a) nepoznáte niekoho alebo nejaké vydavateľstvo, kde by bolo možné vydať knihu zadarmo alebo za malú finančnú hodnotu? Jeden portál poznám, je od ikaru, ale tam to nie je veľmi nádejné...
píš sem najprv máš kopu času na vydávanie ..po čase zistíš o čom rada píšeš v čom si dobrá..možno získaš sponzora ak nie dáš si to vydať že si za to normálne zaplatíš a keď budeš mať fanúšikov oni si to kúpia dlhá cesta..dlhá
Ten bod "b" je najdôležitejší... Vytlačiť a dostať knihu do predaja nie je len tak, je to zložitý a dlhý proces, na ktorý je potrebné zaplatiť ľudí, takže ak ti niekto tú knihu vydá, je úplne jasné, že sa podľa náročnosti a tvojej vstupnej investície bude meniť aj provízia pre vydavateľa, ktorý to riskne, ak sa niekto taký nájde. To je otázka, či sa chceš na tom nabaliť, alebo to robiť len pre potešenie.
Ak chceš a nebojíš sa, že to zneužijem, rád by som sa len orientačne aspoň na časť tej tvojej knihy pozrel a prečítal si ju.
@dandybrendy nepočúvaj ich, ak si myslíš, že na to máš a si ochotný do knihy vložiť svoj čas a nápad, tak do toho choď, v dnešnej dobe sú u nás čoraz viac rozšírení slovenskí autori
» www.enigma.sk/chcem-vydat-kni... - na tejto stránke sú celkom dobre rozpísané predpoklady na to, aby si vydal knihu, ak si myslíš, že ich spĺňaš, tak napíš a potom by som ti možno mohla pomôcť viac...
a) www.lulu.com - self-publishing, je to zadarmo, ale kúpiteľné len cez net a marketing si musíš robiť sama
b) ako napísal qwer, daj prvú jednu/dve kapitoly do blogu
c) nie
btw, v poslednom bode hovoríš že by dotyčnému šiel "podiel"... tož takto ti poviem... ak tá kniha fakt nie je výnimočná, tak self-publishingom nemá šancu zarobiť toľko aby ten podiel za niečo stál... a ak výnimočná je, tak ti ju vydá normálne vydavateľstvo, keď im pošleš rukopis, ale ani v takom prípade ten zárobok nebude nič moc. ale držím palce
Okej, takže najpv taká vec- som dievča Viem, že z toho mena sa to moc nedá, ale... Píšem dievčenský román- upozorňujem Ok, skúsim sem niečo dať, len to ešte nie je taká finálna verzia, takže na tom ešte musím trochu popracovať... čoskoro to nájdete pod názvom POD NOSOM- 1. diel Vopred ďakujem za reakcie a hlavne za kritiku, ktorá ma posúva dopredu A prosím tých, ktorí chcú písať blbosti, alebo tých, ktorí nechcú zdôvodniť, prečo sa im moje nápady nepáčia, nech radšej ani nič nepíšu ĎAKUJEM
A Midnight- ja nemyslím podiel 100 000 eur, ale len menšiu finančnú čiastku Je mi jasné, že ani ja z toho nebudem mať nejaký super zisk, ale chcela by som to vydať hlavne pre potešenie a chcela by som tým pomôcť ľuďom... no a možnože niečo málo aj zarobiť, pretože peniaze dnes potrebje každý
o mamtalente viem a to sponzorue ikar spominala som to v prvom komente co si o tom myslim oni maju vyhraneny styl a proste zda sa mi ze by som neuspela.lebo su dost konzervativni a vobec... steniatko toto vobec nie je pravda co hovoris... dostanem vzdy aspon jednu tretinu z toho... a nauc sa citat lebo som hovorila ze mi nejde o peniaze ako take...
@dandybrendy Si naivná, ani zďaleka nedostaneš jednu tretinu, tak nevyprávaj, dobre? A že ti nejde o peniaze? Tak asi ide, keď tu vyskakuješ z toho, že som ti povedala, že dostaneš max. jednu desatinu z celkového predaja.
Doslava ti citujem z článku na nete:
,,Keď si kúpite v slovenskom kníhkupectve slovenskú knihu, vašich desať eur sa rozdelí asi takto: dve eurá si zoberie štát za to, že nad nami starostlivo bedlí. Približne dve a pol eura dostane kníhkupec za to, že knihu vystavil v predajni. Niečo medzi štyrmi až piatimi eurami si rozdelia medzi sebou distribútor (doviezol knihu zo skladu kníhkupcovi do obchodu) a vydavateľ, ktorý dal knihu vyrobiť.
Samotnému autorovi, tomu, čo knihe venoval najviac energie, nervov, času a prípadne aj talentu, ostane zvyšok. Obvykle asi tak deväťdesiat centov."
Ešte niečo?
Bez reklamy sa tiež nikam nepohneš, čiže aj za to si niečo odpočítaj. A rátaj s tým, že zaplatíš mastnú sumu vydavateľovi, pred tým, než ti niečo vydá. Pokiaľ nie si komerčný autor, tak nulová šanca. A komerčáky sú väčšinou braky a ja by som sa hanbila patriť pod Evitu a spol.
Toť Slovenská realita.
Ak chceš vydať knihu kôli desiatim priateľom, tak si daj vytlačiť desať kusov a rozdaj to len im, nepotrebuješ míňať hafo peňazí za nič. Najmä nie v trinástich rokoch.
Hmmm, ja to ale nechcem vydakť za vlastné náklady... veď to by bolo kopa peňazí.... lenže neviem, kde nájsť sponzorov.... a tie portále, ako som už spomínala, tiež nie sú nič EXTRA... a nemyslím, že je to celkom tak, ako hovoríš... Vydala si už niekedy svoju knihu? Poznáš niekoho, kto vydal knihu? Čítať nejaký článok na nejakej stránke je jedna vec, ale viem, že je to približne tak... Ale aj tak nedám na takéto reči, pretože J.K. Rowlingová- odmietlo ju 8 vydavateľstiev a napokon je HARRY POTTER beststeller, alebo aspoň bol... a zarobila na tom tak, že do konca života už nemusí nič robiť... nehovorím, že z mojej knihy sa tiež stane nejaký hit, toľko si zas od toho nesľubujem, ale mňa od toho nikto neodhovorí.... treba to proste skúsiť...
Poznám dievča, čo napísalo päť kníh a do plusu sa dostalo, až keď dopísalo a vydalo tretiu.
Poznám tucet dobrých spisovateľov, ktorých odmietli a keď ich neodmietli, chceli od nich horibilné sumy za vydanie.
SPONZOROM SA TI NIKTO NESTANE, ty kde máš hlavu? Rozmýšlaš vôbec trochu? Prečo by niekto investoval do niekoho, kto po prvé, nepísal ani blogy, ani do novín, školského časopisu, ani na web, ani nič a kto by investoval kopec prachov do dievčenského románu, ktorých je v kníhkupectvách majland? Ja osobne si radšej kúpim zahraničný román ako slovenský, lebo romány na SK sú des a hrôza.
Ak by si bola dobrá, tak ti to ten Mám talent vydá a ty to skúsiš a neobúvaš sa tu.
Jasné, skús to, ale máš priveľké oči, no. Požičaj si od mamičky a otecka a zadlž ich na pol života. To bude najlepšie. Tí ti požičajú určite.
Nie, nevydala. V prvom rade sa chcem vypracovať, píšem blogy už od svojich jedenástich rokov. Teraz mám šestnásť a netrúfnem si povedať ani teraz, že som dobrá natoľko, aby som už vydávala knihu -.- Haha. Netúžim byť najmladšia slovenská autorka, radšej budem stará fusakľa, čo ALE napísala dobrú knihu.
