Ahojte, včera som vyviedla jednu veľmi zlú vec ( ktorú som si sama zavinila ) tatko sa mi už kedysi vyhrážal ak ju vyvediem že poriadne dostanem .... a ja som ju nechtiac vyviedla ..
Dnes ráno mi volal ( je na služobke ) že keď príde zajtra več
Toto sa dá nahlásiť kľudne aj na políciu. Ale to žiadne dieťa nikdy neurobí, lebo by to bolo ešte horšie. A tiež by ma zaujímalo čo preboha si spravila . No a ak nemáš teda na výber... tak podľa mňa radšej po dlaniach... na chodidlách máš strašne veľa bodov ktoré smerujú všade... na psychiku, obličky, pečeň ... všade. Neviem síce či to má nejaký súvis, ale na dlaniach je mi to sympatickejšie.
Tak keď nechceš zažiť sprosté otázky od okolia, tak asi po tých nohách (keďže na dlaniach by to bolo vidieť), ale zase si myslím, že tie chodidlá budú viacej bolieť , ale je to len moja domnienka, odskúšané to nemám... A čo si také strašné spravila?
Tie ruky znejú fajne ja by som bral na tvojom mieste ruky hlavne tie moje majú hrošiu kožu (od činiek a práce) ešte by som sa mu pritom smial do ksichtu že jaký je kkt lebo ma nič nebolí.
No a záleží na tom lebo podla mňa po dlaniach by to bolo lepšie, lebo na dlane nestúpaš a lepšie sa ti to tam bude hojiť, bude sa ti tam lepšie dávať lad a tak, lahšie si to obviažeš a tak... ale zase to može hocikto vidieť a bude sa to ťažko vysvetlovať...
Ja by som ale volila tie dlane...lebo stúpať po takých bolavích nohách to nie je príjemné....
ale áno, ja som tiež niekoľko razí dostala výprask po bosých chodidlách a ver mi dievča, tuto bolesť neprajem ani nepriateľovi, rozhodne si vyber po rukách, nohy sú veľmi citlivé.
25 rán ??????? Akože nehnevaj sa , ale tvoj otec nemá v sebe žiaden cit a ešte ani k vlastnému decku . Co si niekoho zabila , alebo predávaš drogy ?? No čo tak nejak to vydrž poradit ti neviem čo menej bolí , fyzicky a ani psychicky som nebol nikdy týraní . Držím ti palce . A maminka sa ta nezastane , alebo sa skús aspon sním porozprávat možno vychladne do zajtra.
@james144 asi tak.... brániť sa treba aj keď proti rodičom nemáš boh vie akú šancu.... to keď mňa ako malú chceli zmlátiť (totišto ja som vždy niečo vyviedla - nebol jediný deň bez pár facek) , ja som kričala , kopala , škrabala , hrýzla , mlátila som ich ...... ja som bola voľačo hrozné , neva aspoň mám dnes veľmi nízky prah bolesti a výdrž ......
ale odporúčam ti tie ruky - celý deň stáť na vymlátených nohách?? keď ti dovolí niečo držať v rukách , tak to po celý čas stískaj (kvôli napnutiu svalov - menej to bolí , keď sú napnuté)
tvoj otec používa trest falaka...? (dosť úbohé, no to by som aj ja rád vedel čo si takého spravila) ja osobne by som mu to nedovolil, by som si zobral poriadne hrubý kožený opasok a povedal no poď ti sráč... no ty nie si ja, ( min. pol hodinu pred tým ako príde si daj liek proti bolesti, utlmí tvoj centrálny nervový systém a budeš cítiť iba tlak žiadnu bolesť...)
tatík prišiel po obede a zato že som bola opitá a bozkávala som sa zo sesternicou tak som dostala po chodidlách, ale len 15 rán lebo viac som už nezvládala ( bolo to hadicou a nie remeňom čo ešte viac bolelo ) a mám 3 týždne zákaz výjst von
@rollo111 bitie po holých chodidlách sa nazýva falaka ?
@lussia75 šak máš 17 tvoj tatko je trochu zakomplexovaný aby byl 17 ročné dievča, ktoré sa opilo, nie ? ja som bol v 13tich na výplachu, nikto ma za to nezbil, len som dlho nad sebou a svojim životom musel rozmýšľať, a do života mi to dalo omnoho viac, ako keby ma niekto zjágal a hotovo.
