Ahojte ľudia, zase sa obraciam na vás s ďalšou otázkou.. No a teraz už k veci.. Takže chcem si kúpiť konečne riadny fotoaparát.. Cena by mala byt max. 350€ (aj tých 350€ je už pre nás čo nezarábajú a sú školopovinný dosť veľa). Ja som rozmýšľal nad fuj
@salora setak=setovy objektiv, bezne dodavany v kite so zrkadlovkou, zrkadlo=zrkadlovka
a suhlasim, je najlepsie si to chytit a vyskusat...pokial chces nieco blizsie k zrkadlovke, skus nejaky mirrorless (sony nex, olympus pen), ak mozes vyuzit to max.350e, tak kludne vypusti hs30 a hladaj nieco lepsie moze to byt aj bazarovy kusok?
@relativelysarcastic "seťák" - tiež digitálna šunka, v 99% s výr. settingom, čiže de facto automatika - vrátane väčšiny UZ... čím chcelo byť povedané, že 350,- € je slušný základ na zrkadlo, čo však autor nijako nešpecifikoval a rozhodne by nemal ist s touto sumou do fuji...
@salora ahaa, taky point&shoot;, taky za 39,99€? asi som stara skola, pre mna je setak, setak a myslim, ze je zopar pomerne dobrych kompaktov s moznostou manualneho rezimu (skor s mensim zoomom ako UZ), doma mam starsi Panasonic LX3 (rychlo som si ho oblubil) a ked neznalemu zacnem vysvetlovat co je co, len kuka ze wtf, pritom v rezime iAuto sa sprava ako tvoj "setak", samozrejme je tam urcita moznost kontrolovat ten vystup jpeg, tiez fotit do raw
@relativelysarcastic jj setak = kompakt Osobne fotiim zrkadlami ale velmi rad fotim aj Olympusom UZ, ktorý ma relatívne celkom vyhovujuce a slusne moznosti manulaneho nastavenia a tiez rad fotim starou praktikou na kinofilm ale za tu sumu sa da ist uz aj do zrkadla...
@salora viacerymi zrkadlami, ake mas skusenosti? manual ako manual, clona, cas, vyvazenie bielej, ISO...nj, s tym rozpoctom sa da, keby nieco z druhej ruky, tak by sa este dalo aj usetrit alebo zohnat nieco lepsie, zalezi aj na tom, co bude prevazne fotit a kde
@delones ved to, ze viac ich robi, jak foti...narazam na fuckin postprocessing
@relativelysarcastic N D3100, C EOS 600D a občas mám k dispozícií H4D-60 + Olympus SP 610 UZ a Pentacon Praktika I... veď to je to... málokto má úplne jasno v tom, čo chce fotiť
@delones brutalne berem to tak ze svetelne a ostre, prime a nie, nie je, to je len ta predstava ludi, ze digital a postprocessing idu ruka v ruke...nj, profily, ale nie kazdy sa hodi pre kazdu fotku...a ked nechcem aby kazda liezla von ako na pase a chcem sa vyhrat a dopriat jej co najviac prirodzenosti?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a suhlasim, je najlepsie si to chytit a vyskusat...pokial chces nieco blizsie k zrkadlovke, skus nejaky mirrorless (sony nex, olympus pen), ak mozes vyuzit to max.350e, tak kludne vypusti hs30 a hladaj nieco lepsie moze to byt aj bazarovy kusok?
@kiri000 a nejake mirrorlessy si nepozeral?
a kukaj ake fotky na to kamoš robí
» www.facebook.com/gaspucino?fref=...
@delones ved to, ze viac ich robi, jak foti...narazam na fuckin postprocessing