Vyrábate si niektoré veci samy doma? Ak áno aké? Napríklad hudobné nástroje, oblečenie, rôzne dekorácie, prívesky a podobne...Alebo chystáte sa niečo v najbližšej dobe vyrobiť?
Mňa napríklad prednedávnom s priateľmi nadchla kalimba
@gukol s fima si vyrábajú aj kamošky takto.. až im závidím, že aj ja nemám tunele..skutočne sa mi to páči..ale čo ked som dosraná si dať normálne prepichnúť uši
@kikhuska002 do toho batikovania sa chystám aj ja... zaujima ma ale, že ked batikujem napríklad farebné tričká, či ich musím najprv odfarbiť..alebo to záleží od látky?
Háčkoné tašky? Na háčkovanie som nikdy nemala trpezlivost
@lubacia pokiaľ viem nemusíš ich odfarbovať...len záleží na tom akú látku chceš batikovať, najvhodnejšia je bavlna, látky zo silonu a pod. farba nechytí, takže by to bolo zbytočné, no najvhodnejšie sú biele tričká (môžu byť aj staršie zažltnuté)
Koncom už ani ja nie, ale dokončila som ju (pomocou mami ) a je celkom dobrá, len sa to naťahuje, to je ten problém....
@kikhuska002 dakujem za radu a farby kde zozenem este? Vo vytvarných potrebach? to su nejaké specialne na textil?
Taká kabelka je asi vhodnejšia skor na drobnosti ako penazenka, mobil, vreckovky, lesk na pery a dost.. zisla by sa taka mini Mozes vyrobit a predat mi
@lubacia ano, sú aj také, ktoré sú určené na textil, čo ja používam je prášok, inak sa dajú ešte kúpiť rôzne druhy, to závisí od toho či chceš nejaký ten obrázok nakresliť alebo nie. Inak farby sa dajú kúpiť na nete, vo "Farby, laky", v papiernictve, možno aj v normálnych obchodoch
Ano to hej, ja som si uplietla takú väčšiu, aby som mohla v nej aj zošity nosiť, len sa to natiahlo, ale nevadí
tak to trvá trošku veľa, inak nie je to ťažké, len treba mať trpezlivosť nad tým sedieť
@lubacia to som si z drótika kostru vytvarovala, na ňu som po dlhom boji nasadila hlavu vyrobenú z vaty omotanej milionpäťsto krát bavlnkou s očami z gombíkov a potom celú tú kostru omotala farebnými bavlnkami podla potreby( napr. modré tričko ,zelené gate a tak ) a nakoniec aby stál tak som mu dala chodidlá z hliny
toto nie je návod na pravého kofoláčika, ale tak...podobal sa
zamladi (skolkarka) som vysivala nasledne som robila naramky (asi v 11 rokoch) potom som plietla tie scooby doo snurky (12) potom okolo 16 som vyrobila par kofolacikov...
inak si robim len "plagaty" a minule som si prelakovala privesok nacerveno
ja si hocikedy rozstrihám nejaké staré tričko, poprišívam si roztrhané náhrdelníky, ozdobujem šperkovnice, prerábam kabelky, alebo som si odstrihla rifle a z toho čo zostalo som si spravila vestu, vyrábam náramky, náušnice..... všeličo
Bejvávali časy, kedy bavilo ma to - asi.. Dnes už... príliš trápnej "dospelosti". Bez odvahy púšťať sa do vecí, lebo vopred viem, že nebudú dokonalé.. čistá hlúposť.
@lubacia Monoskopy som si vytlačila na tvrdý papier, univerzálnym lepidlom som ich z oboch strán nalepila na gumený papier a potom som to celé "zalakovala" tak, že som to jemne pretrela tým istým lepidlom. Potom som už len pripevnila háčiky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Háčkoné tašky? Na háčkovanie som nikdy nemala trpezlivost
Rata sa ak ta to bavi... atd
Koncom už ani ja nie, ale dokončila som ju (pomocou mami ) a je celkom dobrá, len sa to naťahuje, to je ten problém....
Taká kabelka je asi vhodnejšia skor na drobnosti ako penazenka, mobil, vreckovky, lesk na pery a dost.. zisla by sa taka mini Mozes vyrobit a predat mi
Ano to hej, ja som si uplietla takú väčšiu, aby som mohla v nej aj zošity nosiť, len sa to natiahlo, ale nevadí
tak to trvá trošku veľa, inak nie je to ťažké, len treba mať trpezlivosť nad tým sedieť
niekedy si to urobím sám.
aj to sa ráta?
toto nie je návod na pravého kofoláčika, ale tak...podobal sa
inak si robim len "plagaty" a minule som si prelakovala privesok nacerveno
ale nemám na to možnosti
Plus si pravidelne opravujem bižutériu, lebo ju zvyknem rozjebať. Oňahdy som háčkovala, vyrábala si krabičky a stojany na veci etc.
Mám nápady na cca 15 takýchto projektov, ale jaksi...