no, dlhšie som nad tým rozmýšľal, a napokon som sa rozhodol skúsiť VŠMU, konkrétne túto fakultu... Neviete dakto náhodou, ako tam vyzerajú prijímačky, na čo berú ohľad a podobne?
ak chceš robiť s filmom, tak nechoď na VŠMU, tá škola nemá poriadnu úroveň, ako úprimne.
(keď tam mohli zobrať môjho známeho na dramaturgiu... a on sa nikdy o to ani len nezaujímal, akurát, čo si potom pozrel na wikine niečo... to takí ľudia majú študovať niečo s umením, keď hovno o tom vedia?)
@wampirekiss kto tu hovorí o vyštudovaných umelcoch? tým, čo som napísala, som chcela povedať, že keď niekoho vezmú na "umeleckú školu" a vie o tom v podstate hovno, je asi rovnaké, ako keby vzali na matfyz niekoho, kto si deň pred prijímačkami vygúglil, že čo je to vlastne integrál. a že úroveň školy môžeš určiť aj podľa toho, aké nároky kladie na študenta.
okrem toho pojem vyštudovaný umelec je pekná blbosť. s vedením, ako vyjadriť myšlienku sa buď narodíš alebo nie. avšak venovať sa tomu bez akýchkoľvek znalostí o technike alebo dejinách umenia (čo by znamenalo, že vlastne nemôže nejakým zaujímavým spôsobom odkazovať na niekoho myšlienky a nápady) mi príde rovnaká blbosť ako venovať sa napr. filozofii bez toho, aby si poznala filozofie iných filozofov (to sa človek cíti ako kráľ, keď nevie, že to, čo objavil, je teplá voda)
@kosay ja som tiež chcela ísť bola som na prímačkách čo boli teraz naposledy. ja som chcela ist na kameru a strih. ale neoplatilo sa mi to.
Pretože:
požadujú staršne veľa vecí aby si si im poslal. (robila som dve sady fotopríbehov, potom príbeh, nejaké fotky iba našírku, autoportrét, rozbor filmu a ešte dalsich kopu vecí. a to človek čo predtym aj na strednej s takym odborom neštudoval , sa tam prihlasuje zbytočne, a toešte k tomu ak sa tomu venuje ešte krátko. NO ani to nie je žiadna záruka, lebo :
hlási sa veľa ľudí (a z toho dosť takých čo to skúšajú už aj na viackrát, a tiež aj o dosť starší a skúsenejší.)
a berú strašne málo (tak okolo 8 tuším)
a všetci mi tam pripadali takínamyslení, myslím že tá škola stojí za velké H....O
@grietusha väčšina našich slovenských hercov majú kde aké stredné školy, to že niekto ide na všmú neznamená, že je rovno nejaký umelec, lebo všetko sa človek musí naučiť ak má v sebe aký taký talent, k divadlu ako hraniu sa jedinec nemá ako len tak dostať v normálnom živote, hoc tu je reč o inej káve, ale aj tak, to že sa do toho nerozumie teraz nemusí znamenať že o tom aj tam bude vedieť prd, je to proste cesta, ktorá môže ale zas ani vôbec nemusí byť prístupná, to ako sa tu horlivo vypisuješ mi príde trochu zaujaté, nikto sa géniusom či umelcom nenarodil....ale vyformoval sa do tej podoby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
(keď tam mohli zobrať môjho známeho na dramaturgiu... a on sa nikdy o to ani len nezaujímal, akurát, čo si potom pozrel na wikine niečo... to takí ľudia majú študovať niečo s umením, keď hovno o tom vedia?)
okrem toho pojem vyštudovaný umelec je pekná blbosť. s vedením, ako vyjadriť myšlienku sa buď narodíš alebo nie. avšak venovať sa tomu bez akýchkoľvek znalostí o technike alebo dejinách umenia (čo by znamenalo, že vlastne nemôže nejakým zaujímavým spôsobom odkazovať na niekoho myšlienky a nápady) mi príde rovnaká blbosť ako venovať sa napr. filozofii bez toho, aby si poznala filozofie iných filozofov (to sa človek cíti ako kráľ, keď nevie, že to, čo objavil, je teplá voda)
Pretože:
požadujú staršne veľa vecí aby si si im poslal. (robila som dve sady fotopríbehov, potom príbeh, nejaké fotky iba našírku, autoportrét, rozbor filmu a ešte dalsich kopu vecí. a to človek čo predtym aj na strednej s takym odborom neštudoval , sa tam prihlasuje zbytočne, a toešte k tomu ak sa tomu venuje ešte krátko. NO ani to nie je žiadna záruka, lebo :
hlási sa veľa ľudí (a z toho dosť takých čo to skúšajú už aj na viackrát, a tiež aj o dosť starší a skúsenejší.)
a berú strašne málo (tak okolo 8 tuším)
a všetci mi tam pripadali takínamyslení, myslím že tá škola stojí za velké H....O
radšej sa uč sám ako tam...