@antifunebracka falaka neni turecky trest, vyuziva sa v krajinach prezskeho zalivu najma ako Iran ale aj niektorych arabskych krajinach, tam zeny poznaju falaku lepsie ako my pivo ten trest je na miesto originalneho spankingu, lebo zeny nemozu odhalit hole prdle v tych krajinach , tak namiesto toho vymysleli praktiku falaka, kde biju zeny po holych chodidlach ... a myslim si ze je to este surovejsie nez spanking
och to je kus kokota skurveného... to ti nemôže dať zaracha alebo v extrémnych prípadoch streliť max. zaucho? A to sa ťa tvoja mama nezastane? Veď to je choré....
presne tak volá sa to trest falaka, ktorý bol v minulosti využívaný na mučenie väzňov aby sa priznaly, nakoniec to zrušili, preto že to je proti akýmkoľvek ludským právam... stále sa využíva v Indii a Turecku (kde si absolútne nevážia hlavne ženy) na trestanie manželiek a detí...
Raz som študoval jedny materiály (štúdiu) o niektorých praktikách povstalcov, vojakov a iných militantných skupín v krajinách tretieho sveta a prisahám bohu, že tam boli uvedené tieto tresty nechodí tvoj otec na služobky niekam ďaleko ????...a napriek tomu, že nechceš komentáre aký je tvoj tatko nepomáha to ako vidíš a evidentne je to surovec....údery opaskom po chodidlách spôsobujú mučivú bolesť napríklad...a ešte keď ti dá na výber....tu už ide podľa mňa o duševnú poruchu
A inak je to veľmi kruté,keby mňa trestali za podobné veci,ako Teba a podobným spôsobom,tak už ani nechodím.
A čo je na tom,že si sa bozkávala so sesternicou? A k tomu ešte opitá? Ja som sa bozkávala s kamarátkou uprostred mesta a triezva... A keď máš k tomu ešte 17...nehnevaj sa,ale Tvoj tato je tyran...
@lussia75 Tak nakoniec si nemala ani na výber? Dúfam že sa ti to čo najskôr zahojí. Stále mi však behá po rozume otázka prečo to tvoj otec robí veď dcére by som také niečo nikdy nemohol spraviť u chlapcov je to iné tí znesú niekoľkonásobne viac. Ale ani synovi by som to nespravil cítil by som sa trápne keby som niekomu mal dávať stredoveké tresty jak 100 rokov za opicami. Na mňa by si také otec nedovoli dokonca ani keď bol raz strašne opitý tak si nedovolil pretože má predomnou rešpekt. Lenže ja mám skvelého otca. Želám ti aby tvoj otec dostal rozum a prestal s tým.
moj otec ma opil (ale tak trošku inak... to som proste musela aby tú operáciu previedli) a bozkávala som sa už s toľkými ľuďmi, že byť na tvojom mieste... nežijem
mňa síce už dlllho rodičia nebili. Ale keď to robili keď som bola menšia, tak som im to nedovolila preboha mali sme spojenú kuchyňu, obývačku a chodbu tak, že vytvorili akoby kruh a ja som zdrhala mňa sa proste chytiť nedalo a keď to obklíčili tak na balkón a ztade som zlezala do záhrady kde je okolo živého plotu ďalší kruh.. ak ho oklíčili tak cez susedov na cestu a do lesa za mnou až nebehali, prešla ich chuť ma zbiť inak som jačala ako šalená a smiala sa stále... a neviem ono to zabralo... tým chcem povedať že nedaj sa ... nenastavuj sa na tú bitku on ti predsa nemože dať 25 po hocičom, veď to je neľudské.
ako nehnevaj sa ale to co je psychopata aby bil vlastnu dceru len za to ze sa opila... preboha sak to je jak v stredoveku... na mna keby tatko siahol tak mu taku ujebem ze sa (mu) uz nikdy nepostavi riesit to cez policiu by sa ti moc nevyplatilo, kedze neviem co by robil ten zakomplexovanec keby to zistil... mozno by si uz zaobstaral elektricke kreslo... a suhlasim s tym co pise 77hanes77, bitkou fakt nic nevyriesi... a ked si to mysli tak je podla mna kkt co ma v hlave nasrane... Mozno si tymi bitkami riesi nejaky komplex z detstva, no normalny otec by svoje dieta urcite nebil a uz vobec nie praktikami z 18 storocia prajem vela sil ... drz sa
lol však nie je to tak dávno čo sa decká bili aj za menšie prehrešky, nikto z toho nerobil vedu disciplína proste musí byť a bitka je jednou z výchovných techník pokiaľ je primeraná a decko vie za čo dostalo. Mne tiež sem tam oco uvalil takú, že mi stena dala druhú aj tretiu a nevolal som Amnesty International Väčšina tých, ktorí nebili sú teraz rozmaznaní spratci čo sa nevedia správať lebo v dnešnej dobe má každý iba práva a nikto povinnosti.
