ak je otázka či by som šla do Černobylu odpoveď je nie, a nie preto, že sa bojím rakoviny ale preto, že jednoducho tam nie je nič, čo by som túžila vidieť
Černobyľ mám už v pláne už pár rokov, možno po Bc. keď bude viac voľno sa tam konečne dostanem. Už som sa bavil aj s pár borcami z čiech čo tam chodia. A nestojí ich to veľa peňazí.
Bol som tam presne pred rokom, ako organizovaný výlet zo školy, bral nás autobus s anglicky hovoriacim sprievodcom priamo z Kyjeva. Odporúčam aj opustené mesto Pripjať. Opustené a rozpadávajúce sa budovy, napoly spadnutá škola. Veľmi zaujímavé. Inak, žiadna rakovina nehrozí, za tú hodinku dve sa na teba nenalepí nič.
Určite zaujímavejší tip, ako nejaké trápne more v Chorvátsku či v jakej "dovolenkovej" destinácii. More je všade po svete, Černobyľ je iba jeden jediný. Pre akčných ľudí, čo chcú zažiť niečo zaujímavé, je to výborný výlet, odporúčam.
Rakovinu dostanete, a zomrieť môžete jedine ak pôjdete na miesto kde odkladali vraky aut ktoré pomáhali pri "upratovaní" tej nehody. Alebo do Red Forestu. To by ste sa možno nedožili ani druhého dňa.
Odporúčané ročné obdobie pre návštevu: Jeseň, alebo Jar. Ale Jeseň asi najviac vystihne tu atmosféru
A kto má naozaj rád atmosféru odporúčam tam zájsť s týmto soundtrackom
@michael760 Čo som dakde započula tak RedForest už údajne vykosili. A inak hej chystám sa tam ísť fotiť už odjakživa. Myslela som, že túto jeseň mi to už konečne vyjde, ale bohužiaľ nie sú na to peniaze. Človek tam žiadny bordel do tela nechytí pokiaľ sa nebude ničoho dotýkať, pokiaľ bude chodiť po vytýčených trasách a nehádzať sa tam do machu a tráv a pod, kde je ešte stále vcelku dosť vysoká hladina radiácie.
@michael760 vypni si zvuk v tom prvom videu čo si sem dal (@24 ).. a zapni to druhé video s tým soundtrackom (@26 ).. uplne to video inak vyzerá.. už ani nie depresívne skôr tak hororovo
Vykosili no tak to sa museli striedať dosť často, ten les spolu so skládkou aut a možno ešte Fukushima sú asi najrádioaktívnejšie miesta na Zemi, a ešte dlho budu.
Tá radiácia v Red Foreste nie je len na tráve (tam je jej síce najviac) ale aj na stromoch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
MILUJEM doslova MILUJEM tu atmosféru ktorá tam je.
Odporúčané ročné obdobie pre návštevu: Jeseň, alebo Jar. Ale Jeseň asi najviac vystihne tu atmosféru
A kto má naozaj rád atmosféru odporúčam tam zájsť s týmto soundtrackom
ale aj neoficiálne by som rada
Tá radiácia v Red Foreste nie je len na tráve (tam je jej síce najviac) ale aj na stromoch.
Niektorý sú vážne blázni:
a nie nemam 10 rokov,ale tak :ehm:
alebo sa dalo prejst cez Bielorusko, ale tam je to este horsie