ako v čom... som viac zaneprázdnená, mám dobrú prácu, študujem viac menej veci čo ma v celku zaujímajú...
zasadne negatívum je že ak nerátam dianie na intráku tak moja socializácia je dosť chabá (ešteže som ukecaná poznám polku intráku a nemám problém sa v práci s niekym zakecať) keďže mam málo času a keď čas mám tak z pravidla nemám peniaze
na intraku nie som tak neviem. ale inak pohoda zatial... len sa dosť nacestujem ale nevadí... stradná bola lahšia trebars v množstve učenia ..... ale inak som spokojná takže tak
neviem, je to také... ,,iné" som za seba viac zodpovednejšia ako som bola, nie ako predtým keď mi všetko rodičia zariadili...prvé týždne boli kruté na všetko som bola sama...nikoho som nepoznala všetci mi ostali buď na SR alebo ak tak išli do Brna...navyše môj spoločenský život je na(možno aj pod) bodom mrazu ....ale no študujem to čo som chcela a to čo ma ,,baví" :-S ...takže by som mala držať hubu a ísť sa pekne učiť... :-S
našťastie nebývam na intráku. teda, na Slovensku, momentálne som na erasme v zahraničí...
na VŠ je to proste iné, väčšia zodpovednosť sám za seba, viac povinností, viac šancí pokašlať si celý život... zároveň však aj spravidla viac voľnosti, zábavy, lepšie vzťahy s ľuďmi, učiteľmi... v ostatných ohľadoch je to veľmi individuálne... fakt má všetko svoje pre a proti...
na strednej som mala viac voľnosti s učením.. na výške sa musíš oveľa viac snažiť a hlavne na strednej som sa nikdy nepotrebovala učiť až do rána .. takže to spôsobuje, že som často zaneprázdnená a vyčerpaná .. ale ked sú také voľnejšie dni (zvyčajne na začiatku semestra) tak je to fakt super
neviem, na intráku nie som. ale čo sa školy týka, tak som vystresovaná, nestíham spať a keď stíham tak sa mi spať nedá, nestíham sa učiť a písať seminárky a nestíham sa veľmi ani zabávať a už ani do roboty chodiť. takže tak. jedinou útechou je, že ma baví to čo študujem.
Na internáte som býval počas strednej a aj teraz na vš.
Na strednej som sa viac zabával, boli sme celkom fajn partia, chodili na párty aj 4 krát do týždna, mal som kamarátov, ktorí mi pomáhali s učením, ...
Teraz na VS je to o inom, som na takom nudnejšom internáte(žiadne párty), so spolubývajúcimi sme neboli zatiaľ ani na pive, ... nudím sa tam, no mám klud a môžem sa učiť
život na vysokej škole bol úžasný... naučil som sa samostatnosti, postarať sa o seba, myslieť na také veci, čo boli predtým samozrejmosťou, ako napr. navariť, vyprať si oblečenie a pod.spoznal som veľa perfektných ľudí, s ktorými neustále udržujem pozitívne priateľské vzťahy najlepšie sú intrákovské párty a množstvo zážitkov a situácií, ktoré síce neboli vždy len kladné, ale myslím si, že ma posunuli ďalej... na niektoré veci sa ináč pozerám ako predtým
kazdy jeden den si hovorim ze sa na to vyjebem a pojdem robit ale musim to nejak vydrzat.
na strednej mi na tu stvorku aby som presiel stacilo nieco odpisat a na vysokej sa na ecko musim nonstop ucit..
na intraku nebyvam a ani by som nechcel
na intraku nastastie nebyvam, ked je skola, som v skole, ak nie, som na brigade alebo si varime s frajerkou, chodime po vonku, valame sunky na posteli, ked je moznost kulturneho vyzitia vo forme divadla/opery/vystavy/etc ideme tam. som spokojny.