no dobre, ale dosť facku a trestať technikou mučenia je zásadný rozdiel... a podla mňa nič takého zlého nespravila, opije sa ešte vela krát a čo poznám dievčatá tak sa oblizujú častejšie medzi sebou než s chalanmi... jej otec si totižto myslí že keď ju fyzicky potrestá tak to už nebude robiť, čo je hlúposť, stane sa len to že si vytvorí obranu voči svojmu otcovi a ako bude rásť skôr mu bude robiť naprieky... a hlavne sa mu nebude z ničím zverovať...
ty si 17-ročné dievča v 21. storočí a ešte rozmýšľaš, že ktorý trest si máš vybrať za to, že si sa opila? ja by som jemu dal 25 po chodidlách... sekerou, sorry, že sa to dozvedáš takto, ale tvoj tatko je psychicky narušený človek
booože môj ty si bola opitá a bozkávala si sa so sesternicou ? Neviem čo je absurdnejšie či to čo si vyviedla , alebo to akým spôsobom ťa tvoj otec trestá.Podľa mňa by stačila aj jedna cez papulu..Však predsa trestať takýmto spôsobom decko v 21.storočí mi príde dosť choré
tie ich tresty sú aj podľa mňa minimálne divné... ale jednu otcovskú by si teda zaslúžila. Že je v dnešnej chorej spoločnosti spoločensky tolerované pitie alkoholu mladistvými ešte neznamená, že to nie je zlé. Ak cigáni pijú fetujú a potom sa pária s príbuznými, tak áno, v ich kultúre by je to zrejme normálne. U nás by to morálne neprešlo. Morálka je totiž veľmi subjektívna vec. To aký trest je vhodný a či je lepší dohovor je na zvážení rodičov, či tým viac uškodia, alebo naopak. Oni sú jediní, ktorí dokonale poznajú povahu a psychiku dieťaťa. Veď ho sami vychovávali. Z vlastnej skúsenosti viem, že dohovor a rady sú vo vyššom veku (puberta) minimálne také neúčinné ako fyzické tresty, možno snáď ešte neúčinnejšie.
povedz mu že mu to vrátiš keď bude chcieť, aby si sa oňho v starobe starala ... haha, bože... keby si mu ty niečo urobila, že má z toho neviem aké problémy v spoločnosti, ja neviem súd a podobne tak dobre bitka, taká trocha prehnaná v takej situácii sa dá odpustiť, ale ja by som mu toto nikdy neodpustila riešiť sa dá všetko aj ináč a to že to on inak nevie.... jeho chyba. nechcem urážať tvojho otca ale je to určite jeden z tých zvrhlíkov a raz sa mu to hádam vráti
Ani nepamatam kedy ma otec naposledy udrel,mozno pred 8rokmi a to som dostala jednu facku,teraz ked ho naserem mi len chyti hlavu alebo plecia a zacne somnou mykslovat,ale to robi len ked mu klamem.Hento je fakt TOO MUCH,mala by si o tom niekomu povedat ved ta raz moze aj zabit.Davaj si pozor aby si nezohnal na teba gilotinu.
Na to čo si urobila to je hrozné. Veď neverím ,že tvoj otec sa nikdy neopil keď mal 17 rokov. Veď si pomaly dospelá a také niečo si dovolí. Je to pravda mala by si to niekoho povedať lebo sa bojím ,že to nedopadne dobre. OK Beriem vykričať dieťa povedať jej čo a jak dať jej kázanie a facka no..! Ale tak toto je dosť! Fakt povedz to niekomu. Iné riešenie ja nevydím veď si pomaly dospelá mladučká chceš sa odviazať a pod. a on je taký..! Drž sa baba
@lussia75 Často krát som dostávala po papuli ak som náhodou bola drzá (a to často, mám to v povahe) Keď som meškala a podobne .. Ale boli to len facky ... (silné, veď chlap je chlap, ale len facky!) Rozbila som zrkadlo - Facka, Zvalila som skriňu - Facka. Meškala som domov 2 hodiny - Facka .. Ale čo to je facka ? .. Štípe to na chvíľku, ale poníženie trvá dlhšie. Červený odtlačok vidíš nejakých 30min (možno ani nie toľko) .. Ale prečo pre boha chodidlá a dlane ? Je jedno či máš 6,10,15 a či 16 rokov .. Na toto nemá právo!!! Už aj tie zaslužené facky ktoré som dostávala, ak by som sa rozhodla ho nahlásiť, by mojho otca vyšli dosť draho .. Nenechaj sa ponižovať .. A nenechaj ho aby ti ubližoval !! Tvoja mamka s tým nič nerobí? (prepáč, ak ju náhodou nemáš) Alebo sestra, brat .. Požiadaj o pomoc .. Toto nie je že je prísny .. Toto vyzerá akoby ho tešilo ubližovať ti.. Nie si povinná znášať toto ..
