Ahojte, tí, co chodite na VŠ, je vam jedno ake znamky mate, cize ucite sa len aby ste skusku spravili alebo vam zalezi na tom, ci mate A alebo B alebo C atď.?
Nie som síce na výšKe, ale podľa mňa musíš vedieť, aKo sa chceš ty učiť.. Na výšKe sa už 100% učíš len a len pre seba.. na záKladnej to bolo mnoho Krát pre rodičov a taK.. ale na VŠ už len pre seba myslím, taKže isto to nie je až taK jedno, aK ti na tebe záleží
Podľa predmetu... pokiaľ to je predmet o ktorom viem že som ho v pohode mohla dať na lepšiu známku, tak ma mrzí že som tú lepšiu známku nezískala, ale väčšinou sa teším ak to nie je Fx (po tomto semestri asi budem oslavovať ak budem bez Fx )
ako hovori moja spoluziacka: nie som filatelista takze znamky su mi ukradnute. samo ze tie lepsie potesia ale staci ked preliezam z rocniku do rocniku a spravim si vsetky skusky. na znamkach houby zalezi ak netahas na cerveny alebo stipko
Na vyske som vdaka tuzbe po poznani. Overil som, ze ked chcem tak mam vsetky Acka. Teda je mi jedno aku mam znamku, lebo ked bude treba, tak viem, ze sa to viem naucit. Staci mi vediet, ze som toho schopny
A co sa tyka hodnotenia napr. vo Svedsku, tak tam maju Very good (90% - 95%), good a N (nieco po svedsky ze nepresiel). Minimalne poziadavky si urcuje kazdy vyucujuci sam.
Fakt je hodnotenie ABCDEF blbost. Kedze A je fakt A, niekedy je to aj B ale B C D E je minimalny rozdiel...
Kaslem na to, presiel som? Presiel. Viac ma netrapi
Ado21: nuz ale cim viac stupnov tym mensie rozdiely ale tym korektnejsie hodnotenie... povedzme ze mas 89% a si good a niekto ma napr 60% a tiez je good... to nasere
Btw my mame okrem ABCDEF aj + - pri znamkach teda Acko plus nema
vsetko sa robia na zaklade projektov, a projekt som este nevidel na 89%...
nenasere ma to, tamtem co ma 60 venuje o minimum toho viac casu a ma 80. proste priesil sme, a ani ja ani on nema to nejako hviezdne urobone. O to ide, mat to fakt namakane.
Ja som urobil jeden projekt u nas. Podla % maju Acka aj iny. A projekt inom. Ich A sa s mojim A nemozu rovnat. Fakt som nieco urobil. Ostatny nie, ale maju A lebo sa chcela iba hlupa priemerna vec... V zahranici za priermu vec A, zabudni. Nejde o priemerne veci, preto je jedno co mas ma 80 alebo na 60. Ide o tie ine, nad 90 a nad 100 %. A tie, co su fakt ze namakane, tak maju A. Ze urobili nieco viac ako ostatni. Ostatni iba urobili. A ci na 60 ci na 80 ci na neviem kolko, je to jedno. Oni iba urobili...
Sak hej ale aj to priemerne sa da odflajnut to vsetci dobre vieme respektive niekedy sa stane ze aj ked sa snazis, tak ti to kvoli nejakym inym chybickam znizi znamku... preto si myslim ze ABCDEF je prehladnejsie ako iba 3 stupne...
Druhou vecou je pristup ucitelov a celkova osnova hodnotenia. Ked je to ucitelovi u riti a hlavne aby to bolo tak je jasne, ze to Acko nema zmysel.
ja studujem na kredity a nie na znamky Pozeram, ze vacsina je tu takych. Ale ked ja raz vyjdem tu skolu a predstavim si, ze aky budem ja inzinier... ked taky pristup k skole jak ja maju aj napr. medici, tak sa budem bat ist k doktorovi
13. A to ide. ABCDEF nie je spravidlove. Medzi tymi nizkymi stupnami je malo rozdiel a mala chybicka ti zmeni znamku. Rozdiel medzi E, B, urobil si len tak, tak E, B mas dobre ale uz nediahol si do konca alebo mas sice dobre ale nie je to nic extra.
