na sidlisku ich tu mame uz asi 11 rokov... odkedy sa tu mnozia chrusti.. je to logicke, kedze je to ich obziva.. raz som namotal chrusta na lanko a tak sa snazil chytit netopiera.. netopier priletel, zozral chrusta a lanko mi v rukach prazdne zostalo..
Pamätám sa, že raz ked som večer chytala ryby, zamotal sa mi do siete netopier. Najprv som skríkla a premýšľala o úniku - skočenie do jazera, ale potom som to povedala ocovi a on ho odtiaľ nejak odmotal...
Jasne, ze su uzitocne a treba ich chranit a mam k nim neutralny postoj, ale su mi sympaticke svojim sposobom spanku a lovenia potravy a raz som hrala PC hru, kde som ich musela zabijat a trochu mi to prekazalo, ale zabijala som a nemam, co by som viac momentalne dodala k tejto diskusii a dakujem za opytanie.
podla mna su super niekedy vecer ked sa nudim,vyjdem na balkon a sledujem ich,pod lampami ich vidno .. a myslim si ze by sme ich mali chranit,ved su to zive tvory .. a urcite su uzitocne,pozieraju debilny hmyz !
@yaotzzin no u nás som netopiera ešte nevidel. Ale u bratranca sa na strechu nasťahovali a videl som jedného, ako lietal po chodbe a áno, sú super, zlaté a užitočné, všetky druhy žijúce na Slovensku sú zákonom chránené, lebo sú ohrozené.
@lukasmajer to som nevedel,ze vsetky su zakonon chranene .. ale tak aspon u nas na sidlisku ich po veceroch a nociach lieta vazne vcelku dost,aspon tak to vyzera nevedel som ze maju radi obyvane oblasti
prave v nedelu mi mama vravela ze o 10tej rano ,vletel do izby netopier som skoro skapala ked mi to vravela skoda ze som doma nebola ! inac su to zlate stvorenia
@yaotzzin všetky druhy žijúce na Slovensku sú na Slovensku zákonom chránené. Ak by niekto chcel zohnať netopiera ako domáceho miláčika, tak jedine druh zo zahraničia. Napr. u nás v BB bol v Europa SC vo zverimaxe na predaj kaloň (druh veľmi podobný netopierovy).
Netopiere treba chrániť, pretože je ich už málo a živia sa hmyzom. Raz nám na dvor zavítal netopier, ale kedže sme boli preč sadol si na kameň...Kým sme prišli už bol na pokraji smrti. Môj psík(malá jorkšírka vybehla na dvor a a chytila toho netopiera do papule...To bol už bohužial pre netopiera koniec ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Odvtedy ich moc nemám rada....
nad oknom su zrejme niekde v skarach, tak obcas aj pocujem "piskot"