Cavte mam taky problem co mi ani rodicia nevedli poradit a na nete som nasla len moc zlozite vzorce. Som sidmacka na zakladke a v matematickej olympiade chcu vypocitat obsah trojuhlnika no mi sme to este nepreberali. Viete mi poradit daky vzorec najlepsie
tu mas rozne vzorce na trojuholniky, sry, ale musim ti napisat taketo nieco: ak sa ti to zda tazke, tak este raz porozmyslaj o ucasti na olympiade.....
to platí pre každý trojuholnik...ked je pravouhly je to špecfický pripad ked výška je vlastne strana trojuholnika preto platí že obsah je strana a krát vyška na stranu lomene 2 alebo strana b krat vyska na stranu b lomene 2 -.....plati to pri kazdom trojuholniku
Este vas chcem poprosit o laskavost.... ak by sa niekomu chcelo na stranke skmo.sk su zadania uloh siedmacke posledna uloha... len ak by sa niekomu chcelo pozriet sa na to a poradit ... dakujem
a*va/2 alebo b*vb/2 alebo c*vc/2..... jednoducho ako tu už bolo povedané - veľkosť strany vynásobíš veľkosťou príslušnej výšky a vydelíš 2 nič zložité, počkaj si na strednú, keď je toto podľa teba ťažké
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
tu mas rozne vzorce na trojuholniky, sry, ale musim ti napisat taketo nieco: ak sa ti to zda tazke, tak este raz porozmyslaj o ucasti na olympiade.....
mali by si z teba brať príklad..
Ps... ja tomu vzorcu nerozumiem
nie, "mi sme to.."
zober si stvorec
rozstrihni ho po uhlopriecke
a co sa nestane
mas dva trojuholniky
» www.hackmath.net/sk/kalkulacka/v...