Ahojte! Ako študentka gymnázia mám pred sebou výber VŠ. Som rozhodnutá pre prekladateľstvo. Ak sa tu nájdu budúci prekladatelia z UMB a UK, veľmi by ma potešilo, keby ste sa ozvali a približne zhodnotili, možno dokonca odporučili, ktorým smerom sa ubrať.
pri vsetkej ucte by som ti odporucal ist studovat do zahranicia. Neviem na akej urovni ovladas cudzie jazyky, ale viem z vlastnych skusenosti ze v skole som sa nikdy nic nenaucil. Najlepsie sa clovek nauči reč ked zije v zahraniči a je nuteny.
@cccp Ja už dlhú dobu rátam s BA, ale čím rýchlejšie sa to blíži, tým viac začínam pochybovať. Venovať sa plánujem nemčine (maturujem na B2) a holandčine (začiatočník-amatér) ..len som bola zvedavá, ako to vlastne chodí, aby som si to vedela porovnať. Určite nečakám, že to bude prechádzka ružovou záhradou. Do zahraničia sa dostanem v najbližšej dobe max. prostredníctvom ERASMU.
tak klobuk dole ze si si take reci vybrala pretoze obe su pre mna brutalne tazke, hlavne nemcina je pre mna pruser co sa gramatiky tyka. A co sa tyka studia na VS, tak to ti asi moc neporadim pretoze pre mna bol vrchol maturita v roku 2008
@cccp Nemám veľmi v láske výzvy, ale toto je vec, v ktorej rada zariskujem. Predovšetkým ak ide o moju budúcnosť a ak je aspoň malinkatá nádej, že budem patriť k tým šikovnejším...
každopádne aj tak ti patrí moja veľká vďaka
@deficit chcem sa práve venovať kombinácii nemčina-holandčina ..povedala by som ze nemčina sa oplatí viac (ak už mám uvažovať aj ako kariéristka), no a s holandčinou mám skúsenosti len minimálnu, čiže tú by som išla od základov ..ale vidím to tak, že UK naozaj vychádza ako tá lepšia alternatíva vďaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
každopádne aj tak ti patrí moja veľká vďaka
nechod na umb
ale otrasny pristup profakov tam bol, niektore typy sa vyslovene tesili ked mohli vyhadzovat
Druhý jazyk si vyber nejaký konkrétny ak vieš, sú však aj jazyky, ktoré sa učia od začiatku.
So slovenčinou sa dá tiež, mňa však to štúdium nebavilo a radšej som sa šiel učiť nový jazyk