Je tu niekto kto študuje tento odbor? Oplatí sa to? Ste spokojní? Rada by som študovala cudzie jazyky. No neviem sa rozhodnúť, neviem či by stačilo urobiť si len štátnice z cudzieho jazyka alebo študovať ho na výške. Zaujímam sa o anglický - španielsky j
španielsky sa naučíš rýchlo, ak budeš chcieť, a tiež som nad tým uvažovala, ale potom som si povedala, že na VŠ máš aj kultúru toho jazyka, národa a pod. a ak to nepotrebuješ ultra odborne, napr. na preklad odborných textov, tak podľa mňa stačia nejaké tie štátnice...ja neviem, ide o to, kde konkrétne by si chcela pracovať. ale podľa mňa v 15rokoch, ak si teda v 1. ročníku Sš, tak je ešte dosť skoro uvažovať nad takouto špecializáciou...tak pouvažuj, čo ešte by si chcela študovať a pošleš si potom viac prihlášok a vyberieš si. ak si rozhodnutá a toto by ťa bavilo, a nič iné, tak prečo nie - ak chceš niečo dosiahnuť a baví ťa to, nevidím dôvod, aby sa ti také niečo neoplatilo
oplatí sa to studovat da ti to vela do zivota, ale ....ale ak si VS predstavujes taku aku ju maju niektori, ze zimny semester su dalsie prazdniny a potom len nejako preziju skuskove atď, tak na cudzie jazyky zabudni. a pracuj aj na anglickom jazyku, lebo tam sa uz nikto nesere, uroven uz na prijimackach je dost vysoka
jáj a ešte....štátnica ti vôbec nestačí, ako myslim teraz tu zakladnu co si vies urobit pocas strednej....a aj tam musis vediet mnoho o kulture, historii atd... ja mam z anglictiny a span. statnice a proste az na VS som zistila kolko toho absolutne neviem a s tou statnicou nemozes robit nic poriadne, len ucit niekde zakladny stupen na ZS alebo ani to nie dokonca
som prváčka v PO, anglina-nemčina a podľa mňa je to super keď ťa jazyky bavia (ale seriózne!), neni o čom ale! presne, ako píše @ladyni , také, že prázdniny počas semestra nečakaj. počas zimného som nemala deň bez učenia, ale to je individuálne asi, keď na to kašleš, máš voľné víkendy dajme tomu, ale, načo to potom študovať... keď ťa to baví, a chceš sa tomu venovať, je to fajn voľba
@henusitta ahoj, ako to funguje tak celkovo s predmetmi na tich školach ? to je skôr asi taky humanitny predmet nie.. ? sa uci všetko mozne a len tom jazyku ? rozmyslam si dat anglinu + druhy jazyk neviem asi NEJ (pozaduju sa pokrocile znalosti aj z druheho jazyka ? ) školu este neviem som len tak zbezne pozrel na Slovensku čo sú uplatnenie sa da v dnesnej dobe podla mna aj najst...stale je dost lenivcov na jazyky a taky tlmocnik sa zíde vzdy.. anglina ma bavi, tam mam osvedcenie C1 a ucenie mi nerobi problem
da sa ist aj na 1-odbor... ja studujem v PO ako @henusitta ale ja mam iba cisto anglinu a je to dost narocne, je tam aj historia GB a USA....proste detaily.... DD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov