Oplatí sa dať si v servise vymeniť LCD panel v televízore (jeho cena bola cca 300€) alebo by nový panel plus výmena vyšli tolko že môžem kúpiť rovno nový televízor? (ide o LED LCD od LG, ak by na tom záležalo)
Radsej kupit novy, aspon 2 roky zaruky, urcite bude aspon o nieco lepsi lebo vyvoj ide dopredu ... a predstav si ze po zlej oprave, ktora nieco stala, pride napriklad dalsia oprava, a nakoniec budes musiet aj tak kupit novy televizor
ale osobne si myslím, že sa to neoplatí. Ten LCD panel bude stáť cez stovku keďže aj na notebook to tak cca vychádza + oprava cca 20 euro. Čiže by som do toho nešiel. Ešte sa ti v tom Tv pokatí dačo iné a znova to dávať opravovať
@cyklista ci ma plazma lepsi obraz je diskutabilne, lcd ma problem so 100% ciernou, naopak plazma s bielou. ma sice dynamickejsie farby, no brutalny odber energii. technologicky najdalej su led displaye po obidvoch strankach
@majo ale ked sa pozries na realnost vykreslenia farieb, LEDky mi pripadaju velmi umele... pricom plazma ti vykresli farby realnejsie... a s tym odberom energie bol problem mozno pri zaciatkoch, teraz su na tom ovela lepsie aj po tejto stranke ale tak kazdy ma ine preferencie... ale LED je urcite lepsi od klasickych lcd, v mnohych smeroch...napr. spominanu usporu energie....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
P.S. plazma ma podla mna lepsi obraz ako LED...
Ak má napríklad 5 rokov a je úplne nezrovnateľný s tým, čo by si za 300E dostal teraz, dvakrát by som zvážil dávanie peňazí na opravu.
(netuším ale koľko by ťa to stálo, takže malinký offtopic)
ale osobne si myslím, že sa to neoplatí. Ten LCD panel bude stáť cez stovku keďže aj na notebook to tak cca vychádza + oprava cca 20 euro. Čiže by som do toho nešiel. Ešte sa ti v tom Tv pokatí dačo iné a znova to dávať opravovať
LCD panely su najdrahsou suciastkou celeho televizora
ps.z tv tieto infa nemam