Vysoka skola-vyhodenie=platenie dalsieho studia or some shit?
Dobry vecer,som studentom prveho rocnika vysokej skoly ktoru nezvladam.Planujem studium tento rok ukoncit/nechat ich vyhodit ma.Na buduci rok sa ale planujem pokusit o studium znova(mozno na inej fakulte).Budem musiet platit za studium?Viac info v komntoh
Pocul som o pripade jednej slecny,ktorej ked ukoncila studium a chcela sa prihlasit na dalsi rok odznova povedali ze si za studium uz bude musiet platit.Ja za studium nechcem platit.Ako to v tychto pripadoch funguje?Jednalo sa o fakultu manazmentu uk.
"Pocul som o pripade jednej slecny,ktorej ked ukoncila studium a chcela sa prihlasit na dalsi rok odznova povedali ze si za studium uz bude musiet platit." - nuz ano, takto to chodi, mas 3+2 roky statom dotovaneho studia, ako s nimi nalozis je tvoja vec, ale vsetko mimo si platis.
to ze ty za studium nechces platit je ti prd platne.
@neutralnothing@Willbebetter mam tomu chapat tak,ze ked teraz tento rok ukoncim a pokusim sa znovu o studium na buduci, budem si musiet 3. rok bakalara platit sam?
@simka1311 keby si vedela podrobnosti, nemyslela by si to ironicky ba priam naopak.V stave v akom sa momentalne nachadzam by bolo vzdanie sa po tyzdni super,po mesiaci je to priam vynikajuce.Kto by povedal ze tak dlho vydrzim?Ja nie.
za nase skolstvo by som nezaplatil ani cent. a sa divim tymto ludom co skacu z odborov jak uplne kokoti. ja som mal spoluziaka na vysokej, rok predtym studoval techniku, potom presiel na humanitny odbor z ktoreho odisiel po roku. a doteraz robi casnika a je to uplna nula. a takychto pripadov som poznal o dost viacej
@narazuvzdornaa s takymto pristupom by som sa ani vysrat nemohol.Skus sa opytat ostatnych studentov a zistis ze vacsinu to absolutne netrapi(respektive nevedia podrobnosti),kedze to pre nich nie je relevantne.Ako pre mna donedavna.
ja som po prvom roku zmenila skolu a budem jeden cely rok na novej vyske platit. kamosku vyhodili po prvom semestri tak bude platit iba jeden semester na jej novej vyske myslim, ze ak ide o cesko, tam sa neplati nic, ale to ti neviem naisto.
to je naozaj len 3+2? Nie je to nahodou 3+1 bc, 2+1 ing ???
Ja som studovala v čr a tam je to tak, sa mi nezda ze by to bolo na slovensku inak,?? djte mi vediet. Napriklad teraz som sa prihlasila opat na bc, hoci uz bc som a neplatila som nic.
@jasmiine je to len 3+2.. pokial si studovala v cesku, tak neplatis nic, pretoze skolne tam ti platila CR a nie SR. ja som bola rok v rakusku a nikoho to nezaujimalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
"Pocul som o pripade jednej slecny,ktorej ked ukoncila studium a chcela sa prihlasit na dalsi rok odznova povedali ze si za studium uz bude musiet platit." - nuz ano, takto to chodi, mas 3+2 roky statom dotovaneho studia, ako s nimi nalozis je tvoja vec, ale vsetko mimo si platis.
to ze ty za studium nechces platit je ti prd platne.
Ja som studovala v čr a tam je to tak, sa mi nezda ze by to bolo na slovensku inak,?? djte mi vediet. Napriklad teraz som sa prihlasila opat na bc, hoci uz bc som a neplatila som nic.