Ale ja som nepovedala, že to bude zajtra Čítaš to ty vôbec? POvedala om "chcela by som" a ak to v tvojej reči znamená- "pls helpnite, pretože už o 2 dni vydávam knihu!!!" tak potom ťa musím opraviť, ja som nič také nepovedala... áno, Mamtalent poskytuje takú možnosť, akurát, že odtiaľ idú väčšinou knihy jedného žánru a nápadu, aspoň mne sa to tak zdá... A tiež som nepovedala, že sa môžem rovnať Rowlingovejalebo J. Wilsonovej alebo podobne... viem, že veľkú slávu nezískam tu na Slovensku ani keby to bola neviemaká dobrá kniha, musela by byť preložená... a navyše- nemysli si, že JA neviem o živote nič... mám len o 2 roky menej, to nie je až taký veľký rozdiel Ja som už zažila všeličo a chcem toho veľa povedať.... ale aspoň jeden nápad si mi priniesla- písať blogy... to je na začiatok celkom dobrý nápad, možno sa toho chytím aj ja, alebo písať nejaký feitóny či poviedky sem...
A radím ti, aby si sa aj ty občas pozrela na svet z tej optimistickej stránky a aby si si aspoň raz zasnívala a predstavila niečo... tak sa staneš dobrou spisovateľkou Držím ti palce teda a dúfam, že aj Tebe aj mne sa to raz podarí
Ak ťa to vážne tak nadchlo - vydať knihu - tak potom skús www.viakniha.sk , odporučilo ju viac ľudí. Zaplatíš im nejakú tú časť peňazí, oni sa postarajú o všetko čo s knihou súvisí a o pár mesiacov je - voalá - na sklade. Odporúčam len na základe kamošky ktorá knihu vydala v tomto "kníhkupectve" alebo čo to je Ja osobne sa o to zaujímam, tiež mám záujem vydať knihu, no ešte si radšej počkám nech nadobudnem nové poznatky a prijmem pár kritík na moje terajšie poviedky.
Mimochodom, na www.viakniha.sk nájdeš hneď na úvodnej strane nižšie máš niečo o vydaní knihy...
@dandybrendy Ja niesom najstarší ale mňa tiež baví písať príbehy a podobne.
Myslím že my to celkom ide. usudzujem tak pretože keď som v škole čítal jeden príbeh z vlastnej tvorby, tak učiteľka sa rozplakala. a teraz som začal písať knihu a tiež by som ju neskôr možno chcel vydať. takže ja ti držím palce ak sa ti to podarí daj vedieť. neskor si tú tvoju knihu možno aj kúpim.
Čiže blbé reakcie ignoruj a ser na ostatných rob čo ta baví.
verím že si talentovaná tak to nevzdávaj... A romány sú v poslednej dobe obľúbené takže máš šancu uspieť nechcem sa opakovať tak ešte raz držím palce :letim:
@fabco ďakujem pekne. To je super, tak sa aj ty drž svojho cieľa, možno budeš lepší ako ja... ja už teraz píšem menej, nejako mi prestali fungovať nápady a hlavne teraz som stále v dobrej nálade a vtedy sa mi nedá písať
ju som nebrala vážne, neboj... ja viem, že existujú ľudia, ktorí kazia iným sny a proste určite tu vždy bude niekto, komu sa moja tvorba nebude páčiť, to je v poriadku, ale keďže ona ju ešte ani nevidela, nemám s ňou o čom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
čo takto skúsiť najskôr poviedky, krátke príbehy, súťaže
Ak chceš a nebojíš sa, že to zneužijem, rád by som sa len orientačne aspoň na časť tej tvojej knihy pozrel a prečítal si ju.
» www.enigma.sk/chcem-vydat-kni... - na tejto stránke sú celkom dobre rozpísané predpoklady na to, aby si vydal knihu, ak si myslíš, že ich spĺňaš, tak napíš a potom by som ti možno mohla pomôcť viac...
a) www.lulu.com - self-publishing, je to zadarmo, ale kúpiteľné len cez net a marketing si musíš robiť sama
b) ako napísal qwer, daj prvú jednu/dve kapitoly do blogu
c) nie
btw, v poslednom bode hovoríš že by dotyčnému šiel "podiel"... tož takto ti poviem... ak tá kniha fakt nie je výnimočná, tak self-publishingom nemá šancu zarobiť toľko aby ten podiel za niečo stál... a ak výnimočná je, tak ti ju vydá normálne vydavateľstvo, keď im pošleš rukopis, ale ani v takom prípade ten zárobok nebude nič moc. ale držím palce
Ty dostaneš deväťdesiat centov.
