Zdravím, nevystupoval tu niekto z RKC? Alebo akejkoľvek inej cirkvi? Ja som to chcela spraviť už od štrnástich a teraz sa to dosť rozmohlo, tak som si stiahla vzorový list, kde bol aj podpis svedka. Je to nutné? Ako nebol by to problém, ale známi mi odpor
@tecumseh splní sa mi detský sen a nebudem jedna miliónov ľudí kvôli ktorým štát sponzoruje cirkvi 37 555 040 eurami ročne (všetky cirkvi, nie len RKC) a možno tým, že nebudem len sedieť na zadku a pičovať inšpirujem ďalších ľudí, ktorí sa pridajú teraz obnovili stránku zbohom.sk a vraj si žiadosti o vylúčenie stiahlo už vyše tisíc ľudí + SKOK a Ethos sa spojili vo veci odluky cirkvi od štátu, tak nám držím palce, aby nám to vyšlo
@cjubou ide mi o to, aby som bola vyškrtnutá zo záznamov, vodou som bola obliata nespočetnekrát, tak aj ten jeden prípad keď sa to stalo v čase môjho ranného detstva v kostole prekusnem. A tie dve eurá rada obetujem skôr ma serú dve hodiny života čo tam budem musieť stráviť, preto sa pýtam, či je to nutné.
Nedavno bol o tom clanok na SME myslim, oni to zaeviduju, ale neexkomunikuju ta. Akurat stracas 'narok' na cirkevny pohreb a posledne pomazanie. Sobas v kostole mozes uzavriet, ak je pokrsteny partner.
@thunderstorm trocha som to očekoval a mi to príde zbytočné, na cirkev serem a ísť do susednej obce na faru kvôli tomu mi príde zbytočné. Nedá sa nejako ľahšie nechať exkomunikovať ?
@14 jaky som debilko, veď zajtra (no už dneska) je popolcová streda, čiže je "prikázaný" sviatok, ale to bude dlhá omša, neviem kedy končí, no možno ti to aj zajtra zistím
@nyarlathotep áno, zmení. a nechápem čo by na tom malo byť drsné, keďže zmenu vierovyznania mi zaručuje Ústava + si myslím, že je lepšie sa aj takýmto zdanlivo bezvýznamným krokom angažovať proti tým hovadám v RKC, ako byť ticho a tváriť sa, že je všetko v poriadku. nie som jediná a v jednote je sila.
kvôli takým mámvpičistickým jebotreskom ako si ty je teraz Slovensko tam, kde je
@thunderstorm no, podľa tvojho primitívneho spôsobu vyjadrovania aspoň vidím do akej kategórie osôb patríš To, že vystúpiš z RKC nevyrieši absolútne nič, nakoľko ako jedinec si v spoločnosti bezvýznamná, rovnako ako väčšina z nás. Ty vystúpiš, no zatiaľ ďalší X-tí vstúpia. Chceš bojovať za čo? Za transparentnosť financovania cirkví? Tak za to skutočne bojuj, pretože týmto svojím malým extempore nezmeníš nič. A "jebotreskom" nazývaj svojich súkmeňovcov, ktorí veria, že za stav SR môže cirkev Nič o mne nevieš, ale píšeš, že kvôli ľuďom ako ja je Slovensko tam kde je Moja milá, keby sa stal ten zázrak a mal by som celé Slovensko na povel, prvý koho by som zavesil hore nohami pred parlamentom by bol istý dravý vták, ktorý dlhé roky pôsobil ako arcibiskup Tak nebudúce, až sa opäť raz budeš snažiť hodnotiť niekoho koho nepoznáš, skús sa nad tým aspoň zamyslieť (ak ťa to nebude príliš bolieť), ok?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Lebo inak ja som pokrstený, prímaníčko mám a aj birmovku ale v boha neverím... tak zisťujem
a okrem toho zbytočne vyhodené peniaze u notára
len zase kopcom relevantných a veľmi nápomocných odpovedí ako vždy, díki ti, birc
ale ak počkáš do štvrtku tak si po omši počkám farára a spýtam sa ho na presné podrobnosti
btw, nechodí sa na omšu v nedeľu?
nie nie, omše sú aj cez normálny deň
kvôli takým mámvpičistickým jebotreskom ako si ty je teraz Slovensko tam, kde je