Mám takú zaujímavú otázku na vás a ešte viac ma zaujímajú vaše odpovede.
Veríte na šťastné vzťahy? Všímam si okolie a buď sú ľudia nezadaní, alebo neustále frflú na svojich partnerov. Ako to máte vy?
Verím. Ale ja pod "šťastný vzťah" nechápem bezproblémový vzťah... Problémy sú a nezhody a všeličo, ale pokiaľ obaja chceme na tom pracovať, tak máme šťastný vzťah
Verím na to, že na všetkých vzťahoch sa musí pracovať. Ľudia na to obvykle zabúdajú, na svojho partnera sa dokážu nahnevať rýchlejšie než na kohokoľvek iného a vykričať mu veci, ktoré by niekomu cudziemu nepovedali. Dlho rozmýšľam, čím to je, že človeku, ktorý je nám najbližšie, sme schopní najjednoduchšie ublížiť, ale z toho, čo vidím u seba a okolo seba, šťastné vzťahy sú tam, kde na tom záleží obom. Ľudia ale veľmi často vytvárajú toxické vzťahy, v ktorých medzi sebou súťažia, bojujú, pričom v konečnom dôsledku prehrávajú obaja... a potom sa s tým každý vysporiada inak.
Každopádne verím, že existuje šťastný vzťah, ak sa v ňom stretnú dvaja partneri, ktorí sú ochotní ho vytvoriť. Sám o sebe neexistuje, rovnako ako nič šťastné neexistuje samé o sebe... okrem šteniatok.
@pubertslatinocelny Tak určite áno, nezhody sú všade a aj mimo vzťahov, ale i doma s kamarátmi a podobne .. Akurát ľudia si myslia, že vo vzťahu musí byť 100% zhoda, aj keď je to viac o tolerancii si myslím . Ja som sama už takmer rok a musím sa priznať, že po mojich vzťahoch si toto obdobie náramne užívam
@pubertslatinocelny good point, podľa mňa je single život legitímna voľba pre tých, ktorí by sa v partnerskom živote viac trápili ako nie. takýchto ľudí je dosť veľa, len ich spoločnosť tlačí do myšlienky, že kto nemá partnera po tridsiatke, je looser a nikto ho nechce... pričom to podľa mňa nie je správne očakávanie. rovnako ako je ok voľba nemať deti, je úplne ok voľba byť single a byť na to hrdý.. objektívne sa to asi nedá posúdiť
@marleymt Táto doba je celé zle .
Naši sa miliónkrát pohádali a mali milión dôvodov na rozvod a nikdy to nespravili, dnes sa ľudia boja ísť aj do niečoho vážnejšieho práve kvôli takýmto veciam .
tak hlavne je kluc nemysliet si, ze vztah je stastny sam od seba. ako ludia nado mnou povedali alebo naznacili, je tam treba konstantne usilie. ak ludia v priemere davaju do vztahu tolko, co do sebavzdelavania alebo do prace, tak sa ani nedivim, ak je vacsina so svojim vztahom nespokojna. ako vsetko ostatne v zivote, je treba k tomu aktivne prispievat a venovat sa tomu.
niektori ludia si myslia, ze dobre veci len tak padaju druhym do kolena a este im ich zavidia ked si ich pritom vydreli a dru na nich stale.
@shiny25 Not sure, či je to úplne touto dobou... podľa mňa to tak bolo vždy, len to nebolo až tak vidno. Konštantné hádanie a udobrovanie sa vie byť tiež pekne hnusné na psychiku, nechcem teraz zabŕdať do manželstiev, ale v niektorých prípadoch vie byť rozchod/rozvod aj veľmi oslobodzujúci, pre obe strany.
Vzťahy sú proste veda a treba sa o ne starať, treba v nich premýšľať... i keď to nie je moc pohodlné, no
@marleymt Hmm, v tomto nesúhlasím.. ľudia pocítili slobodu, že manželstvo môžu rozlúčiť pri prvej väčšej hádke a ani deti ich neudržia, aby tomu tú šancu dali..
Už len ten rozdiel je značný, že koľko rozvedených bolo pred 30-40 rokmi a koľko ich je teraz? Každé tretie manželstvo sa rozvádza :/. Samozrejme, nehovorím o tom, že máme zostať s človekom, ktorý nás ničí to nie, len podotýkam, že ľudia si fakt myslia, že všetci sú bez chybičky a riešia všetko bezhlavo únikovým spôsobom
Mam rada taketo fora. Vzdy sa tesim, ze si moj frajer nahodou najde mily koment a potesi sa... lebo som vo VELMI stastnom vztahu
Mame sa radi a davame si to najavo. To, co mame, neberieme ako samozrejmost, starame sa jeden o druheho aj o vztah a asi preto to tak funguje
@artlover Tak držím palce, nech to ide takto aj naďalej !
Človek isto raz nájde, alebo niektorí už našiel, osobu, s ktorou bude šťastný a nájde v nej seba . Nemusí s ňou byť na 100% totožný, ale proste budú spolu fungovať a, úprimne, tým, ktorí ho už našli závidím (v dobrom)
@shiny25 to áno, ľudí sa rozvádza podstatne viac a pre deti to často nie je dobré... lenže kvôli marginálnej veci ťa súd nerozvedie, resp. trvá to z mojej skúsenosti dosť veľa a na druhej strane si hovorím, že ak má to dieťa žiť v prostredí, kde jeden z rodičov psychicky ubližuje tomu druhému, v prostredí hádok a napätia... kedysi sa ani takéto páry nemohli rozviesť, boli nútené ostávať v nefunkčnom vzťahu a to podľa mňa tiež nie je dobre.
