poznam par ludi co sli na geografiu, lebo na strednej to bol najlahsi predmet ... ale vacsina z nich to vzdala kvoli tym nakresom co mali robit. Proste presne rysovanie kadejakych mensich ci vacsich map (hlavne vacsich ) a podobne... aspon tolko ja viem
jeddy nie, urcite nie ... viem ze jeden spoluziak mal geografiu v regionalnom rozvoji (alebo nieco take) a musel robit mapy .... ale treba aj pozret ucebny plan daneho predmetu, ked tam je kartografia, topografia a pod tak je pravdepodobne ze sa tam bude aj kreslit ...
na stránke školy nájdeš všetko, len sa treba vedieť popreklikávať...nie je to také ľahké, ako by si mohol niekto myslieť podľa toho, že geografia je ľahká...pretože v niektorých z tých v 0.príspevku je matematika dva semestre, vo všetkých je štatistika, ktorá tiež niekomu robí problém...keby som šla študovať geografiu ešte raz, tak určite nie na prifuk. ak máš dalšie otázky, kľudne sa pýtaj, či tu či v správe
spolubývajúca chodí (UKF v NR) a je to dosť ťažké, každý den samé mapy kreslí a zakaždým im to všetkým vrátia spičujú že to majú zle a aj 10 rázy to musia prerábať
@jeddy na geografia, geoinformatika a kartografia do BA sa niej problém dostať (aspoň podľa mňa) lebo aj keď sa im tam hlási veľa študentov nakoniec tam skoro nikto neide takže dodatočne berú každého ... ale škola asi bude dosť ťažká ...
moja skvela spolubyvajuca chodi, co chces vediet? prave sa uci vsetky staty sveta ukazat na mape a ich hlavne mesta (podotykam, ze skusajuci vlastni globus, ktory je cely biely a ma tam len rovnobezky a poludniky )
noo...a ty alkoholici su na odbor len cisto geofrafia?,..a na tu kartografiu by som asi nesiel...tej mam teraz dost ...a ucit sa staty sveta a hlavne mesta by ma aj celkom bavilo...ja si proste musim najs skolu ktoru by som zvladol a aby ma to aspon trochu bavilo...aby som sa na to po roku nevykaslal...
Na odbor geografia, geoinformatika a kartografia choď len v prípade, že máš tuhý korienok. Tam je matiky najviac, keďže kartografia je z veľkej časti matematika. Goinformatika - tam by si robil so softvérmi, ktoré často nefungujú a podobne Potom je tam diaľkový prieskum zeme - tiež dosť náročné. A nakoniec samotná geografia - tam je to len o tom, akú ťažkú skúšku urobí ten ktorý skúšajúci. Regionálna geografia a jej predmety v podstate nie je až taká ťažká, keď máš v hlave mapu sveta a Slovenska. Fyzická geografia a jej predmety sú už ťažšie. Humánna geografia, demografia a ich predmety sú z tých prijateľnejších. Takže ak by si šiel na tento odbor, alebo geoekológiu, s ktorou máme prvé dva ročníky veľa predmetov spoločných, teš sa na náročné a pestré štúdium. A je pravda že vyhadzujú veľa ľudí. Náš (som druhák) je momentálne 16-17 a to sme práve pred skúškovým.
Potom geografia, rozvoj regiónov a európska integrácia + geografia v štátnej správe a samospráve - to sú tie ľahšie, akurát že na rozvoj regiónov sa hlási veľa ľudí a zároveň je z týchto dvoch ten ťažší. Akurát že študentom tohoto odboru odpúšťajú mnohé cvičenia a zadania.
ja by so velmi chcela ist na geo na UK, konkretne na geo a demografiu, ale mama mi to vyhovara,ze to je blbost,ze to nema buducnost a ze je to tazke,kvoli matike a statistike,viete mik tomu nieco napisat ? vdaka
chcem ist studovat geografiu, ale neviem sa rozhodnut ktory odbor, iba viem ze kartografiu urcite nechcem
Poradte mi prosim, na ktorom odbore sa najviac uci o krajinach, hlavnych mestach a pod.
Asi v kazdom odbore sa o krajinach uci, ale neviem ze v ktorom najviac.
Myslel som si ze v regionalnej geografii, ale na prirodovedeckej fakulta v bratislave, je daky Rozvoj regionov, a europska integracia, a to je nieco ine. Dakujem ak mi niekto skusi poradit
to by som si pozrel happynesska ja som tam uz nejaky ten rok a veru ze je to urcite ta najtazsia tretina zo vsetkych skol na slovensku a dovolim si tvrdit, ze by si s tym mala obrovsky problem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
hajzelbaba: kde chodi tvoja spolubyvajuca??
• geografia, geoinformatika a kartografia
Na odbor geografia, geoinformatika a kartografia choď len v prípade, že máš tuhý korienok. Tam je matiky najviac, keďže kartografia je z veľkej časti matematika. Goinformatika - tam by si robil so softvérmi, ktoré často nefungujú a podobne Potom je tam diaľkový prieskum zeme - tiež dosť náročné. A nakoniec samotná geografia - tam je to len o tom, akú ťažkú skúšku urobí ten ktorý skúšajúci. Regionálna geografia a jej predmety v podstate nie je až taká ťažká, keď máš v hlave mapu sveta a Slovenska. Fyzická geografia a jej predmety sú už ťažšie. Humánna geografia, demografia a ich predmety sú z tých prijateľnejších. Takže ak by si šiel na tento odbor, alebo geoekológiu, s ktorou máme prvé dva ročníky veľa predmetov spoločných, teš sa na náročné a pestré štúdium. A je pravda že vyhadzujú veľa ľudí. Náš (som druhák) je momentálne 16-17 a to sme práve pred skúškovým.
Potom geografia, rozvoj regiónov a európska integrácia + geografia v štátnej správe a samospráve - to sú tie ľahšie, akurát že na rozvoj regiónov sa hlási veľa ľudí a zároveň je z týchto dvoch ten ťažší. Akurát že študentom tohoto odboru odpúšťajú mnohé cvičenia a zadania.
A k demogeografii sa ti vyjadriť neviem.
@lua27
a tvoj brat je tretiak?
ako ktorá, z tých 5 uvedených je posledný odbor snáď najľahší na fakulte a pritom kartografia a geoekológia sú presný opak.
Ale z uvedených je zrejme kartografia celkom vražda.
ano tretiak je
a meno? Možno poznám
Poradte mi prosim, na ktorom odbore sa najviac uci o krajinach, hlavnych mestach a pod.
Asi v kazdom odbore sa o krajinach uci, ale neviem ze v ktorom najviac.
Myslel som si ze v regionalnej geografii, ale na prirodovedeckej fakulta v bratislave, je daky Rozvoj regionov, a europska integracia, a to je nieco ine. Dakujem ak mi niekto skusi poradit