Koľko metrov štvorcových by mal mať váš byt? A aké byty uprednosťujete? Tehlové? Panelové? Novostavby? Staršie? Lofty? A radi by ste bývali v centre mesta alebo na okraji?
Ak by som kupil starší byt, tak jedine tehlový. Panelák urcite nie. A rozmerovo. Samozrejme idealne tak 140m2 ale na to nebudem mat prachy cize klasika aspon 3 izbový cca 75m2 a byvanie radsej niekde v centre
raz by som si chcela kupit stary dom a opravit si ho podla vlastneho vkusu, prerobit ho, pohrat sa s materialmi, s priestorom, vymysliet vseliake zlepsovaky... to by ma bavilo..aj ked myslim ze nakoniec na nieco take mat peniaze nebudem alebo mi neikto povie ze do toho sa investovat neoplati -.- (coho som si vedoma, ale prosteee sny su sny)
a pacia sa mi take tie podlhovaste domy, co maju babky(aj moja), bez poschodia tam by som sa vysantila s prerabkou
pre ilustraciu:
Chcem bývať v obrovskom priestranom upravenom modernom byte, kde sa bude všetko lesknúť.
Nechcem ísť do nejakého veľkého mesta, 100 000 obyvateľov je dostačujúcich a keď v takomto mestečku, tak niekde na okraji, však autom sa človek dostane všade.
@kail91 poplatky nie su az taka palka... skor su vysoke investicne naklady, prevadzkove naklady z hladiska energetiky a udrzby... ale zas.. ak postavis kvalitny dom, tak tam mozu byvaj aj tvoje vnucata po tvojej smrti.... mozno..
Moja vízia je na zapadákove kúpiť starší dom aspoň 2 poschodový. Každé poschodie aspoň 100m2. Pozemok aspoň 500m2. Ten dom kompletne z vnútra prerobiþ ale na nepoznanie moderne. Proste obrovská investícia ovšem z vonku nech budí dojem ako keby to bol nejaký starý barák o čo ľudia ani nezakopnú. Som názoru že netreba sa ukazovať.
@15@rocafella takmer celé zle, všetko zle v tejto koncepcii (prístupe) :
1.)
- stará obrovská barabzňä v zapadákove - do konca života tam budeš doslova zavretý a priviazaný jako pomocný roboš, (+navyše úplne zadarmo), (a nebudeš mat hotové ešte ani keby si mal 120 - ni 160 rokov..)
2.)
..aj keby si mal hotové a dokončené, nepredáš to nikdy za takú cenu, aby sa ti aspon "na nulu vrátili všetky vložené náklady, investície+výdavy, +& tvoj čas, CAS, a +navyše tzv. *"náklady šlích príležitostí"
3.)
- znútra poriadna, moderná rekonštrukcia ok, ale
"aby zvonku budil dojem ( = bol) jako starý barák - síce tam toho vela menit, ani mínat vkladat €, ani prácu nemusíš na spravenie takého dojmu, to aj vždy bude starý barák
..ale to by si ho vážne nezrekonštruoval, nevynovil aby bol jako fungl nový, moderný, atd.. len kvoli nejakým ..fobiám, strachom, resp. nejakým ..obavám, a pod ?
šak si kúp uzi,mac10, aj 2, abo rovno zsu-23, (do vežičky toho baráku :p 8) :letim:
..to by bolo také kus ..nevyrovnané, dost schíza, vnútri supermoderné, abo nóbl, luxus-starožitnícke, a zvonku sa to bude tvárit jako úplný chudák -žebrák
nekritizujem, len kdy-už, KED UZ, tak zrenovovat všetko
(hoci ja by som už brala,/išla len do úplne novej,čerstvej novostavby.. nový projekt )
@jarmulkazidan viem, ale
..neosvedčila sa taká ..taktika, takmer vobec ne, neúčinkuje tento prístup
(to máš jako keby si prenášal abo skladoval zlato, / $€ bankovky abo vzácne veci, obrazy v starej hnusnej odrbanej špinavej taške, (igelitke..
