Ahojte stuck_out_tongue:otrebovala by som poradiť.Aktuálne sa rozhodujem na aký odbor pôjdem na zápis.Prijali ma do Trnavy na Trnavskú univerzitu a mám odbory Predškolská a elementárna pedagogika a druhý kombinácia predmetov Slovenský jazyk a anglický jazyk.Každý ma na
viem aké je to tazké sa rozhodnút..sama sa teraz rozhodujem tiez medzi dvoma, a nie, a nie sa konecne rozhodnút..ked kazdý ti vraví nieco iné :/
no a k tvojim odborom..hmmm...pôvodne som aj ja chcela ist na predskolskú a element. pedagogiku, ale nakoniec som nesla..i ked práca s malými detmi môze byt lákava..ale na druhej strane s týmto môzes robit v skôlke alebo na prvom stupni Zs, plat je tam nízky, i ked robotu by si mala mat istú pretoze deti budú potrebovat ucitelky stále
no je to na tebe..
ja by som sla skôr na tie jazyky..tam sa skôr naucís aj AJ,ktorú by si mohla vyuzit aj inde
@zuzik8 Ťažko povedať. Na jednej strane je správne rozhodovať sa podľa srdca, resp. podľa toho, čo je tvojmu srdcu bližšie, ale v tejto oblasti to v dnešnej dobe celkom neplatí. Určite sa lepšie uplatníš v odbore slovenský a anglický jazyk.
predškolská a elementárna by mna osobne viac bavila, lebo tam ide o tú prácu s malými deťmi, sú tam predmety čo súvisia so psychológiou, pedagogikou ako vedou, vývinom detí, ich schopnosťami, psychomotorika, kreslenie, hudba a iné kreatívne predmety, v slovenčine a angličtine ani tak nejde o deti a ich schopnosti, ako o odbornosť, viac do hlbky, ale je lepšie uplatniteľná a vyšší plat...tak si vyber čo teba láka
Ja mám taký istý problém...zobrali ma aj na pedagogiku tak môžme byť spolužiačky ale aj do Nitry na kulturológiu...a vôbec sa neviem rozhodnúť a zápis je už čoskoro
Ďakujem vám za názory... pomohli ste mi.Ja som sa nakoniec rozhodla že skúsim tú predškolskú a elementárnu pedagogiku.Chcem aby ma práca napĺňala a nie chodiť tam z povinnosti.
Mňa tam tiež zobrali na predškolskú, ale nešla som tam. Hlavne po tom, čo mi bolo povedané, že na sr môžeš robiť v škôlke aj so soš. V čr je to ináč, tam pedagóg musí mať vyštudovaný presne odbor elementarni pedagogika na vš a až potom môže robiť v škôlke. A to ma odradilo, lebo som si myslela, že aj tu je to tak. Tu keď vystudujes bc tak máš len o pár eur vyšší plat ako ten, čo má sš, pretože sa posunul o poštovú triedu vyššie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
no a k tvojim odborom..hmmm...pôvodne som aj ja chcela ist na predskolskú a element. pedagogiku, ale nakoniec som nesla..i ked práca s malými detmi môze byt lákava..ale na druhej strane s týmto môzes robit v skôlke alebo na prvom stupni Zs, plat je tam nízky, i ked robotu by si mala mat istú pretoze deti budú potrebovat ucitelky stále
no je to na tebe..
ja by som sla skôr na tie jazyky..tam sa skôr naucís aj AJ,ktorú by si mohla vyuzit aj inde