Ahojte
Mam taky problem...pisali o mne v EMME mini clanok ze chcem co je aj pravda, ale nasiel to moj zamestnavatel a chce sa ma zbavit lebo nechce podnikatelov, ako keby som si hned zajtra isla otvorit mega firmu
ale nevyhodia ma lebo by mi museli
Toto sa dosť často u nás doma riešilo a v podstate je to asi tak, že jediné čo ti môže zamestnávateľ spraviť je to že ti dá okamžitú výpoveď. Dokonca ani žiadnu pokutu ti nemôže dať ani nič (jedine že by si to mala v pracovnej zmluve.)
hod sa na péenku.. vymysli si bolest chrbtice.. to sa neda dokazat ani vyvratit... chod s tym normalne k lekarovi.. po vysetreniach.. nech ti vypisu PN
tento problem riesim tak,ze by som sa v zivote nikdy za ziadnych okolnosti nezamestnal na slovensku,lebo je to snad jedina prijebana krajina kde ta mozu nutit dalsie 3mesiace pracovat na zaklade zmluvy,co je vyslovene chore.
a inak,nieco taketo riesila moja mama,a zda sa mi ze to ukoncila nejakou vypovedou na dohodu,ktoru museli podpisat obe strany a mala po tom.
mas v zmluve jasne napisane ze je vypovedna lehota 3mesiace? a to co pise @3 , je tam niekde napisane ze pri nedostaveni sa do prace maju pravo na vymahanie nahrady za vzniknutu skodu tvojou nepritomnostou?
@mojdedo ale ked budem PN nemozem nastupit do tej novej prace @semhamforas to mam zaplatit 3 mesacne platy za to ze idem inakam? :-0 do emmy som sa dostala cez sutaz kde hladali najlepsie podnikatelske napady a nejaka stara kofa to ukazala managerke a ta to uz riesila s vedenim ale ja som aj tak chcela odist, ale vdaka tej emme mi robia vo firme naschval zle a blbosti riesia
@fxx dnes som im navrhla vypoved dohodou nech to mam skor za sebou a povedali ze pouvazuju ze ma podrzia vo firme len mesiac, ale dost o tom pochybujem ked vidim ako sa spravaju... @artisios myslim ze to nie je v tej aktualnej ale o 1 alebo 2 cisla starsej ale to len fakt mini clanok, to sa dalo lahko vyhrat, skor sa cudujem ze mi neprisli na Podnikatelsky napad roka 2012 co bola vacsia sutaz na celom Slovensku kde som bola v TOP 15
Zamestnanec môže pracovný pomer okamžite skončiť, ak
podľa lekárskeho posudku nemôže ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia svojho zdravia a zamestnávateľ ho nepreradil do 15 dní odo dňa predloženia tohto posudku na inú pre neho vhodnú prácu,
zamestnávateľ mu nevyplatil mzdu, náhradu mzdy, cestovné náhrady, náhradu za pracovnú pohotovosť, náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca alebo ich časť do 15 dní po uplynutí ich splatnosti,
je bezprostredne ohrozený jeho život alebo zdravie.
@pumaamravec ešte raz. To záleží od toho, či máš v pracovnej zmluve zahrnutú aj peňažnú náhradu pre takýto prípad. Ak nie, tak si v cajku. No byť zamestnávateľom, automaticky to tam dávam bo ľudia sú svine
A čo si chcela robiť? To tam dali aj tvoju fotku? A inak rozmýšľala si nad tým že je to možno znamenie že máš začať s podnikaním
@mojdedo cize pojdem doktorke, dam sa na PN a potom co? Budem 3 mesiace doma? Ci mam chodit do novej prace a riskovat ze na to pride ta PN kontrola?
Ja sa v tomto fakt nevyznam preto sa pytam
@pumaamravec zamestnavatel ma pravo ta drzat 3 mesiace, teda pokial neukoncite pomer dohodou. Ak neprides do prace, zamestavatel si moze vymahat nahradu uslej skody, ktoru mu sposobis. Neviem ci budes mat nejaky zaznam na urade prace, pochybujem. Jednoducho to pretrp, povyberaj si vsetku dovolenku co by si mala mat v podstate 20 dni t.j. mesiace.
@artusios hmm to s ohrozenim zdravia by som mozno vedela zariadit! skusim to tymto sposobom, dakujem @semhamforas bola tam aj moja fotka, sice som tam vyzerala jak stara zena aj tak ma spoznali a jasns tolko ludi mi povedalo ze mam podnikat, vyhrala som tieto podnikatelske sutaze a aj porota ocenovala moje projekty ale zatial som sa k tomu nedokopala ale dala som si ako predsavzatie ze do 25 chcem zacaf
ak tam nepracuješ 5 rokov (čo asi nie), tak pokiaľ sa nemýlim nemôže ti dať výpovednú doby až 3 mesiace, ale iba 2
čiže mesiac vydrž alebo marodka, ďalší dovolenka a už poriešené
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
btw. ako sa dá dostať do emmy aj ja chcem aby o mne písali a už úplne sa divím že si to všimol šéf hádam nečíta emmu
a inak,nieco taketo riesila moja mama,a zda sa mi ze to ukoncila nejakou vypovedou na dohodu,ktoru museli podpisat obe strany a mala po tom.
mas v zmluve jasne napisane ze je vypovedna lehota 3mesiace? a to co pise @3 , je tam niekde napisane ze pri nedostaveni sa do prace maju pravo na vymahanie nahrady za vzniknutu skodu tvojou nepritomnostou?
@semhamforas to mam zaplatit 3 mesacne platy za to ze idem inakam? :-0 do emmy som sa dostala cez sutaz kde hladali najlepsie podnikatelske napady a nejaka stara kofa to ukazala managerke a ta to uz riesila s vedenim ale ja som aj tak chcela odist, ale vdaka tej emme mi robia vo firme naschval zle a blbosti riesia
@artisios myslim ze to nie je v tej aktualnej ale o 1 alebo 2 cisla starsej ale to len fakt mini clanok, to sa dalo lahko vyhrat, skor sa cudujem ze mi neprisli na Podnikatelsky napad roka 2012 co bola vacsia sutaz na celom Slovensku kde som bola v TOP 15
podľa lekárskeho posudku nemôže ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia svojho zdravia a zamestnávateľ ho nepreradil do 15 dní odo dňa predloženia tohto posudku na inú pre neho vhodnú prácu,
zamestnávateľ mu nevyplatil mzdu, náhradu mzdy, cestovné náhrady, náhradu za pracovnú pohotovosť, náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca alebo ich časť do 15 dní po uplynutí ich splatnosti,
je bezprostredne ohrozený jeho život alebo zdravie.
A čo si chcela robiť? To tam dali aj tvoju fotku? A inak rozmýšľala si nad tým že je to možno znamenie že máš začať s podnikaním
Ja sa v tomto fakt nevyznam preto sa pytam
@semhamforas bola tam aj moja fotka, sice som tam vyzerala jak stara zena aj tak ma spoznali a jasns tolko ludi mi povedalo ze mam podnikat, vyhrala som tieto podnikatelske sutaze a aj porota ocenovala moje projekty ale zatial som sa k tomu nedokopala ale dala som si ako predsavzatie ze do 25 chcem zacaf
sorry, neviem ti poradiť, ale drž sa
čiže mesiac vydrž alebo marodka, ďalší dovolenka a už poriešené