@moccacino Mám pocit, ze mam ovela menej casu ako na strednej, napr len knihy, vtedy som na SS strasne vela citala a teraz akurat tak literaturu do skoly, a aj to niekedy nestiham proste sice som sama sebe panou ( co som bola dost aj predtym, ale teraz riresim aj byvanie a vselijake veci ) ma to svoje pre aj proti ... vysoka skola, hlavne co sa tyka kontaktov a osamostatnenia ma vela naucila, uvedomila som si toho vela, ked som odisla prec 130km z domu ... odstup dost... a zistila som, ze nie je vsetko o tom co sa v skole naucim, ale o tom co robim popri skole, ako sa venujem sama sebe a samostudiu a prsote nielen sediet na riti v skole
inak co sa tyka toho porovnania, tak na SS som nika mmoc nechodila, lebo som dochadzala 30 km do skoly a proste vecer som sa nemala ako dostat domov, takze socialny zivot fakt nic moc... a tesila som sa pre to na vysku a tu zase, nemam s kym chodit moc von ze na nejake party alebo tak,k a ked uzu sa aj niekto najde, tak zase nie su prachy, alebo cas kedze som bud v skole, v praci, spim, alebo som v CPSke
kkt VS casy boli najlepsie obdobie v zivote, cele dni som spal, cele noci behal po party, 2x rocne som sa ukazal na skuske a tak celych 5 rokov... ako to mozes vobec porovnavat so SS
lepšie ako na strednej aj ked nie som na intráku, ale dochádzam, síce kopec učenia, ale viac kamošov, slobody, anonymita zo strany vyučujúcich, zodovednosť sama za seba...aa beánie, ktoré organizujeme dnes ,
tak zivot na strednej bol dost nuda teraz to tiez nie je nejake super ale povedzme ze som rada ze som rada stale len skola praca skola praca a pomedzi to najebavky
Cozeee, sak VS to je ina liga! Posledne roky slovo "nuda" neexistuje, vzdy je co robit. Rano vstat, uhanat do skoly/prace, a vice versa, vecer sadnut, ucit sa alebo sa ist zabavit. Niektore dni len cucime na intr a ucime sa, hlavne teraz ://. Aspon raz za mesiac vypadnut niekde, Polsko, Madarsko , Wieden, taky vikend s dopravou a so vsetkym cca 50€ (piatok, sobota, nedela).
Boha, zite kym sa da, ked si dajdete borca alebo borku co chce decko, zakapete a nikam sa nedostanete!
vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody.. ale keby to celkovo zhodnotim tak na VS je to asi o dost lepsie ako na strednej.. sice nie som na intraku ale na byte a je to dost super lebo mam fajn spolubyvajucich ..len skoda, ze som prvy rok tak strasne premrhala -.-
na VŠ je podľa mňa o dosť lepšie ako na SŠ, nemusím mať pocit, že zajtra budem vstávať o 6 ráno, o 7:45 si na mne niekto bude vylievať komplexy alebo kontrolovať či som sa naučil nejaké učivo a presedím celý deň v škole... učenia je vždy dosť ale tak záleží od každého ako si to zariadí a ako sa tomu venuje aj systém lepší, prednášky, cviká viem presne kedy bude aký test, skúška.. celkovo mi ten prístup viac vyhovuje i keď tu zas nepomôže nejaké "prosíkanie", že chcem opravu alebo viac bodov nedáš máš smolu a náročnosť predmetov vyššia samozrejme
Škola 3 dni z toho dva dni light, zaspím o druhej v noci, vstanem, keď otvára menza a stredovice niesu zlé
tak vysokoškolský život berie každý inak, niekto ho miluje, zábava každý deň, nonstop v liehu ale tak je to invidiuálne..ja si osobne myslím, že viacej volnosti je na vysokej, lebo toho učenia je najviac len cez skúškové , počas semestra môže človek lietať kadetade..ale to zase závisí od školy..ale myslím, si že VŠ je lepšie lebo predmetov je menej, školu mám 2 dni takže volného času mám až až, určite by som so strednou už nemenila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
zasadne negatívum je že ak nerátam dianie na intráku tak moja socializácia je dosť chabá (ešteže som ukecaná poznám polku intráku a nemám problém sa v práci s niekym zakecať) keďže mam málo času a keď čas mám tak z pravidla nemám peniaze
na VŠ je to proste iné, väčšia zodpovednosť sám za seba, viac povinností, viac šancí pokašlať si celý život... zároveň však aj spravidla viac voľnosti, zábavy, lepšie vzťahy s ľuďmi, učiteľmi... v ostatných ohľadoch je to veľmi individuálne... fakt má všetko svoje pre a proti...
Na strednej som sa viac zabával, boli sme celkom fajn partia, chodili na párty aj 4 krát do týždna, mal som kamarátov, ktorí mi pomáhali s učením, ...
Teraz na VS je to o inom, som na takom nudnejšom internáte(žiadne párty), so spolubývajúcimi sme neboli zatiaľ ani na pive, ... nudím sa tam, no mám klud a môžem sa učiť
internatny spolocensky zivot nula bodov, snazim sa tu zdrziavat co najmenej. pre vlastne dobro, schytala som nie prave najlepsie miestecko.
a pozitivum? naucila som sa spolahnut sama na seba.
na strednej inak bolo fajn...a verim ze aj tu bude..raz..
na strednej mi na tu stvorku aby som presiel stacilo nieco odpisat a na vysokej sa na ecko musim nonstop ucit..
na intraku nebyvam a ani by som nechcel
Boha, zite kym sa da, ked si dajdete borca alebo borku co chce decko, zakapete a nikam sa nedostanete!
Škola 3 dni z toho dva dni light, zaspím o druhej v noci, vstanem, keď otvára menza a stredovice niesu zlé