Jedným z kľúčov šťastného vzťahu je pre mňa aj uvedomiť si, že ho niekedy treba hľadať inde, než v súčasnej situácii. Že sa netreba upínať na jednu osobu, ktorá človeka očividne viac využíva, ako miluje.
Lenže mnoho prípadov je samozrejme takých, že ľudia "odhadzujú" vzťahy až príliš rýchlo, nehľadajú kompromisy a ubližujú sami sebe a jeden druhému navzájom. To je samozrejme škoda a nemalo by to tak byť... len tak premýšľam, nemám pocit, že by sa ľudia kedysi mali viac radi ako teraz... skôr to podľa mňa schovávali. Viem, že v tej dobe sme ani jeden nežili, ale ešte aj dnes vidím zo psychoterapeutickej praxe, že o tom, čo sa deje za zatvorenými dverami mnohých bytov, nemáme v podstate ani šajnu...
posledne mesiace mam okolo seba dost stastnych manzelstiev a vztahov, mnohe dlhorocne, tak ma to velmi tesi pretoze predtym som vnimala len podvadzanie, klamstva a hadky. normalne som uz schopna sa aj vydat a to mi zvieralo zaludok este pred rokom len z tej predstavy
vztahy vzathy... ked vidim ako mnozstvo ludi meni frajerov, frajerky ako ponozky, aka cela veda je okolo toho niekoho zistkat+neustale kupovanie darcekov na udrzanie pozornosti... az niekedy nechapem ako sa ludia dakedy davali dokopy a ako mohli prezit bez nejakych valentinov a majov D
Ja partnerské vztahy neriesim, ak by som ich riešil trápil by som sa. Orientoval som si svoje stastie do mojej nabozenskej viery a koníčkov a som spokojný.
Ja mám momentálne veľmi šťastný vzťah. Po pár neúspechoch mám pocit, že som našla konečne niekoho s kým chcem byť do konca života a koho si chcem aj vziať. Neviem si predstaviť nikoho lepšieho pre seba. Môj priateľ je dobrý, pekný, múdry a hlavne vysoký, čo pasuje k mojich 180cm. Ďakujem Bohu, že mi poslal do cesty takého skvelého človeka, ktorý mi je oporou a zároveň darom.
@turbolienka123 ja si myslím, že keď človek spozná samého seba, čo je najdôležitejšie a najzložitejšie i keď sa to nezdá, tak vtedy si nájde pre seba tú pravú osobu
Dlho som tomuto neverila, veď to znie smiešne - predsa každý pozná samého seba, ale opak je pravdou a keď sa tak stane, tak vtedy pritiahne k sebe aj tú správnu osobu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Každopádne verím, že existuje šťastný vzťah, ak sa v ňom stretnú dvaja partneri, ktorí sú ochotní ho vytvoriť. Sám o sebe neexistuje, rovnako ako nič šťastné neexistuje samé o sebe... okrem šteniatok.
Naši sa miliónkrát pohádali a mali milión dôvodov na rozvod a nikdy to nespravili, dnes sa ľudia boja ísť aj do niečoho vážnejšieho práve kvôli takýmto veciam .
niektori ludia si myslia, ze dobre veci len tak padaju druhym do kolena a este im ich zavidia ked si ich pritom vydreli a dru na nich stale.
Vzťahy sú proste veda a treba sa o ne starať, treba v nich premýšľať... i keď to nie je moc pohodlné, no
Už len ten rozdiel je značný, že koľko rozvedených bolo pred 30-40 rokmi a koľko ich je teraz? Každé tretie manželstvo sa rozvádza :/. Samozrejme, nehovorím o tom, že máme zostať s človekom, ktorý nás ničí to nie, len podotýkam, že ľudia si fakt myslia, že všetci sú bez chybičky a riešia všetko bezhlavo únikovým spôsobom
Mame sa radi a davame si to najavo. To, co mame, neberieme ako samozrejmost, starame sa jeden o druheho aj o vztah a asi preto to tak funguje
Človek isto raz nájde, alebo niektorí už našiel, osobu, s ktorou bude šťastný a nájde v nej seba . Nemusí s ňou byť na 100% totožný, ale proste budú spolu fungovať a, úprimne, tým, ktorí ho už našli závidím (v dobrom)
To platí aj vo vzťahoch .... ak sa dvaja ľudia snažia vložiť do vzťahu maximum tak bude ozaj šťastný
Jedným z kľúčov šťastného vzťahu je pre mňa aj uvedomiť si, že ho niekedy treba hľadať inde, než v súčasnej situácii. Že sa netreba upínať na jednu osobu, ktorá človeka očividne viac využíva, ako miluje.
Lenže mnoho prípadov je samozrejme takých, že ľudia "odhadzujú" vzťahy až príliš rýchlo, nehľadajú kompromisy a ubližujú sami sebe a jeden druhému navzájom. To je samozrejme škoda a nemalo by to tak byť... len tak premýšľam, nemám pocit, že by sa ľudia kedysi mali viac radi ako teraz... skôr to podľa mňa schovávali. Viem, že v tej dobe sme ani jeden nežili, ale ešte aj dnes vidím zo psychoterapeutickej praxe, že o tom, čo sa deje za zatvorenými dverami mnohých bytov, nemáme v podstate ani šajnu...
Ale áno
Mám super vzťah s úžasnou ženou ale čo sa toho týka... Neverím na nič
Dlho som tomuto neverila, veď to znie smiešne - predsa každý pozná samého seba, ale opak je pravdou a keď sa tak stane, tak vtedy pritiahne k sebe aj tú správnu osobu