Ahojte, mám síce na vysokú školu ešte rok ale aj tak rozmýšľam kam by som asi išiel. Problém je v tom že čím viacej sledujem vysoké školy na nete tak tým mám v tom väčší bordel. Každopádne študovať chcem niečo s ekonomikou,medzinárodné vzťahy a diplomacia
ahoj, tento rok maturujem a keď som sa sama rozhodovala kam ďalej, tak som chcela školy s podobným zameraním ako ty, čiže niečo s ekonomikou, medzinárodnými vzťahmi, politológiou a podobne...uvažovala som na UMB ale tam ide čisto len o medzinárodné vzťahy a diplomaciu, čo som vždy študovať chcela, no veľmi veľa ľudí ma odhováralo - jedna vec, že štúdium a prístup a všetko čo sa toho týka je na oveľa slabšej úrovni ako napríklad na školách v BA a druhá vec, vraj je to strašne skorumpovaná škola (info z prvej ruky a nie len z jedného zdroja, takže fakt asi neodporúčam)
ďalej som odvšadiaľ počúvala, že s takýmto zameraním moc toho v živote nespravím (jedine kontakty a ak ma niekto niekam pretlačí - tým myslím diplomaciu a MV)...nakoniec som teda UMB zavrhla a neskôr som dostala odporučenie na EUBA - Ekonomické medzinárodné vzťahy (tam som si tiež prihlášku podala) a podľa toho čo som videla aj na prípravných seminároch, tu ide aj o to či ti nerobí problém matika a tiež prijímačky z 2 jazykov...
na Paneurópsku som počula tiež celkom pozitívne ohlasy ale nakoniec som sa rozhodla dať radšej prihlášku do Brna na MUNI - Ekonomicko-správní fakulta (konkrétne odbor Ekonomické informační systémy) kde mám ekonomiku, matiku a nejakú tú informatiku - čo je v súčasnosti asi lepšia kombinácia ako humanitné zameranie alebo sociálne štúdiá...
o ostatných čo si písal ti moc neviem povedať, keďže ja som si nakoniec to zameranie trošku zmenila ale tak máš ešte rok a prajem nech sa správne rozhodneš
a ešte, mne dosť pomohli pri rozhodovaní aj rôzne diskusné fóra so študentami na konkrétnych fakultách VŠ, či už na stránkach školy alebo na školských stránkach na FB
Ďakujem za info, ja som aj nad Brnom rozmýšľal ale tak to sa ešte uvidí. Mojim najväčším kandidátom je EUBA ale mám problém s tým druhým jazykom, ktorý vie minimálne. Matiky by som sa nebál hoci ju na strednej už nemám ale na to by som si aj trúfol maturovať. (na EUBA by som si podal na NHF), tie fóra si ešte popozerám.
ak nechceš vyslovene ostať na Slovensku, tak by som ti odporúčal skôr to Brno prípadne VŠE v Prahe ak chceš teda na ekonomickú. Ja keď som robil prijímačky na EUBA (síce nie na medzinárodné vzťahy ale na NHF - financie, bankovníctvo, investovanie), tak na prezentácii, čo nám tam púšťali bolo, že ponúkame možnosť štúdia na kvalitných zahraničných VŠ ako napr. VŠE Praha, čo ma celkom pobavilo, keďže na VŠE som už bol vtedy prijatý
Nemám potrebu ostať na Slovensku ale praha je dosť ďaleko pre mňa. Možno aj nad ňou ešte porozmýšlam ale celkom by som rozmýšlal nad Zlínom. Viete niekto o Baťovej Un. niečo?
Ahoj, tento rok som si podal na Baťovu uni prihlášku, počul som celkom dobré ohlasy, je to jedna z najlepších eko univerzít v čechách, myslím že lepšia ako Brno. Dal som si aj na MENDELU do Brna - celkom ma zaujala, bol som tam aj na Dni otvorených dverí, ale ak chceš podávať prihlášky teraz či do Brna alebo Zlín tak už je neskoro. Už Ti ostáva asi len EUBA alebo Žilinská uni s eko zameraním.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
ďalej som odvšadiaľ počúvala, že s takýmto zameraním moc toho v živote nespravím (jedine kontakty a ak ma niekto niekam pretlačí - tým myslím diplomaciu a MV)...nakoniec som teda UMB zavrhla a neskôr som dostala odporučenie na EUBA - Ekonomické medzinárodné vzťahy (tam som si tiež prihlášku podala) a podľa toho čo som videla aj na prípravných seminároch, tu ide aj o to či ti nerobí problém matika a tiež prijímačky z 2 jazykov...
na Paneurópsku som počula tiež celkom pozitívne ohlasy ale nakoniec som sa rozhodla dať radšej prihlášku do Brna na MUNI - Ekonomicko-správní fakulta (konkrétne odbor Ekonomické informační systémy) kde mám ekonomiku, matiku a nejakú tú informatiku - čo je v súčasnosti asi lepšia kombinácia ako humanitné zameranie alebo sociálne štúdiá...
o ostatných čo si písal ti moc neviem povedať, keďže ja som si nakoniec to zameranie trošku zmenila ale tak máš ešte rok a prajem nech sa správne rozhodneš
a ešte, mne dosť pomohli pri rozhodovaní aj rôzne diskusné fóra so študentami na konkrétnych fakultách VŠ, či už na stránkach školy alebo na školských stránkach na FB