Tie 3 hodnotenia su najspravodlivejsie, lebo sa nikto o na nic nemoze hadat. Je jasne ze neurobil, je jasne ze urobil a je jasne ze urobil nieco nezvycajne, original co vyzera dych. To jasne.
Ale ked mas DCB, tak co spravodlive? To da tak hodnotit iba podla hlupych bodov. Kdez pri troch sa hodnoti celkova praca.
co je lepsie, body alebo hodntenie za pracu: nepresiel, presiel, super?
geordie, ty si to najlepsie zhodnotil slovami to iste u mna, ale doplnim Niku, aj na vyske su predmety, ktore su sproste, su o nicom, nebudu ti na nic v buducnosti...ale urcite par predmetov mam, na ktore mi zalezi, dokopy ich je dva ...dobre nie? fyziologia rastlin (systematiku mozem ist osrat) a v buducnosti chcem este sa viac zahlbit do molekulovej biologie, podla mna najlepsi predmet na vyske, vela veci dokazuje o riadeni zivota, geniaaalny predmet
No v prvý semester som sa vôbec nesnažila kvôli známkam, podstatné bolo aby som urobila všetky skúšky, a o to viac som bola prekvapená keď som sa našla na zozname mien, ktoré dostali prospechové štipko Tento semester sa teda posnažím viac, peniažky padnú vhod
no mne to jedno až tak nie je... bo zle znamky = žiadny intrak... čiže čím lepšie písmenko, tým lepšie ... ale zasa niekedy som rada,že aj to Ečko sa podarilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Fakt je hodnotenie ABCDEF blbost. Kedze A je fakt A, niekedy je to aj B ale B C D E je minimalny rozdiel...
Podla mna su tie 3 hodnotenia super.
Ado21: nuz ale cim viac stupnov tym mensie rozdiely ale tym korektnejsie hodnotenie... povedzme ze mas 89% a si good a niekto ma napr 60% a tiez je good... to nasere
Btw my mame okrem ABCDEF aj + - pri znamkach teda Acko plus nema
nenasere ma to, tamtem co ma 60 venuje o minimum toho viac casu a ma 80. proste priesil sme, a ani ja ani on nema to nejako hviezdne urobone. O to ide, mat to fakt namakane.
Ja som urobil jeden projekt u nas. Podla % maju Acka aj iny. A projekt inom. Ich A sa s mojim A nemozu rovnat. Fakt som nieco urobil. Ostatny nie, ale maju A lebo sa chcela iba hlupa priemerna vec... V zahranici za priermu vec A, zabudni. Nejde o priemerne veci, preto je jedno co mas ma 80 alebo na 60. Ide o tie ine, nad 90 a nad 100 %. A tie, co su fakt ze namakane, tak maju A. Ze urobili nieco viac ako ostatni. Ostatni iba urobili. A ci na 60 ci na 80 ci na neviem kolko, je to jedno. Oni iba urobili...
Druhou vecou je pristup ucitelov a celkova osnova hodnotenia. Ked je to ucitelovi u riti a hlavne aby to bolo tak je jasne, ze to Acko nema zmysel.
Tie 3 hodnotenia su najspravodlivejsie, lebo sa nikto o na nic nemoze hadat. Je jasne ze neurobil, je jasne ze urobil a je jasne ze urobil nieco nezvycajne, original co vyzera dych. To jasne.
Ale ked mas DCB, tak co spravodlive? To da tak hodnotit iba podla hlupych bodov. Kdez pri troch sa hodnoti celkova praca.
co je lepsie, body alebo hodntenie za pracu: nepresiel, presiel, super?
geordie, ty si to najlepsie zhodnotil slovami to iste u mna, ale doplnim Niku, aj na vyske su predmety, ktore su sproste, su o nicom, nebudu ti na nic v buducnosti...ale urcite par predmetov mam, na ktore mi zalezi, dokopy ich je dva ...dobre nie? fyziologia rastlin (systematiku mozem ist osrat) a v buducnosti chcem este sa viac zahlbit do molekulovej biologie, podla mna najlepsi predmet na vyske, vela veci dokazuje o riadeni zivota, geniaaalny predmet