ahojte birdzáci,mám pred sebou maturitný ročník,mala by som si preto vybrať semináre vhodné na vysokú školu ,zatiaľ som si vybrala,že chcem maturovať sj ,aj ,noska a dejepis,ale tým dejepisom som si nie je veľmi istá,kedže síce ma dejiny bavia,ale nie až
ja ...mna jebne mna tak vytacaju ludia co nejdu nieco studovat preto lebo o tom maju zaujem a aspon maju dojem ze ich to bude bavit a este ostatni mu maju vyberat studijny odbor !!!! nechod nikde radsej s takym pristupom
ked nevies kam a co studovat, tak si vyber predmety, ktore su pre teba najlahsie, aby si nemala problem preliezt gymplom. a po gympli radsej nechod na ziadnu VS, ked ani nevies co studovat, lebo takych "odbornikov" co maju titul len pre to, aby ho mali je tu viac, než je žiaduce (dovolím si povedať, že drvivá väčšina)
@pubertslatinocelny Blahoslavení tichí, ktorí sú trpezliví a mierni, lebo oni budú dedičmi zeme - ich vlastná sebakázeň bude mať v sebe moc ukázniť iných a podmaniť si ich.
ako ľudia ...poprosím Vás blbé komenty si nechajte pre seba ,nie som na ne zvedavá,už mám naozaj dosť ľudí,ktorí si len robia srandu,ja sa normálne pýtam,či niečo neviete poradiť,ak máte nejaké skúsenosti ,alebo niečo podobné a nie takto ...
ja nemôžem za to ,že neviem presne ,čo chcem ,som výdy vyznamenaná študentka ,takže niečo v hlave istotne mám ,a preto je kritika @interrupcio zbytočná-..-
neviem sa rozhodnúť a ?čo je na tom ?polovica ľudí má s tým problém ...nemám vzťah k medine ,nemám vzťah k technike,nemám vzťak k ekonómii,nemám vzťah jednoducho ..mna bavia humanitné vedy ....a neviem ,čo je najľahšie ,z čoho maturovať ,lebo mne sa každý predmet u nás na našom ýberovom gympli náročný viac než dosť
mne to tu vtipne vobec nepripada ... vzivam sa dievca do teba ja som si dala seminare noska, geo a to mi tiez vtipne nepripada. cakam, kym ma osvieti. a co architektura?
Otázočka, bavia ťa jazyky? Neskúsiš Medzinárodné vzťahy na UMB? Tam je potrebné ovládať anj, nj, prijímačky sú aj z dejepisu, náuky a geografie... takže... skús sa poinformovať o tej fakulte . Spolužiačka sa tam tento rok dostala a maturovala z anj, nj, sjl, dej... geo a nas si doberala sama doma a dalo sa to.. takže aj geografiu si môžeš ty sama doberať .
@interrupcio máš pravdu,lenže mna nič až tak nebaví,bavila ma psychola,lenže tá nepripadá do úvahy a inak nemám k ničomu taký vzťah ..
@lilly09 ved to,ani mne to nepríde vtipné ,mám sa teraz rozhodnúť ,neviem kde a kam ,to je ešte len šupa fakt .."na smiech ." ...kamoška si tiež dala geo a nos,ale geo ,čo ja viem ,dobre ok baví ma celkom ,som v nej dobrá,ale maturovať z nej ?neviem ..neviem ...a kam dalej potom?? architektúra nie ..jednoznačne nie !
@flemi uvažovala som aj nad tým,ale ja nemám "dar na písanie " ..
@nin jazyky,hm ,anglina trošku ma baví,ale nie natoľko aby som ju šla študovať,jazyky akože ,dobre fajn beriem ,sú potrebné aj všetko,rada sa ich učím,ale mám taký pocit,že "ich veľmi neovládam " ,len aby "čert za zlé nemal " ,rozmýšľala som aj nad UMB -tie vzťahy,lenže nemčina ,nie ..to kategoricky odmietam ..kamoš tam chodí a má nemčinu,lenže ja som začiatočník z nemčiny a nič z nej proiadne neviem ,čiže ...jedine proste ,že by sa nejaký iný jazyk mohol študovať porpi angline tam ..španielčina napr ...lenže zo španielčiny viem dve slovká
to ze ta nieco bavi alebo nebavi je relativne... ked sa zacnes niecomu sama venovat a zaujimat sa o to , tak tomu zacnes aj rozumiet a aj ta to zacne bavit... najlahsie je povedat ze ta nic nebavi alebo ze je to moc tazke ked nic preto nerobis aby ta aj nieco zacalo bavit... a nazor ze najdite mi vysoku skolu kde nebudem muset nic robit a s ktorou si najdem super robotu je ako velmi hlupe... ako ked mas k veciam takyto postoj tak sa moc daleko nedopracujes. V zivote to nechodi tak ze vsetko co robis je super a ta bavi a je to cele strasne velka zabava a kukni sa napr do TT chodi vela ludi na UCM masmedialnu komunikaciu... skola na ratingovo na prd, valas si tam sunky a to az neskutocnym sposobom a mas to take vseobecne...
