Ahoj. chcela by som sa opýtať, či náhodou niekto nemá skúsenosti v VŠ v Anglicku. konkrétne je to vysoká škola muzických umení odbor herectvo.. premýšľam, že by som tam išla študovať (ak ma prijmú) ale neviem presne čo tam očakávajú od študentov a či berú
No o výškach v británií ničo viem. Sama tam chodím a nie je tam extrémne tažké sa dostať ako niektorý avizujú, aj ked samozrejme sa tam hlasi čoraz viac študentov etc, aj ked po tom planovanom zvyseni skolneho neviem čo bude...
No ale maturitu ti v pohode uznajú, budež tiež ale potrebovať aj nejaký certifikát o znalosti jazyka, a kedze chces ist na herectvo MUSIS mat s tým nejaku prax, skusenosti, v anglicku sa bezne na školach vyučuje drama takze musis dokazat ze niečo vies a tomu aj rozumieš. O skúškach na takychto školach vela neviem, ale kamaratka ktora študuje hudbu im musela zahrať a naučiť sa aj gitaru aj ked ide študovať bicie...
kazdopadne - nepytaj sa na otazky ludi na internete co o tom vela nevedia, pohladaj si školy, naštuduj si podmienky etc. zaciatok by mohla byt stranka ucas.com a ak je to mozne snaž sa dostať na nejaku anglicku školu uz na sr a urobiť si anglicku maturitu, to tiez moze pomoct, a hlavne bud aktívna ohladom toho čo ta zaujima...
a k teme netusim, ale skor by som asi pozerala stranky skol kam sa planujem dostat a tam pozerat diskusne fora, FAQ ako tuto sa pytat. Popripade by som rovno kontaktovala skolu a zistit co by vyzadovali od zahranicneho studenta.
@marttina podla mna je tu aj velky rozdiel v hereckom style. Jednu etudu inak zahra anglican, nemec, cech, rus, ci slovak. Je tu iny pohlad na hranie... Su 2 hlavne smery divadla: nemecky a rusky. U nas, na slovensku, je to ten rusky styl hrania. Od ciech dalej je to nemecky, a ten je uplne iny...
Nemyslim si, ze je dobre chodit studovat na umelecke skoly mimo SR. Skor by som zvazil pobyt na takejto skole v ramci Erasmu. Ale to je len moj nazor...
@marttina no vidis. Ale je to len uhol pohladu na vec. Ale profesori a cely ucitelsky zbor VSMU je na vysokej urovni Mam dost kamaratov, co VSMU navstevuju a nestazuju sa az tak Kazdy ucitel ma svoje maniere, ale to urcite na kazdej skole....
Navyse je rozdiel, ked ta uci znama osobnost slovenskeho divadla (napr. pan doc. Lasica, prof. Nvota, prof. Huba, prof. Varsaryova, doc. Kronerova), ako nejaky neznamy anglican
@seagull1 ci je na urovni alebo nie posudit neviem jasne, kazdy je nejaky.
no osobnosti slovenskeho divadla moze byt zaujimave sledovat ako ucia, pozrela by som sa. neznamy anglican moze byt a nemusi, zalezi ako moc sa zaujimas aj o okolite dianie v tejto sfere asi, nie?
@marttina urcite ano. Ja netusim, ako je na tom anglicke divadlo Mam problem uz s divadlom v Cechach Takze ten vseobecny rozhlad je dost podstatna vec.
to viem, že sa tam platí ... no podľa mňa je sa tam lepšie dostať ako na všmú v BA... je to tam trochu iné ako na Slovensku, čo by sme nemali vôbec porovnávať... môj otec tam býva a bola som tam takže niečo viem .. a na gitare hrať viem, čiže to problém nebude.. a dá sa urobiť štátnice z Aj možno by som tam šla... potom by som ani maturu nemusela robiť z Aj ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
to už by si musela byť nejak výnimočne talentovaná, veľmi vytŕčať, aby si ťa všimli... oni už majú dosť angličanov tam, výber je veľmi úzky...
No ale maturitu ti v pohode uznajú, budež tiež ale potrebovať aj nejaký certifikát o znalosti jazyka, a kedze chces ist na herectvo MUSIS mat s tým nejaku prax, skusenosti, v anglicku sa bezne na školach vyučuje drama takze musis dokazat ze niečo vies a tomu aj rozumieš. O skúškach na takychto školach vela neviem, ale kamaratka ktora študuje hudbu im musela zahrať a naučiť sa aj gitaru aj ked ide študovať bicie...
kazdopadne - nepytaj sa na otazky ludi na internete co o tom vela nevedia, pohladaj si školy, naštuduj si podmienky etc. zaciatok by mohla byt stranka ucas.com a ak je to mozne snaž sa dostať na nejaku anglicku školu uz na sr a urobiť si anglicku maturitu, to tiez moze pomoct, a hlavne bud aktívna ohladom toho čo ta zaujima...
a k teme netusim, ale skor by som asi pozerala stranky skol kam sa planujem dostat a tam pozerat diskusne fora, FAQ ako tuto sa pytat. Popripade by som rovno kontaktovala skolu a zistit co by vyzadovali od zahranicneho studenta.
Nemyslim si, ze je dobre chodit studovat na umelecke skoly mimo SR. Skor by som zvazil pobyt na takejto skole v ramci Erasmu. Ale to je len moj nazor...
Navyse je rozdiel, ked ta uci znama osobnost slovenskeho divadla (napr. pan doc. Lasica, prof. Nvota, prof. Huba, prof. Varsaryova, doc. Kronerova), ako nejaky neznamy anglican
no osobnosti slovenskeho divadla moze byt zaujimave sledovat ako ucia, pozrela by som sa. neznamy anglican moze byt a nemusi, zalezi ako moc sa zaujimas aj o okolite dianie v tejto sfere asi, nie?
na slovensku je to dost bieda... skorumpovane a blabla....
ale ked sa clovek snazi.. dostane sa
@paaloo v Anglicku sa za štúdium na univerzite platí, v škotsku (kde som ja) ti školu preplatí škotska vláda