podla tej 1.fotky to vypadá, jakoby ti odtial vypadla priamo tá oska !! :ehm: , abo aspon nejaká ..kotviaca matica, skrutka ti tam chýba, co to celé drží..
sak prejdi si tú trasu ešteraz, volakde tá matica bude ležat v pri ceste
@dreams155
Áno ťažké, lebo aj mechanik ktorý mi ten bike skladal hovoril že neviem či sa tá súčiastka bude dať kúpiť a mám pohľadať po trase kadiaľ som išiel či niekde tá súčiastka nie je
To musí byť fakt nevzdelaný mechanik. Toľko možností na vyriešenie toho problému. Neviem, či človek je taký ľavý, alebo hlúpy. Ale, dúfam, že ani jedno z toho neplatí pre teba.
Zo začiatku som si myslel, že to bude oska. Ale oska, počas jazdy ti nemôže vypadnúť, keďže je to dlhá tyčka. Ibakebyže sa zlomila, ale u teba to nie je tak. Možno ten rýchloupínak.
@lyterka
Kurna len by ma zaujímalo ako to mohlo vypadnúť.
Jazdil som na rychloupinaku 5-6 rokov, mal som za sebou 4 ťažké pády, najazdených cez 9000km a ani raz sa mi taká vec nestala, keď bolo dať treba koleso dole išlo výborne.
A teraz? Po zhruba 500-600km
To nie je normálne, nabudúce bude radšej kupovať fakt niečo lacné
nene,naschvál kvoli tomu nemusíš kupovat len lacné, najust,
skor teraz, jak si to tam budeš ty abo ten mechanik šrobovat albo co nas5, taknormálne ju predtým ponor do nejakého lepidla, (co je aj na kovy), a potry aj to vnútro..
(a potom si to celé bud prelep nejakou izolepou, abo čienou izolačnou páskou
abo ešte lepšie silnou "eska páskou, vačšou
(abo normálne previaž drotom :o 8) nech to tam drží
@lyterka
To nie je drahé, ale ide o to že na biku ktorý bol z o dosť slabších komponentov z roku 2009 na biku ktorý prežil 4 ťažké pády a nový ani jeden, sa mi nič také nestalo.
Jediná závada ktorú som na ňom mal bola osmina.
Jáj, už viem kde je tá chyba.
Máš tam osku, ale vždy na konci osky je také akokeby matka objímacia. To v pohode kúpiš v servise. Tá matka s rýchloupínakom ti chýba. Mne to tiež raz vyskakovalo, odvtedy kupujem bike s pevnou oskou.
@dreams155
To je pevná osa, Grand Canyon 8.9 za 1600 eur má tu istú osu, ešte tam aj píšu: "Vďaka použitiu pevných os X12 v predu aj v zadu je zvýšená tuhosť a jazdné výkony sú citeľne lepšie"
Tak, podľa fotiek vyzerá ako normálna oska. Vidno vnútry tyčinku.
Ale, ak to je pevná oska, tak buď sa ti odlomilo alebo ja nwm. Ešte som sa nestretol s takou chybou. Mne drží pevná oska ako kameň, neviem si predstaviť ako mohlo niečo pevné sa tak oddeliť. Zajtra ti zistím v capricorne poruchu. Ale vždy pri pevnej osky sú drahšie súčiastky, a ešte keby bola zlomena pevná oska, tak to stojí dosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Myslím si že nie, z druhej strany vyzerá takto:
sak prejdi si tú trasu ešteraz, volakde tá matica bude ležat v pri ceste
Tá trasa mala okolo 28km vypadnúť mohla hocikde. A dosť silno pochybujem že bude na rovnakom mieste kde vypadla.
Áno ťažké, lebo aj mechanik ktorý mi ten bike skladal hovoril že neviem či sa tá súčiastka bude dať kúpiť a mám pohľadať po trase kadiaľ som išiel či niekde tá súčiastka nie je
Zo začiatku som si myslel, že to bude oska. Ale oska, počas jazdy ti nemôže vypadnúť, keďže je to dlhá tyčka. Ibakebyže sa zlomila, ale u teba to nie je tak. Možno ten rýchloupínak.
Počuj, poradím ti, len mi pošli viac foto.
» s105.photobucket.com/user/Martinit76...
Neviem práve čí to je rýchloupinak, poprípade ako zistím akú veľkosť dokúpiť
Tiež som si myslel že mi tam zmizla táto osa: » www.bikeclinic.cz/catalog/osa-pev...
Ale podľa obrázku @2 tam je.
Jediné čo tam nie je je tá súčiastka ktorá asi ešte bola vnútri v tej osi ktorá to držala spolu, a to neviem kde kúpiť.
Kurna len by ma zaujímalo ako to mohlo vypadnúť.
Jazdil som na rychloupinaku 5-6 rokov, mal som za sebou 4 ťažké pády, najazdených cez 9000km a ani raz sa mi taká vec nestala, keď bolo dať treba koleso dole išlo výborne.
A teraz? Po zhruba 500-600km
To nie je normálne, nabudúce bude radšej kupovať fakt niečo lacné
skor teraz, jak si to tam budeš ty abo ten mechanik šrobovat albo co nas5, taknormálne ju predtým ponor do nejakého lepidla, (co je aj na kovy), a potry aj to vnútro..
(a potom si to celé bud prelep nejakou izolepou, abo čienou izolačnou páskou
abo ešte lepšie silnou "eska páskou, vačšou
(abo normálne previaž drotom :o 8) nech to tam drží
To nie je drahé, ale ide o to že na biku ktorý bol z o dosť slabších komponentov z roku 2009 na biku ktorý prežil 4 ťažké pády a nový ani jeden, sa mi nič také nestalo.
Jediná závada ktorú som na ňom mal bola osmina.
Máš tam osku, ale vždy na konci osky je také akokeby matka objímacia. To v pohode kúpiš v servise. Tá matka s rýchloupínakom ti chýba. Mne to tiež raz vyskakovalo, odvtedy kupujem bike s pevnou oskou.
To je pevná osa, Grand Canyon 8.9 za 1600 eur má tu istú osu, ešte tam aj píšu: "Vďaka použitiu pevných os X12 v predu aj v zadu je zvýšená tuhosť a jazdné výkony sú citeľne lepšie"
Ale, ak to je pevná oska, tak buď sa ti odlomilo alebo ja nwm. Ešte som sa nestretol s takou chybou. Mne drží pevná oska ako kameň, neviem si predstaviť ako mohlo niečo pevné sa tak oddeliť. Zajtra ti zistím v capricorne poruchu. Ale vždy pri pevnej osky sú drahšie súčiastky, a ešte keby bola zlomena pevná oska, tak to stojí dosť.