@simi8 zaujímala ma psychola,ale tá padla ,nemám na to žalúdok,baví ma dejepis celkom ,slovenčina ,anglina trošku ,geo,ale to skôr z "donútenia " a nevyhnutnosti všetko sa učím ..právo ma nebaví ,to ozaj nie,možno ešte rodinné,ale inak nie ...konomia ma nebaví,nemôžem sa učiť matiku to nepripadá do úvahy ,som z nej "dutá " ,ale vážne ..to nie ..technický smer čo i len trošku nie ...mojím snom odmala bola učiteľka,lenže od too ma už každý odhovoril ....a tak mi neostalo nič prakticky
@simi8 masmédiá ?hm ,sesterka to študovala a uplatnila sa v nejakej firme..je to asi niečo tak všeobecné ,že ..ale bohvie no ,či ma to bude bavioť ,štzduje sa to v TT pokiaľ viem ...a vraj je to dobrý odbor ...
@simi8 noo som sa pozerala na tú masmediálku viac ...som už bola pevne rozhodnutá,že idem tam,lenže kukám na to a tam je také ,že estetika a tak ..a ja akože niečo také ako modelovanie alebo kreslenie alebo čosi vôbec neviem ...ja totiž absolútne neviem kresliť ,ale vôbec ..a vraj prijímačky sú tam veľmi ťažké dokonca vraj sú tam nejaké talentovky ,či čo z kreslenia atd ...som ostala z toho poriadne vyvalená
neviem..ja idem na masmedia do KE a tu nic take nemame...a prijimacky len zo SJ-Lit....talentovky ak by tam boli, tak urcite nie z kreslenia, skor nejaka tvorba ako je aj v PO
@simi8 ahá,lenže ja na východ nechcem ísť študovať ..chcem ostať na západe...a ja neviem ako to chodí tu napr: v tej TT alebo NR a neviem , odkiaľ to mám vedieť ..na nete to nie je
a inak ,ty píšeš aj niečo ?máš také vlohy umelecké ?alebo výtvarné alebo také čosi ???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
chod studovat sociologiu mozno pojdes do vlady
vyhliadky nie su zle
ja nemôžem za to ,že neviem presne ,čo chcem ,som výdy vyznamenaná študentka ,takže niečo v hlave istotne mám ,a preto je kritika @interrupcio zbytočná-..-
neviem sa rozhodnúť a ?čo je na tom ?polovica ľudí má s tým problém ...nemám vzťah k medine ,nemám vzťah k technike,nemám vzťak k ekonómii,nemám vzťah jednoducho ..mna bavia humanitné vedy ....a neviem ,čo je najľahšie ,z čoho maturovať ,lebo mne sa každý predmet u nás na našom ýberovom gympli náročný viac než dosť
to akoze si robila monitor? alebo nebodaj prijimacky?
Nechod na ziadnu,ked nepoznas svoju zivotnu cestu,lebo zbytocne tulen budeme mať dalsich studentov,co studovali vs pre titul;
ak máš čo povedať k mnohým témam, toto je akurát pre teba
@lilly09 ved to,ani mne to nepríde vtipné ,mám sa teraz rozhodnúť ,neviem kde a kam ,to je ešte len šupa fakt .."na smiech ." ...kamoška si tiež dala geo a nos,ale geo ,čo ja viem ,dobre ok baví ma celkom ,som v nej dobrá,ale maturovať z nej ?neviem ..neviem ...a kam dalej potom?? architektúra nie ..jednoznačne nie !
@flemi uvažovala som aj nad tým,ale ja nemám "dar na písanie " ..
@nin jazyky,hm ,anglina trošku ma baví,ale nie natoľko aby som ju šla študovať,jazyky akože ,dobre fajn beriem ,sú potrebné aj všetko,rada sa ich učím,ale mám taký pocit,že "ich veľmi neovládam " ,len aby "čert za zlé nemal " ,rozmýšľala som aj nad UMB -tie vzťahy,lenže nemčina ,nie ..to kategoricky odmietam ..kamoš tam chodí a má nemčinu,lenže ja som začiatočník z nemčiny a nič z nej proiadne neviem ,čiže ...jedine proste ,že by sa nejaký iný jazyk mohol študovať porpi angline tam ..španielčina napr ...lenže zo španielčiny viem dve slovká
povedala som len ,aby to nebol nejaký zabiják totálne ťažký ..nič iné
@farfala rozmýšľala som aj nad tým ,aj naši chcú právo,ale mna to nezaujíma absolútne ..nie som na také veci ...
a inak ,ty píšeš aj niečo ?máš také vlohy umelecké ?alebo výtvarné alebo také čosi ???