Teda, ja som bola na "výlete" vo viacerých mestách, mám to oveľa radšej, ako dovolenky k moru alebo čo a poviem ti, že Košice ma uchvátili zo všetkého najviac, proste tam bolo úžasne.
Do slovenských prírodných "krás" sa ale veľmi nevyznám
z toho, čo ešte nebolo spomenuté, určite slovenský raj! a potom pieniny, slov.kras, čičmany, vlkolínec, špania dolina (odporúčam, aj ked som tam ešte nebola , levoča a okolie, malá fatra atd
ja som mala plán na leto obcestovať celé slovensko s tým, že sa dostanem do 4 matematicko-geograficky najextrémnejších obcí - Nová Sedlica, Oravská Polhora, Záhorská Ves a Patince. ale vyzerá to tak teraz, že leto strávim v škotsku. ale na konci mája ideme na týždňovú exkurziu po slovensku, takže aspoň niečo
Muranska Planina! - to ak by si chcel turistiku. je tam krasne, a napriklad vybehnut na taky Muransky hrad (je to uz len zrucanina, ale vola sa tak nie je ani narocne. na Velkej luke, trochu od hradu, su kone, a este trochu dalej z hradu je Predna hora, je tam vsestranny areal. a ked by si uz bol tu nedaleko, tak mozes zbehnut do jedinecnej Ochtinskej aragonitovej jaskyne na Hradku
nie som fanusikom ZOO, ale ked uz enjaku chces navstivit, kazdopadne NEodporucam tu v BA chod uz radsej do KE. v KE je aj planetarium napriklad, vraj je to skvely zazitok, osobne som nebola, a celkovo v KE je co pozerat inak, ked nechces turistikovat, ale chcel by si hory, tak napriklad na kopce v TANAPe a NAPANTe sa dostanes aj lanovkami... mimo toho, napriklad take Dedinky su tiez super, ked by si chcel napriklad stanovat.
Môžem odporúčaj aj náročnú túru aj menej náročnú aj pre ,,sviatočných" turistov. Začnem s tou najjednoduchšou asi 4 až 5 hod. prechádzky. Parkovisko v dedine Zádiel ,potom asi tri kilometre pomalým stúpaním cez Zádielskú roklinu(dolinu) až k reštaurácii (pokial je otvorená) asi 200 pod reštauráciou sa odbočuje v pravo cez môstik na zádielskú planinu, teraz ráj kvetov, ako poniklec, hlaváčik a množstvo ďalších asi po 2km môžeme rozdeliť trasu rovno sa ide na hrad Túrňa, a v pravo sa ide naspäť do dediny Zádiel. Rovno na hrad je náročná trasa lebo sa klesá po skaliskách a šotoline a je to aj časovo dlhšie.
A tá najnáročnejšia je že prídeme do obce Háj tam odstavíme auto pred pohostinstvom. Ideme rovno po ceste súpaním cez Hájsku tiesňavu , tam môžeme vidieť pár vodopádov v tejto dobe sú nádherné ,plné vody asi po 5 km stúpania po ceste sa dostaneme do obce Hačava stadial môžeme vystúpiť na Jelení vrch alebo na križovatke sa pustíme na zádielskú planinu asi 5km prejdeme skoro na koniec a tam je odbočka do Hája kde máme auto. Môžeme si to zopakovať ale pred krčmov v Háji nepôjdeme cestou do Hačavy, ale v obci Háj je značka na Hájskú planinu veľmi málo navštevovanú turistami prejdeme až na Jelení vrch a stadiaľ na Zádielskú planinu a naspäť do Hája. Mapa je nutná aby ste nezablúdili a tiež našli správnu značku. Kto si obľúbi tieto malebné zákutia Slovenského krasu, bude sa sem vraciať. Prajem príjemné zážitky s prírody (Fotoaparát nutný)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale nie nie, Chopok je kúzelný.
Zoo-bojnicka
Mesto-BA
potom Tatry a mas na 2 dni co robit
banská štiavnica a kremnica sú super, východ je super celý, orava, a tuto pri nás chodím najradšej do smoleníc. u nás je pekne
Teda, ja som bola na "výlete" vo viacerých mestách, mám to oveľa radšej, ako dovolenky k moru alebo čo a poviem ti, že Košice ma uchvátili zo všetkého najviac, proste tam bolo úžasne.
Do slovenských prírodných "krás" sa ale veľmi nevyznám
Skús ešte zemplínsku šíravu ak sa chceš kúpať.
Košice sú to najkrajšie mesto na Slovensku... Milujem to tam...
ja som mala plán na leto obcestovať celé slovensko s tým, že sa dostanem do 4 matematicko-geograficky najextrémnejších obcí - Nová Sedlica, Oravská Polhora, Záhorská Ves a Patince. ale vyzerá to tak teraz, že leto strávim v škotsku. ale na konci mája ideme na týždňovú exkurziu po slovensku, takže aspoň niečo
nie som fanusikom ZOO, ale ked uz enjaku chces navstivit, kazdopadne NEodporucam tu v BA chod uz radsej do KE. v KE je aj planetarium napriklad, vraj je to skvely zazitok, osobne som nebola, a celkovo v KE je co pozerat inak, ked nechces turistikovat, ale chcel by si hory, tak napriklad na kopce v TANAPe a NAPANTe sa dostanes aj lanovkami... mimo toho, napriklad take Dedinky su tiez super, ked by si chcel napriklad stanovat.
to ma takia prvia napadli.
A tá najnáročnejšia je že prídeme do obce Háj tam odstavíme auto pred pohostinstvom. Ideme rovno po ceste súpaním cez Hájsku tiesňavu , tam môžeme vidieť pár vodopádov v tejto dobe sú nádherné ,plné vody asi po 5 km stúpania po ceste sa dostaneme do obce Hačava stadial môžeme vystúpiť na Jelení vrch alebo na križovatke sa pustíme na zádielskú planinu asi 5km prejdeme skoro na koniec a tam je odbočka do Hája kde máme auto. Môžeme si to zopakovať ale pred krčmov v Háji nepôjdeme cestou do Hačavy, ale v obci Háj je značka na Hájskú planinu veľmi málo navštevovanú turistami prejdeme až na Jelení vrch a stadiaľ na Zádielskú planinu a naspäť do Hája. Mapa je nutná aby ste nezablúdili a tiež našli správnu značku. Kto si obľúbi tieto malebné zákutia Slovenského krasu, bude sa sem vraciať. Prajem príjemné zážitky s prírody (Fotoaparát nutný)