Mal by niekto nejaký nápad na vysoku školu kde sa využíva predstavivosť a kreativita. Napadla ma architektura a dizajn, ale kreslenie mi moc nejde. A ešte masmediá, marketing, reklama.. ale uplatnenie týchto odborov čo som čítala nie je bohviečo. Napadá v
Na marketing a masmédiá sa teraz trepú všetci. Začína to byť rovnako useless mať toľko absolventov z tých odborov, že sú už ako ekonómovia, právnici a pod... Musela by si byť FAKT dobrá na to, aby si sa v tom obore neskôr uplatnila. Ale pokiaľ si fakt tak dobrá, tak na to školu ani mať nepotrebuješ...
A pokiaľ nemáš vyslovene nejaké umelecké nadanie, že by si šla na všmu alebo všvu, tak zvyšok vysokých škôl v tebe akurát tak tú kreativitu zabije.
well, na to, aby si sa dostala na design alebo architektúru na všvu potrebuješ kresliť viac, než dobre a hlavne- potrebuješ mať nadšenie, pretože nátresk je tam statočný a ľudia sa tam dostávajú aj na niekoľko krát, takže také odhodlanie ako "kam mám ísť" tam moc neuspeje.
Marketingová komunikácia.... well, skús, tiež je tam nátresk. Ja si nemyslím, že je to useless, ale musíš byť dobrá, aby to nebolo zbytočné, ostatne ako v každom obore.
Všeobecne, myslím si, že asi každý obor, kde je hlavnou náplňou kreativita nemá potrebnú vysokú školu, pretože v ňom je tá kreativita podstatnejšia, ako vzdelanie, logicky.
(A ja študujem obor, kde je vyžadovaná, so I know
Ja len, odveci otázka ale... čo je to z dnešnou generáciou, že sa všetci pýtajú kam majú ísť? Vieš predsa, čo ťa baví a v čom si dobrá, nie? Keď nevieš kresliť, nedostaneš sa na design, ak chceš robiť architektúru, na všvu potrebuješ vedieť kresliť, na stu to moc o kreativite nie je, skôr o funkčnosti. Kreslenie sa dá naučiť, ak naozaj chceš niečo z toho, dá sa to, len musíš chcieť a niečo tomu dať
Kreatívna môžeš byť aj ako majiteľka reštaurácie, alebo žurnaliska, alebo plastický chirurg...
Vysokú školu za teba nik iný nevyberie. Porozmýšľaj troška, popozeraj sa po odboroch na vysokých školách, prečítaj si o čom to je, nik ti obor sám nenavrne bez toho, aby ťa poznal. Ty sama musíš vedieť najlepšie.
Ak budeš mať otázky okolo všvu, kľudne napíš
v podstate si myslim podobne ako @calwen3 , aj ked podla mna skoro v kazdom obore sa da vyuzit kreativita, vedel by som si nejak predstavit aj na prave mozno, ale tak u nas programatorov na STU sa tiez vyuziva ...
aj naša ekonómia je občas kreatívna a tiež ma viac bavia tie kreatívne predmety typu marketing, PC grafika pre ekonómov ako číselne ale z tých viac kreatívnych sa mi pozdáva marketingová komunikácia a dizajn interiéru
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A pokiaľ nemáš vyslovene nejaké umelecké nadanie, že by si šla na všmu alebo všvu, tak zvyšok vysokých škôl v tebe akurát tak tú kreativitu zabije.
Marketingová komunikácia.... well, skús, tiež je tam nátresk. Ja si nemyslím, že je to useless, ale musíš byť dobrá, aby to nebolo zbytočné, ostatne ako v každom obore.
Všeobecne, myslím si, že asi každý obor, kde je hlavnou náplňou kreativita nemá potrebnú vysokú školu, pretože v ňom je tá kreativita podstatnejšia, ako vzdelanie, logicky.
(A ja študujem obor, kde je vyžadovaná, so I know
Ja len, odveci otázka ale... čo je to z dnešnou generáciou, že sa všetci pýtajú kam majú ísť? Vieš predsa, čo ťa baví a v čom si dobrá, nie? Keď nevieš kresliť, nedostaneš sa na design, ak chceš robiť architektúru, na všvu potrebuješ vedieť kresliť, na stu to moc o kreativite nie je, skôr o funkčnosti. Kreslenie sa dá naučiť, ak naozaj chceš niečo z toho, dá sa to, len musíš chcieť a niečo tomu dať
Kreatívna môžeš byť aj ako majiteľka reštaurácie, alebo žurnaliska, alebo plastický chirurg...
Vysokú školu za teba nik iný nevyberie. Porozmýšľaj troška, popozeraj sa po odboroch na vysokých školách, prečítaj si o čom to je, nik ti obor sám nenavrne bez toho, aby ťa poznal. Ty sama musíš vedieť najlepšie.
Ak budeš mať otázky okolo všvu, kľudne napíš
v podstate si myslim podobne ako @calwen3 , aj ked podla mna skoro v kazdom obore sa da vyuzit kreativita, vedel by som si nejak predstavit aj na prave mozno, ale tak u nas programatorov na STU sa tiez vyuziva ...