Doslava ti citujem z článku na nete:
,,Keď si kúpite v slovenskom kníhkupectve slovenskú knihu, vašich desať eur sa rozdelí asi takto: dve eurá si zoberie štát za to, že nad nami starostlivo bedlí. Približne dve a pol eura dostane kníhkupec za to, že knihu vystavil v predajni. Niečo medzi štyrmi až piatimi eurami si rozdelia medzi sebou distribútor (doviezol knihu zo skladu kníhkupcovi do obchodu) a vydavateľ, ktorý dal knihu vyrobiť.
Samotnému autorovi, tomu, čo knihe venoval najviac energie, nervov, času a prípadne aj talentu, ostane zvyšok. Obvykle asi tak deväťdesiat centov."
Ešte niečo?
Bez reklamy sa tiež nikam nepohneš, čiže aj za to si niečo odpočítaj. A rátaj s tým, že zaplatíš mastnú sumu vydavateľovi, pred tým, než ti niečo vydá. Pokiaľ nie si komerčný autor, tak nulová šanca. A komerčáky sú väčšinou braky a ja by som sa hanbila patriť pod Evitu a spol.
Toť Slovenská realita.
Ak chceš vydať knihu kôli desiatim priateľom, tak si daj vytlačiť desať kusov a rozdaj to len im, nepotrebuješ míňať hafo peňazí za nič. Najmä nie v trinástich rokoch.
Poznám dievča, čo napísalo päť kníh a do plusu sa dostalo, až keď dopísalo a vydalo tretiu.
Poznám tucet dobrých spisovateľov, ktorých odmietli a keď ich neodmietli, chceli od nich horibilné sumy za vydanie.
SPONZOROM SA TI NIKTO NESTANE, ty kde máš hlavu? Rozmýšlaš vôbec trochu? Prečo by niekto investoval do niekoho, kto po prvé, nepísal ani blogy, ani do novín, školského časopisu, ani na web, ani nič a kto by investoval kopec prachov do dievčenského románu, ktorých je v kníhkupectvách majland? Ja osobne si radšej kúpim zahraničný román ako slovenský, lebo romány na SK sú des a hrôza.
Ak by si bola dobrá, tak ti to ten Mám talent vydá a ty to skúsiš a neobúvaš sa tu.
Jasné, skús to, ale máš priveľké oči, no. Požičaj si od mamičky a otecka a zadlž ich na pol života. To bude najlepšie. Tí ti požičajú určite.
Nie, nevydala. V prvom rade sa chcem vypracovať, píšem blogy už od svojich jedenástich rokov. Teraz mám šestnásť a netrúfnem si povedať ani teraz, že som dobrá natoľko, aby som už vydávala knihu -.- Haha. Netúžim byť najmladšia slovenská autorka, radšej budem stará fusakľa, čo ALE napísala dobrú knihu.
možno toto je dobrý nápad: » www.1000knih.sk/napisal-som-kni...
Mimochodom, na www.viakniha.sk nájdeš hneď na úvodnej strane nižšie máš niečo o vydaní knihy...
Zdenča
Myslím že my to celkom ide. usudzujem tak pretože keď som v škole čítal jeden príbeh z vlastnej tvorby, tak učiteľka sa rozplakala. a teraz som začal písať knihu a tiež by som ju neskôr možno chcel vydať. takže ja ti držím palce ak sa ti to podarí daj vedieť. neskor si tú tvoju knihu možno aj kúpim.
Čiže blbé reakcie ignoruj a ser na ostatných rob čo ta baví.
verím že si talentovaná tak to nevzdávaj... A romány sú v poslednej dobe obľúbené takže máš šancu uspieť nechcem sa opakovať tak ešte raz držím palce :letim:
ju som nebrala vážne, neboj... ja viem, že existujú ľudia, ktorí kazia iným sny a proste určite tu vždy bude niekto, komu sa moja tvorba nebude páčiť, to je v poriadku, ale keďže ona ju ešte ani nevidela, nemám s ňou o čom