pocula som ze ked dkto nevie ake povolanie by chcel robit, taq moze ist za psychologickou aby mu poradila. A kedze je to aj moj problem, tak som sa chcela spytat ze ci tam dakto z vas bol. Ak hej taq, ci ste pisali daky test alebo co. no proste ako to pre
A pravda, ešte nie si ani na strednej..tak čo strachuješ nad povolaním? Je to blbosť, pretože ja idem do tretieho a absolútne netuším na akú VŠ asi pôjdem, a zvyčajne to dopadne tak, že človek VŠ doštuduje a pracuje v úplne inom obore...
ano ja som tam bol, v skole sme chodili k takejto tete, no robili sa tam testy, bolo to mozno v druhom rocniku odhadom? ale bolo to divne, ono to je v podstate v tom ze sa ta celu tu dobu v podobe dakych testov vlastne pyta co chces robit, a nakoniec ti povie ze to by si mal robit... uplne divne mi to prislo fakt, a vobec som sa tym neriadil pri vybere vysky.. teda vlastne riadil, no chapes
Bola som, ale bola som na kompletných testoch, aj testoch IQ, osobnosti a podobne.
Takže neviem presne, ktorá časť sa týkala toho,že na čo mám schopnosti
Ale ona ti nevyberie povolanie, len zistí, v akých odboroch si dobrá, v čom máš nedostatky. Napríklad ti povie, že by si mohla pokračovať v štúdiu humanitných a prírodovedných smerov, jazykov, lebo máš na to nadanie, ale nepovie ti, čo by ťa bavilo a aké povolanie máš v budúcnosti robiť.
a bola som tam v 14-tich alebo 15-tich rokoch, presne neviem.
A veľmi mi to nepomohlo, lebo mi vyšlo že mám nadanie na skoro všetko
Tiež som na nich bola, v treťom ročníku na strednej...
Inak v podstate @d170 ti to napísala vcelku presne... akurát mne prihliadala nielen na nadanie na nejaký odbor, ale aj na povahu a na moje vlastné návrhy toho, čomu by som sa chcela venovať...
@8 on je test na to čo môže ma čo nemôžem robiť ?? huustýýýý iq osobnosťák a to ostatné som absolvoval aj ja a čo mám robiť mi tam nito nepovedal
@0 vyberaj si to keď si budeš vyberať strednú podľa toho čo ťa baví čo ti ide a čo ti tá škola vie ponúknuť napríklad vieš pracovať s ľuďmi si energická máš dobrý balanc jazykové danosti choď na hotelku
baví ťa matika fyzika elektrotechnika a tak bum priemyslovka elektrotechnická
chceš sa rozhodnúť až po výške ??? davaj na gympel
dievča moje za 4 roky si asi 150 krát rozmyslíš kam chceš ísť...s tým nestresuj...a ten výber povolania u psychologičky je totálna debilina...chalanovi z gympla čo absolutne nevedel rysovať vyšiel architekt a banský inžinier...mne vyšlo právo, čo som absolutne blbý v biflovaní sa zákonov...proste v 4 ročníku si niečo vybereš...teraz sa to neoplatí riešiť...
nam na gympli robili testy vsetkym.. tak sa mi potvrdilo co chcem robit.. tiez som bol na teste pred pol rokom.. ale to uz potom nebola osobna konzultacia ako na gympli ale proste len pisomne vyhodnotenie.. trochu som bol sklamany az tak vela som sa nedozvedel..
na VŠ máš ešte kopu času skôr si vyber nejakú dobrú strednú a potom keď budeš na strednej tak choď k tej psychologičke síce moc tomu neverím ,že by ti to nejako pomohlo, ale tak vyskúšaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
My sme to tak kedysi mali pred SŠ, a aj tak sa každý rozhodol ako chcel/nechcel sám
Takže neviem presne, ktorá časť sa týkala toho,že na čo mám schopnosti
Ale ona ti nevyberie povolanie, len zistí, v akých odboroch si dobrá, v čom máš nedostatky. Napríklad ti povie, že by si mohla pokračovať v štúdiu humanitných a prírodovedných smerov, jazykov, lebo máš na to nadanie, ale nepovie ti, čo by ťa bavilo a aké povolanie máš v budúcnosti robiť.
a bola som tam v 14-tich alebo 15-tich rokoch, presne neviem.
A veľmi mi to nepomohlo, lebo mi vyšlo že mám nadanie na skoro všetko
Inak v podstate @d170 ti to napísala vcelku presne... akurát mne prihliadala nielen na nadanie na nejaký odbor, ale aj na povahu a na moje vlastné návrhy toho, čomu by som sa chcela venovať...
@0 vyberaj si to keď si budeš vyberať strednú podľa toho čo ťa baví čo ti ide a čo ti tá škola vie ponúknuť napríklad vieš pracovať s ľuďmi si energická máš dobrý balanc jazykové danosti choď na hotelku
baví ťa matika fyzika elektrotechnika a tak bum priemyslovka elektrotechnická
chceš sa rozhodnúť až po výške ??? davaj na gympel
dievča moje za 4 roky si asi 150 krát rozmyslíš kam chceš ísť...s tým nestresuj...a ten výber povolania u psychologičky je totálna debilina...chalanovi z gympla čo absolutne nevedel rysovať vyšiel architekt a banský inžinier...mne vyšlo právo, čo som absolutne blbý v biflovaní sa zákonov...proste v 4 ročníku si niečo vybereš...teraz sa to neoplatí riešiť...