čauko, neviete mi niekto poradiť kto je z všmu alebo sa hlási na všmu na herectvo. že či je ťažké sa tam dostať a koho vraj radšej preferujú a pod. díkes
samozrejme že je ťažké sa tam dostať, a majú tam podľa toho čo som počula veľmi divné preferencie...v podstate nikdy nevieš, čo máš spraviť aby ťa tam zobrali...takže to skús tak, že spravíš to najlepšie čo budeš vedieť...no a buď ťa zoberú,alebo nie. to je individuálne, čo sa týka umenia
Vzhľadom na to, že sa tam hlási každý rok cca 200 ľudí tak to ľahké nie je. Preferencie sa tiež nedajú presne určiť. Základom je aby si dokonale ovládal povinné texty a pôsobil prirodzene. No a potom musíš mať už len veľké šťastie, aby si zaujal komisiu. Kostelný otváral minulý rok takže ten určite nie. Ja som počula, že vraj Fialová s Pauhofovou, ale ruku do ohňa by som za to nedávala. Vlani končil ročník Emilovi Horváthovi a tento rok končí, tuším, Zuzane Krónerovej. Takže do úvahy pripadajú aj oni dvaja. Ale rozhodne sa netreba pripravovať štýlom, že sa snažíš zapáčiť potenciálnemu ročníkovému vedúcemu, keďže v prvom kole je niekoľko komisií a nevieš, kto bude sedieť práve v tej tvojej.
Ja som neskúšala, no kedysi som chcela. Nakoniec som, ale skončila na inej katedre. Neviem kto je väčšia "sekera". Ťažko to takto posúdiť. Podľa mňa každý kladie na svojich študentov nároky. Myslím, že obaja majú vo svojich ročníkoch talentovaných študentov, ktorí sa uchytili v divadlách. Navyše hercov neformujú len och herecký pedagógovia, ale aj režiséri, ktorí s nimi pracujú- či už pedagógovia, ale aj študenti z o rok staršieho ročníka.
Momentálne si robím doktorát a snažím sa nájsť robotu(áno, nie je to ľahké, ale určite ľahšie ako so sociálnou prácou ). Ten odbor je najmä a dejinách, teórii a o písaní o divadle. Mnohí absolventi sa venujú divadlu aj prakticky ( réžia, dramaturgia, písanie hier... ale koniec koncov keď má človek talent tak môže sa venovať aj herectvu) V podstate s tým môžeš robiť nielen v divadle, ale v akejkoľvek oblasti kultúry, žurnalistiky alebo marketingu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov