v prahe by také voľačo malo byť ale neviem presne čo ale vraj sa tam veľmi ťažko dá dostať no ale nevím že aká škola to je...
ale viem že v zlíne na UTB majú všeličo
skús pozrieť školu v Plzni, majú tam odbory od výmyslu sveta. » www.fdu.zcu.cz/cz...
ja som tam bola na dni otvorených dverí a neskôr aj na prijímačkách, a páčilo sa mi: )
potom ešte fakulta v Brne. Alebo Praha ale tam berú málinko.
neviem či sa skôr chceš zamerať na voľnú grafiku (v nadpise je grafika a komente máš design tak neviem: D) lebo tá je vraj na VŠVU v BA dobrá...
@kamic tak baví ma robiť desing, aj grafika aj s pc, stránky, aj kamerovanie, fotky a tak tak niečo stým zámerom niekde v CZ som chcela niečo nájsť, a poradiť
@3 aaaha takže grafický dizajn...ručná grafika, také, že linoryt to asi nie: D
no takto. V tej Plzni máš hneď niekoľko odborov: grafický dizajn, vizuálna komunikácia, intermédiá a multimédiá...máš tam aj fotografiu atď....
je fajn sa ísť pozrieť na deň otvorených dverí a popýtať sa študentov, uvidíš aj práce dostaneš predstavu čo sa tam asi robí : ) podľa mňa je to dosť v pohode škola študujú tam dve moje kamarátky a zatiaľ sú mega spokojné.
v Brne a Prahe berú málo ľudí v Brne myslím, že len troch
V Plzni myslím, že na grafický dizajn 15 aj viac nie som si istá.
ešte pozri keď tak UMPRUMku v Prahe
ale radila by som čo najskôr sa rozhodnúť ak maturuješ tento rok. : D
v Brne je aj ateliér grafiky aj ateliér grafického dizajnu. grafiku vedie Svätopluk Mikyta a tam fakt dobre makajú. je to jeden z mála ateliérov, čo na FaVU ešte majú zmysel. z grafického dizajnu poznám dvoch absolventov a tí tieť robia super veci, ale netuším, ako je ten ateliér vedený.
@5 mne celkovo Brno prišlo najmenej sympatické. nepáči sa mi princíp toho, že všetky ročníky robia jedno zadanie (aspoň na grafickom dizajne). a celkovo budova školy mi prišla úplne stiesnená a pripomínala mi ZUŠku
aaa ešte som zabudla, že máš v Brne dva ateliéry grafického dizajnu a každý sa zameriava na niečo iné, to je aj na VŠVU akurát, že na každej katedre máš niekoľko ateliérov.
@kamic teda, na FaVU chodievam už 6 rokov a nikdy som sa nestretla s tým, že by robili všetky ročníky jedno zadanie. každý pracuje na svojich veciach. a to teda poznám ateliér performance, video, grafiku, maľbu 2 a 3 aj environment. buď to je len na grafickom dizajne alebo si niečo zle pochopila.
@grietusha tak mi to na grafickom dizajne bolo povedané na konzultáciách: ) myslím, že som to pochopila správne.
ja som bola len v jednej (a tú sme hľadali vyše polhodiny) tam kde je také ružové prasa na dvore, či čo to bolo...bolo tam toho viac: D
aa ateliér sme hľadali tiež celkom dlho takže súhlasím s tým bludiskom: D
@grietusha preto som dala do zátvorky "aspoň na grafickom dizajne" nemyslela som všetky ateliéry: D
á áno si pamätám, že sme sa okoloidúcich pýtali, či nevedia kde je budova FaVU a sme im hovorili, že ulica má v názve niečo s rybami a nikto nám nevedel povedať kde to je: D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale viem že v zlíne na UTB majú všeličo
ja som tam bola na dni otvorených dverí a neskôr aj na prijímačkách, a páčilo sa mi: )
potom ešte fakulta v Brne. Alebo Praha ale tam berú málinko.
neviem či sa skôr chceš zamerať na voľnú grafiku (v nadpise je grafika a komente máš design tak neviem: D) lebo tá je vraj na VŠVU v BA dobrá...
no takto. V tej Plzni máš hneď niekoľko odborov: grafický dizajn, vizuálna komunikácia, intermédiá a multimédiá...máš tam aj fotografiu atď....
je fajn sa ísť pozrieť na deň otvorených dverí a popýtať sa študentov, uvidíš aj práce dostaneš predstavu čo sa tam asi robí : ) podľa mňa je to dosť v pohode škola študujú tam dve moje kamarátky a zatiaľ sú mega spokojné.
v Brne a Prahe berú málo ľudí v Brne myslím, že len troch
V Plzni myslím, že na grafický dizajn 15 aj viac nie som si istá.
ešte pozri keď tak UMPRUMku v Prahe
ale radila by som čo najskôr sa rozhodnúť ak maturuješ tento rok. : D
aaa ešte som zabudla, že máš v Brne dva ateliéry grafického dizajnu a každý sa zameriava na niečo iné, to je aj na VŠVU akurát, že na každej katedre máš niekoľko ateliérov.
a obe budovy FaVU sú famózne bludiská podľa mňa
ja som bola len v jednej (a tú sme hľadali vyše polhodiny) tam kde je také ružové prasa na dvore, či čo to bolo...bolo tam toho viac: D
aa ateliér sme hľadali tiež celkom dlho takže súhlasím s tým bludiskom: D
ak sa môžem spýtať, aký odbor študuješ?: )
to je tá na Rybařské, potom je ešte jedna na Údolní.
ja nie som na FaVU, regulérne som na MU, ale chodím tam na pár seminárov a prednášok a aj vedúceho diplomky som mala z FaVU.
á áno si pamätám, že sme sa okoloidúcich pýtali, či nevedia kde je budova FaVU a sme im hovorili, že ulica má v názve niečo s rybami a nikto nám nevedel povedať kde to je: D