Napriek všetkému každý musí mať nejaký sociálny kontakt. To človeku proste nedá. No problém je že ja fakt neviem kam mám ísť a ako si ten sociálny kontakt "vyrobiť" keď všetko čo dokážem je mlčať. Problém je že nepoznám nikoho, s nikým sa nebavím, možno a
Chod do KC dunaj kazdu prvu stredu v mesiaci (je tam jazykova kaviaren) a spoznas tam mrte vela ludi. Ja som tam zatial vzdy spoznal minimalne 1-2 ludi, naposledy asi 10... Ak ti robi problem s niekym sa rozpravat, tak si daj zo 2 piva a problem solved...
@tasha5 aky problem? vacsinou ludia pridu k tebe sami (naposledy si k nam sadli 2 taiwanky s 1 korejcanom), pripadne si prisadnes ty k nejakemu stolu, pokial budes sama sa ta aj tak vsetci budu vypytovat co si, kto si..
@jurito pri kazdom stole mas cedulku s nejakym jazykom, kde vacsinou sedia native speakeri daneho jazyka, ale aj ludia, ktori sa ten jazyk chcu ucit. A proste si k nejakemu stolu prisadnes a konverzujes v danom jazyku. Pripadne v hociakom jazyku, ak to ostatnym nevadi
@jurito je tam aj anglicky stol, ale vzdy ked som tam sedel, tak tam boli vacsinou slovaci. Ale spoznal som tam jednu starsiu pani z ameriky, vacsinu zivota zijucu vo francuzsku a teraz posledne roky v BA.. mozno tam este chodi, s nou sa dobre kecalo o vsetkom
Inak anglicky hovoriacich ludi je pri kazdom stole mrte, ak ti nevadi, ze nie su native speakeri...
@tommyhot a co ked nebudem vediet nieco vyjadrit? ja chcem nejakého slováka/cecha čo vie plynule anglicky ,aby ked nieco nw vyjadrit muto poviem slovensky a povie mi jak sa to povie
@tommyhot tak ja som to myslela vseobecne aale tak zas v angline kym sa vykokcem tak tiez problem ale to len malo praxe inak aj u nas to byva len sa o tom nevie chodi(chodieva malo ludi ,inak ta ista pointa
@tosom pracujem a zaujímam sa o také veci, ktoré majoritnú skupinu ľudí ani nezaujímajú, prípadne touto profesiou opovrhujú alebo naopak - závidia, prípadne sa snažia byť zadobre so mnou čisto len z vypočítavosti... a to ma trápi a demotivje - práca je pre mňa všetko ale prvotné ilúzie že napravím svet a spravím niekomu život krajší sú preč...
V tom je trochu problém - v práci a ani mimo nej nepijem, nikdy som nepil z presvedčenia že to nikdy potrebovať ani nebudem - preto niesom moc komfortný v takej spoločnosti.
@unmondemeilleur Tiez som na tom rovnako. Nepijem, nefajcim, nepijem kávu cize socialny kontakt taktiez na 0 hranici. A kedze vlastne konicky mam auta, motorky, športy tak to tiež nieje ziadna vyhra, kedže dievča čo ma podobné koničky sa nenájde a rovesníci piju po baroch alebo sa stretavaju s vlastnymi partiami do ktorych ta nezoberu..
@6 wáu škoda že nie som z Bratislavy asi by som tam aj šiel... by som tiež chodil k šikmookým kecať a učiť sa Kórejsky alebo Japonsky (teda ak by tam japonci nejaky boli)...
@passarinho Veľmi dobre si rozmysli čo chceš živote robiť - lebo máš podobné podmienky a veľmi slušné šance dať sa na rovnakú profesiu ako ja - a to v mojom prípade bola chyba - ktorá priepasť medzi ludmi len zvačšila aj ked efekt som očakával opačný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
aké veci ťa napríklad zaujímajú ?
@ikuto @hoperpohroma odkiaľ stei ?
@jurito pri kazdom stole mas cedulku s nejakym jazykom, kde vacsinou sedia native speakeri daneho jazyka, ale aj ludia, ktori sa ten jazyk chcu ucit. A proste si k nejakemu stolu prisadnes a konverzujes v danom jazyku. Pripadne v hociakom jazyku, ak to ostatnym nevadi
Inak anglicky hovoriacich ludi je pri kazdom stole mrte, ak ti nevadi, ze nie su native speakeri...
@tommyhot @jurito vyzerá to zaujímavo... rád sa pridám keďže sa musím zdokonaliť v ang
@24 je strasne smutne, ze clovek takto posadnuty anime nazyva Azijcanov ,sikmooki'