A to som si myslela, že podobné debilné praktiky sa diali za môjho detstva iba u nás doma. Ja...je mi z toho zle. Nechápem, ako tým chce rodič svoje decko vychovať. Bitka nevychováva, bitka naháňa strach....do väzenia s nimi...všetkými....
nemám slov. ani celá paleta vulgarizmov nepostačuje na opis degenerovaného mozgu tvojho otca.
viem, že ty s tým nič moc nespravíš, ale, PROSÍM ŤA, do budúcna ho NEOBHAJUJ a nehovor, že inak je v pohode, lebo NIE, to rozhodne nie je.
fyzické tresty, a obzvlášť takto sadistické, nesvedčia o tom, že je človek prísny, ale že psychicky nemá v hlave všetko v poriadku. takže sorry, ale tvoj otec nie je dobrý chlap, ale sadistická sviňa nehodná akejkoľvek lásky alebo ešte nebodaj obdivu.
ja som naposledy dostala bitku ,ked som mala tak do 10 rokov,poptom už iba od otca sem tam facky,...ale teraz posledne roky nic,i ked niekedy si uz myslim,ze sa k tomu schyluje ( ale pre prkoriny,nie ako toto)
a myslim,ze tvoj otec je sadista hnusny,prepac,ze tak vravim,ale ..toto nie je normalne,ze vyprask si hentaky dievca zasluzi ?to kde sme ?v 18 storoci ?ked to bolo bezne ?este nech ta zbicuje ..nie ?
Ja by som na tvojom mieste anonymne zavolala na nejakú linku dôvery alebo niečo také... Tam by ti možno poradili Ale ináč, byť na mieste mňa, v momente by som volala mamu, aby ho nahlásila na polícii
Nemám slov. Ani celá paleta vulgarizmov nepostačuje na opis degenerovaného mozgu tvojho otca. Lámať palicu na ňom
je podľa mňa málo.
Fyzické tresty, a obzvlášť takto sadistické, nesvedčia o tom, že je človek prísny; ale to, že psychicky nemá v hlave všetko v poriadku. Takže sorry, ale tvoj otec nie je dobrý chlap, ale sadistická sviňa nehodná akejkoľvek lásky alebo ešte nebodaj obdivu. Takého by si mala osobne udať na polícii za porušovanie rodičovských práv voči dieťaťu. A pri ďalšom takomto incidente; osobne ujsť z domu.
Ani Tvoja matka by Ti v tom nemala brániť; nakoľko by prelievala tie svoje krokodílie slzy; pretože by si ani jej nemala odpustiť, za to; že sa Ťa pred ním nezastala.
A ak by ho, aj napriek tomu prepustili; viac sa s ním nebav
Kto takto nekresťansky používa barbarské metódy patriace fakt do veľmi dávneho stredoveku, a aj to vlastnom dieťati; nezasluhuje si nijakú vernosť! Ak už. Veď to.
Na starobu mu to 100 násobne vrátiť.
A nadávať mu zakaždým, čo ho zočíš.
Za každú šľahu, či ranu; opäť ho udať!
A vykričať mu nakoľko ho nenávidíš. Len to si jedine zasluhuje!!!
Takýto odroň, papľuh, oplan a sadistická teroristická podlá hyena!
I so skurveným hovädským dobytkom; akým vo svojej podstate,
to z mamkou vyrieš (prepáč ak ju nemáš)
a v starobe ho nehaj tak ani len do domova dôchodcov ho nedavaj vyhybaj sa mu nepovedz mu bydlisko, žiadne kontakty ked ho stretneš rob všetko akokeby si ho nepoznala vrať mu to! a v 18 ked už na teba nebude mať práva šmik a bud preč
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
Zjednaj to, prosímťa, na zadok. Devastovať končatiny je trochu moc aj, keby si vykradla zlatníctvo. Tieto praktiky skončili v stredoveku.