@lyterka Ja mam vsetko tak dokladne premyslené ideálne by bolo niekde na záhorí a pod. To, že tam budem mať dom neznamená za prvé že tam budem neustále. Za druhé prácu mám v BA a nerobilo by mi problém dochádzať pravidelne. S tým, že v BA mám byt v ktorom by som bol napr. 3 dni v týždni zbytok na dome. Predávať to ani nechcem ak by som si zaobstaral taký dom tak natrvalo. Vieš, pozeráš sa na to z iného pohľadu. Vzhľad chcem ošarpaný preto aby ľudia fakt nezávideli a odlákal zlodejov. Poznám viacero ľudí čo tak bývajú proste v BA kúsok od hradu ošemetne vyzerá barák akurát plastové okná ale vnútri brutálne zariadené. zariadenie v hodnote aj 100000€. Ďalej sa mi páči myšlienka byť v úzadí niekde ak by sa čokoľvek dialo napr. na Slovensku tak som mimo diania. Tento koncept akurát robí kolega. Si kúpil v jednej dedine dom a hektár pozemok. Pri lese ale on ten dom búra a chce tam nový spraviť
Nad 70m2 3izbák v zateplenom paneláku s prerobeným jadrom a plastovými oknami, nepriechodnými izbami a balkónom, ktorý nie je na najnižšom, ani na najvyššom poschodí, nie je to pri električkovej trati, ani vo feťáckej štvrti, ani v obrovskom kopci, orientáciu má na východ a sever alebo juh a nestojí viac než 105 tisíc... asi som náročná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a pacia sa mi take tie podlhovaste domy, co maju babky(aj moja), bez poschodia tam by som sa vysantila s prerabkou
pre ilustraciu:
Nechcem ísť do nejakého veľkého mesta, 100 000 obyvateľov je dostačujúcich a keď v takomto mestečku, tak niekde na okraji, však autom sa človek dostane všade.
ale ak by to musel byť byt tak tiež radšej nejaký nový a skôr na okraji mesta než v centre. a mal by mať aspoň 3 - 4 izby
Taky penthouse by mi stacil asi
1.)
- stará obrovská barabzňä v zapadákove - do konca života tam budeš doslova zavretý a priviazaný jako pomocný roboš, (+navyše úplne zadarmo), (a nebudeš mat hotové ešte ani keby si mal 120 - ni 160 rokov..)
2.)
..aj keby si mal hotové a dokončené, nepredáš to nikdy za takú cenu, aby sa ti aspon "na nulu vrátili všetky vložené náklady, investície+výdavy, +& tvoj čas, CAS, a +navyše tzv. *"náklady šlích príležitostí"
3.)
- znútra poriadna, moderná rekonštrukcia ok, ale
"aby zvonku budil dojem ( = bol) jako starý barák - síce tam toho vela menit, ani mínat vkladat €, ani prácu nemusíš na spravenie takého dojmu, to aj vždy bude starý barák
..ale to by si ho vážne nezrekonštruoval, nevynovil aby bol jako fungl nový, moderný, atd.. len kvoli nejakým ..fobiám, strachom, resp. nejakým ..obavám, a pod ?
šak si kúp uzi,mac10, aj 2, abo rovno zsu-23, (do vežičky toho baráku :p 8) :letim:
..to by bolo také kus ..nevyrovnané, dost schíza, vnútri supermoderné, abo nóbl, luxus-starožitnícke, a zvonku sa to bude tvárit jako úplný chudák -žebrák
nekritizujem, len kdy-už, KED UZ, tak zrenovovat všetko
(hoci ja by som už brala,/išla len do úplne novej,čerstvej novostavby.. nový projekt )
..neosvedčila sa taká ..taktika, takmer vobec ne, neúčinkuje tento prístup
(to máš jako keby si prenášal abo skladoval zlato, / $€ bankovky abo vzácne veci, obrazy v starej hnusnej odrbanej špinavej taške, (igelitke..
ak by som nehľadel na peniaze
niečo na zimu v aspene
ale celkom by som sa uspokojil aj s menším polorozpadnutým kaštielom