Čaute, dala som deťom na ZŠ vypĺňať dotazník zameraný na agresiu a agresivitu. Do niektorých otázok mi zakrúžkovali aj viaceré odpovede a ja teraz neviem ako to mám vyhodnotiť... Dajme tomu že žiakov bolo 50 a v jednej otázke mám 7 možností odpovede...
To teraz nie je podstatné ale je to moja chyba lebo som im tam dala že čo radi robia vo voľnom čase..... a tam som im vymenovala napr. že hrám počítačové hry, surfujem na internete a bla bla bla ale zabudla som tam dopísať že nech dávajú len jednu možnosť, popravde vôbec ma nenapadlo že ich dajú viac... ale tak.. už sa stalo tak preto sa pýtam že ako
@ovi
sprav si všetky možné kombinácie možností čo označili napr: hrám počitačové hry,,,, ďalší raidok v tabuľke hrám počitačové hry, surfujem po nete.... tretí riadok surfujem po nete..... takto vypíš všetky možné kombinácie z toho čo ti označili ... ak je to moc chaotické tak to zjednoduš a napíš len že čas trávia pri pc, ďalší riadok v tabuľke behajú po vonku..... ja neviem aké tam máš možnosti ... dúfam že sa v tom zorientuješ
uh tak ale ked sa napr. pytas take veci, ze co radi robia, tak volna kolonka nech tam sami napisu, to nema moc zmysel hentak robit vobec. si si mala ten dotaznik asi trosku viac premysliet ^___^
no vyhodnotit by si to mala asi tak, ze zratas vsetky odpovede, pri kazdej moznosti a spravis z toho statisticky percentualny udaj? neviem ako sa taketo veci riesia popravde ale ja by som to vyhodnocoval asi takto nejako
ja nvm napriklad, ze ti vyjde, ze 20% deti, co sa hraju hry na pc maju sklony k agresivite ( podla ostatku v tom dotazniku )
nvm, nevidim ten dotaznik a nevidim ani tie data to je ako keby som slepemu obrazok mal popisat
neviem čo by mi pomohlo keby tam dám voľnú kolónku nech dopíšu čo radi robia... tiež by mi tam mohli dať aj 3-4 odpovede ... to je to isté.... A keď ma tu chceš zdrbávať za to tak ďakujem, nemusíš mi ani vôbec písať... ja som si chybu priznala a tak nejdem tu riešiť že čo by bolo keby......
Nejako asi budem musieť sčítať všetky odpovede.. komplet všetky...a potom nejako podopisovať že toľko a toľko detí sa rado hrá vo voľnom čase... toľko ich hrá počítačové hry... a tak.... lebo mám tam dosť veľa otázok a nedá sa mi to urobiť tak že mi vyjde to čo si písal, že 20% deti, co sa hraju hry na pc maju sklony k agresivite ....
skús tie kombinácie fakt... ja som tak riešila už dva dotazníky vaic takých otázok tak bolo .. lebo iný spôsob na to aby to percentuálne sedelo nepoznám... nemáš sa na nich čoho báť ..
každá osoba: pri otázke kde je zakrúžkovaných viac odpovedí dať každej váhu 1/početOznačených:
čiže keď si to budeš niekam zapisovať, že otázka 1: a) 20 + 0.5, b)10, c) 10 + 0.5
ak pri prvej otázke ten ktorého práve zarátavaš označil aj možnosť a), aj b) .
(disclaimer: navrhnutý postup nemusí byť správne riešenie z hľadiska korektnej teórie štatistiky, užívateľ ho navrhuje len ako vec ktorá jemu intuitívne dáva najviac zmysel.)
@ovi
koment nad.
resp. ešte ide o to že čo s tými výsledkami potrebuješ, od toho závisí ako by si to vyhodnocovala "normálne", a od toho závisí ako do toho treba zapracovať takéto multiple odpovede, čiže to ako si sa spýtala nič moc... na aké účely a akým spôsobom tie údaje spracovávaš? čo na nich chceš zisťovať/prezentovať?
Ak detí bolo 50, ale označili viac ako jednu odpoveď a teda tých odpovedí nebolo 50 ale napr. 80, tak to sprav tak, že napr. prvú možnosť označilo 30 ľudí tak 30 z 50 (t. j. 60%) a tak to sprav s každou možnosťou, nebude to dávať 100% po sčítaní lebo označovali viac ako jednu odpoveď...
Ja keď som robila dotazník, tiež som nevedela, že pri jeho vyhodnotení budem mať také problémy. Keď to robíš prvýkrát, tak ťa niečo také ani nenapadne (aspoň mňa nie), ale do budúcna už budeme vedieť
@opi55 no šak veď hej... spravila som to nakoniec dvomi spôsobmi... jedným mi vyšlo 100% spolu, čiže fajn a druhým mi síce nevyšlo 100% ale to sa mi pozdáva viac...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
sprav si všetky možné kombinácie možností čo označili napr: hrám počitačové hry,,,, ďalší raidok v tabuľke hrám počitačové hry, surfujem po nete.... tretí riadok surfujem po nete..... takto vypíš všetky možné kombinácie z toho čo ti označili ... ak je to moc chaotické tak to zjednoduš a napíš len že čas trávia pri pc, ďalší riadok v tabuľke behajú po vonku..... ja neviem aké tam máš možnosti ... dúfam že sa v tom zorientuješ
no vyhodnotit by si to mala asi tak, ze zratas vsetky odpovede, pri kazdej moznosti a spravis z toho statisticky percentualny udaj? neviem ako sa taketo veci riesia popravde ale ja by som to vyhodnocoval asi takto nejako
ja nvm napriklad, ze ti vyjde, ze 20% deti, co sa hraju hry na pc maju sklony k agresivite ( podla ostatku v tom dotazniku )
nvm, nevidim ten dotaznik a nevidim ani tie data to je ako keby som slepemu obrazok mal popisat
Nejako asi budem musieť sčítať všetky odpovede.. komplet všetky...a potom nejako podopisovať že toľko a toľko detí sa rado hrá vo voľnom čase... toľko ich hrá počítačové hry... a tak.... lebo mám tam dosť veľa otázok a nedá sa mi to urobiť tak že mi vyjde to čo si písal, že 20% deti, co sa hraju hry na pc maju sklony k agresivite ....
čiže keď si to budeš niekam zapisovať, že otázka 1: a) 20 + 0.5, b)10, c) 10 + 0.5
ak pri prvej otázke ten ktorého práve zarátavaš označil aj možnosť a), aj b) .
(disclaimer: navrhnutý postup nemusí byť správne riešenie z hľadiska korektnej teórie štatistiky, užívateľ ho navrhuje len ako vec ktorá jemu intuitívne dáva najviac zmysel.)
koment nad.
resp. ešte ide o to že čo s tými výsledkami potrebuješ, od toho závisí ako by si to vyhodnocovala "normálne", a od toho závisí ako do toho treba zapracovať takéto multiple odpovede, čiže to ako si sa spýtala nič moc... na aké účely a akým spôsobom tie údaje spracovávaš? čo na nich chceš zisťovať/prezentovať?