Normálne diplomaticky by som si vybrala iné miesto, keď už to musí byť, bárs by som pridala aj na tridsať.
No a záleží na tom lebo podla mňa po dlaniach by to bolo lepšie, lebo na dlane nestúpaš a lepšie sa ti to tam bude hojiť, bude sa ti tam lepšie dávať lad a tak, lahšie si to obviažeš a tak... ale zase to može hocikto vidieť a bude sa to ťažko vysvetlovať...
Ja by som ale volila tie dlane...lebo stúpať po takých bolavích nohách to nie je príjemné....
drzim palce lussia , budes to mat krute .... keby ze mas 18 tak by si mohla prijst ku mne a bol tvoj tatik boss keby sa ta dotkol !!
skúsim si ten trest nejak pretrpieť aj tak mi nič iné neostáva ...
ale áno, ja som tiež niekoľko razí dostala výprask po bosých chodidlách a ver mi dievča, tuto bolesť neprajem ani nepriateľovi, rozhodne si vyber po rukách, nohy sú veľmi citlivé.
Pomodlím sa za teba
ale odporúčam ti tie ruky - celý deň stáť na vymlátených nohách?? keď ti dovolí niečo držať v rukách , tak to po celý čas stískaj (kvôli napnutiu svalov - menej to bolí , keď sú napnuté)
a skor by som dala po rukach ako po nohach
tvoj otec používa trest falaka...? (dosť úbohé, no to by som aj ja rád vedel čo si takého spravila) ja osobne by som mu to nedovolil, by som si zobral poriadne hrubý kožený opasok a povedal no poď ti sráč... no ty nie si ja, ( min. pol hodinu pred tým ako príde si daj liek proti bolesti, utlmí tvoj centrálny nervový systém a budeš cítiť iba tlak žiadnu bolesť...)
tatík prišiel po obede a zato že som bola opitá a bozkávala som sa zo sesternicou tak som dostala po chodidlách, ale len 15 rán lebo viac som už nezvládala ( bolo to hadicou a nie remeňom čo ešte viac bolelo ) a mám 3 týždne zákaz výjst von
@rollo111 bitie po holých chodidlách sa nazýva falaka ?
ze @Nikola515 ?
@antifunebracka robí to modriny dočasne, avšak bolesť môže zotrvať aj týždne
Tak hádam čo najrýchlejšie bolesť prejde chuďatko :´(
presne tak volá sa to trest falaka, ktorý bol v minulosti využívaný na mučenie väzňov aby sa priznaly, nakoniec to zrušili, preto že to je proti akýmkoľvek ludským právam... stále sa využíva v Indii a Turecku (kde si absolútne nevážia hlavne ženy) na trestanie manželiek a detí...
A inak je to veľmi kruté,keby mňa trestali za podobné veci,ako Teba a podobným spôsobom,tak už ani nechodím.
A čo je na tom,že si sa bozkávala so sesternicou? A k tomu ešte opitá? Ja som sa bozkávala s kamarátkou uprostred mesta a triezva... A keď máš k tomu ešte 17...nehnevaj sa,ale Tvoj tato je tyran...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a odkáž oteckovi že je korunovaný kokot. môj tiež nie je najnormálnejší, ale v zrovnaní s tvojím je môj úplný anjel.
no dobre, ale dosť facku a trestať technikou mučenia je zásadný rozdiel... a podla mňa nič takého zlého nespravila, opije sa ešte vela krát a čo poznám dievčatá tak sa oblizujú častejšie medzi sebou než s chalanmi... jej otec si totižto myslí že keď ju fyzicky potrestá tak to už nebude robiť, čo je hlúposť, stane sa len to že si vytvorí obranu voči svojmu otcovi a ako bude rásť skôr mu bude robiť naprieky... a hlavne sa mu nebude z ničím zverovať...
tie ich tresty sú aj podľa mňa minimálne divné... ale jednu otcovskú by si teda zaslúžila. Že je v dnešnej chorej spoločnosti spoločensky tolerované pitie alkoholu mladistvými ešte neznamená, že to nie je zlé. Ak cigáni pijú fetujú a potom sa pária s príbuznými, tak áno, v ich kultúre by je to zrejme normálne. U nás by to morálne neprešlo. Morálka je totiž veľmi subjektívna vec. To aký trest je vhodný a či je lepší dohovor je na zvážení rodičov, či tým viac uškodia, alebo naopak. Oni sú jediní, ktorí dokonale poznajú povahu a psychiku dieťaťa. Veď ho sami vychovávali. Z vlastnej skúsenosti viem, že dohovor a rady sú vo vyššom veku (puberta) minimálne také neúčinné ako fyzické tresty, možno snáď ešte neúčinnejšie.
