Rád by som si budúci rok podal prihlášku na Filmovú a televíznu fakultu, odbor vizuálne efekty. Má s tým niekto skúsenosti? Čo sa tam vyučuje. V priebehu rokov som nadobudol nejaké skúsenosti s VFX, preto chcem vedieť, či by to nebola iba strata času.
Nejaké takéto predmety sa tam vyučujú: Televizna technika, Dejiny filmu, Tvorba VFX, Kamerove technologie, Zaklady dokumentarneho filmu, Filmova dramaturgia, Dejiny VFX, Strihova skladba, Kompozicne softwary, 3D softwary, Typografia, Digitalna technika a formaty.
Nemyslim si ze by to mala byt strata casu, ked ta to bavi a chces v buducnosti s tym aj pracovat nevidim dovod preco nie, skola ta len posunie dalej. Jedine ze by si sa v tom zdokonaloval sam bez VS, ale to uz je na tebe.
Ale, na ten odbor prijímajú veľmi málo ľudí, tak si daj na prijimackach dost zalezat.
Strata času to nie je, ale možnosť zamestnania sa v odbore po absolvovaní je mizivá. Ak to chceš ísť študovať, tak do zahraničia. Vyššia uplatiteľnosť a jednoznačne vyššia kvalita výučby.
Sám dosť uvažujem, že keby ma aj prijali a vyštudoval som, čo potom... ale veľmi ma to baví a viem, že tomu chcem venovať svoje sily a vlastne celý svoj žuvot a myslím, že som v tom aj docela dobrý, takže prijímačiek sa až tak veľmi nebojím. A čo sa týka zahraničia... aj nad tým som uvažoval, že by som si našiel niečo také v Čechách. Ďakujem za odpovede, veľmi mi pomohli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Nemyslim si ze by to mala byt strata casu, ked ta to bavi a chces v buducnosti s tym aj pracovat nevidim dovod preco nie, skola ta len posunie dalej. Jedine ze by si sa v tom zdokonaloval sam bez VS, ale to uz je na tebe.
Ale, na ten odbor prijímajú veľmi málo ľudí, tak si daj na prijimackach dost zalezat.