viem, že ty s tým nič moc nespravíš, ale, PROSÍM ŤA, do budúcna ho NEOBHAJUJ a nehovor, že inak je v pohode, lebo NIE, to rozhodne nie je.
fyzické tresty, a obzvlášť takto sadistické, nesvedčia o tom, že je človek prísny, ale že psychicky nemá v hlave všetko v poriadku. takže sorry, ale tvoj otec nie je dobrý chlap, ale sadistická sviňa nehodná akejkoľvek lásky alebo ešte nebodaj obdivu.
a myslim,ze tvoj otec je sadista hnusny,prepac,ze tak vravim,ale ..toto nie je normalne,ze vyprask si hentaky dievca zasluzi ?to kde sme ?v 18 storoci ?ked to bolo bezne ?este nech ta zbicuje ..nie ?
Vymyslieť sa to bohužiaľ nedá.
Nemám slov. Ani celá paleta vulgarizmov nepostačuje na opis degenerovaného mozgu tvojho otca. Lámať palicu na ňom
je podľa mňa málo.
Fyzické tresty, a obzvlášť takto sadistické, nesvedčia o tom, že je človek prísny; ale to, že psychicky nemá v hlave všetko v poriadku. Takže sorry, ale tvoj otec nie je dobrý chlap, ale sadistická sviňa nehodná akejkoľvek lásky alebo ešte nebodaj obdivu. Takého by si mala osobne udať na polícii za porušovanie rodičovských práv voči dieťaťu. A pri ďalšom takomto incidente; osobne ujsť z domu.
Ani Tvoja matka by Ti v tom nemala brániť; nakoľko by prelievala tie svoje krokodílie slzy; pretože by si ani jej nemala odpustiť, za to; že sa Ťa pred ním nezastala.
A ak by ho, aj napriek tomu prepustili; viac sa s ním nebav
Kto takto nekresťansky používa barbarské metódy patriace fakt do veľmi dávneho stredoveku, a aj to vlastnom dieťati; nezasluhuje si nijakú vernosť! Ak už. Veď to.
Na starobu mu to 100 násobne vrátiť.
A nadávať mu zakaždým, čo ho zočíš.
Za každú šľahu, či ranu; opäť ho udať!
A vykričať mu nakoľko ho nenávidíš. Len to si jedine zasluhuje!!!
Takýto odroň, papľuh, oplan a sadistická teroristická podlá hyena!
I so skurveným hovädským dobytkom; akým vo svojej podstate,
vlastne a teda je!
Mrzí ma, a to fakt; že sa to už nedá zobrať späť.
Proste, nemôžem inak.
Totiž, ak je článok o sadistickom rodičovi;
tak to ma vie až do krvi naštvať. A ako sa povie;:
"Keď sa rúbe drevo, padajú aj triesky!"
Bohužiaľ, takto je to vlastne u mňa. Tak teda.
Podobné som zažil vo svojom detstve, a vtedy
neviem inak; než veľmi vulgárne nadávať na
všetkých sadistických, teda krkavčích rodičov.
Ako to správne nazvať. O svojej mame to však
nemôžem povedať. Ona jediná mala so mnou
veľa trpezlivosti, láskavého slova, nevnucovania
toho čo je podľa nej správne, obetavosti, voľby v
slobodnom rozhodovaní sa a hlavne pochopenia.
Na nej nemôžem nájsť ničoho zlého. Ani len poškvrnky.
Práveže naopak, s každým sa vedela dohovoriť,
porozumieť, komunikovať. U nej bola slušnosť a
milý spontánny spoločenský prejav na najvyššej
možnej úrovni. A snažila sa ma to, čo najlepšie naučiť.
- Nie ako ja, huba jedna nevymytá, neomalená.
A podľa mňa, to fakt nemuselo byť. Asi som
fakt inej povahy. Bohužiaľ mrzí ma to, a priznávam;
fakt s tým neviem u seba nič urobiť. Dokážete to vôbec pochopiť.
a v starobe ho nehaj tak ani len do domova dôchodcov ho nedavaj vyhybaj sa mu nepovedz mu bydlisko, žiadne kontakty ked ho stretneš rob všetko akokeby si ho nepoznala vrať mu to! a v 18 ked už na teba nebude mať práva šmik a bud preč