@dezolat
1. a? softvéry od výrobcov hardvéru sú aj tak presne na priesečníku medzi malwarom, bloatwarom a shovelwarom.
2. neviem aké "blokuje" myslíš. Viem o dvoch spôsoboch ktorými Win "blokuje" programy, jedno je že nefungujú lebo potrebujú byť spustené v admin móde (čo nie je "blokácia", len dôsledok toho že sú tie programy šitne nakódené), druhé je že firewall blokne danému programu komunikáciu s netom.
Oboje sa dajú primitívne ľahko vyriešiť. Nerob zo svojej neznalosti problém softvéru
to samoaktualizovanie mozem potvrdit, win 10 ponukali zadara a asi si ho mozno len zakupit, isteze varovali aky je win nevyvazeny, no napriek tomu som si ho pred casom dal, hoc moznp zbytocne, lebo som mal zavireny pc. Co ma vsak na desiatke serie, ze mi pocas aktivneho uzivania, napr surfujem o zivot alebo parim hru a zrazu mi uprostred toho spusti defragmentaciu, a to si pravidelne cistim pc od blbosti a hladam viry, aby nebol pomaly, ale nastastie to robi zriedka, ale necakane sa naseriem.
@jezzybell tu je navod..
3,14čovina je v tom, že ak už čas postúpil a tebe sa nainštalovala určita aktualizacia ktora ti zobrazuje výzvu na inštalaciu w10 tak je asi neskoro... moj postup treba urobiť hneď po inštalacii systemuako som to urobil aj ja.. alebo si vygoogliť ktore aktualizacie maju niečo spoločne s w10, zobraziš si nainštalovane aktualizacie v pc a vymažeš tie ktore treba...
tiež mám už asi 2 roky vypnuté akékolvek windowsové aktualizácie, trvá to dlho jak kokot, absolútne nič to nezmení, ani len jedno vyjebané písmenko v systéme a ešte sú s tým aj také problémy, že sa to zasekne, čo sa mi tiež stalo a musel som robiť repair systému cez cd
@boolean super dakumem ti zajtra to skusim a dufam ze uz tam nemam nainstalovane tie veci co spominas ked ja som taky antitalent do pocitacov v dnesnej dobe cudne
@makacik presne.. sice niekto može hovoriť že system je potom viac zraniteľný ale to sa mi nezdá to by bolo treba najprv overiť... načo tam mam antivirus a firewall?..
ja mam vždy zalohu systemu po ruke... nebojim sa ničoho okrem situacie že sa dačo dosere keď mažem staru verziu zálohy a čakam 5 hodin na vytvorenie novej... @jezzybell jn.. neni zač..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Mna s tym otravuje uz rok+ a aktualizacie sa mi priebezne stahuju, a stale mam svoju sedmicku, takze nekecaj
» www.hlavnespravy.sk/microsoft-zacal...
@Luc.ka : vraví pravdu, bolo teraz pár mesiacov obdobie kedy sa nepozorným automaticky updatlo z win 7 a 8 a 8.1 na 10.
Bol okolo toho taký poprask, že už to teraz zrušili, ale pokiaľ bol človek doteraz nepozorný, tak sa mu to proste stalo
@Dezolat dostal si zadara napriek svojej hlúposti skvelý systém, lepší ako 7mičky, tak nepindaj
1. a? softvéry od výrobcov hardvéru sú aj tak presne na priesečníku medzi malwarom, bloatwarom a shovelwarom.
2. neviem aké "blokuje" myslíš. Viem o dvoch spôsoboch ktorými Win "blokuje" programy, jedno je že nefungujú lebo potrebujú byť spustené v admin móde (čo nie je "blokácia", len dôsledok toho že sú tie programy šitne nakódené), druhé je že firewall blokne danému programu komunikáciu s netom.
Oboje sa dajú primitívne ľahko vyriešiť. Nerob zo svojej neznalosti problém softvéru
3,14čovina je v tom, že ak už čas postúpil a tebe sa nainštalovala určita aktualizacia ktora ti zobrazuje výzvu na inštalaciu w10 tak je asi neskoro... moj postup treba urobiť hneď po inštalacii systemuako som to urobil aj ja.. alebo si vygoogliť ktore aktualizacie maju niečo spoločne s w10, zobraziš si nainštalovane aktualizacie v pc a vymažeš tie ktore treba...
right click - zobraziť na novej karte
ja mam vždy zalohu systemu po ruke... nebojim sa ničoho okrem situacie že sa dačo dosere keď mažem staru verziu zálohy a čakam 5 hodin na vytvorenie novej...
@jezzybell jn.. neni zač..
Jeden z milióna člankov : » androidportal.zoznam.sk/2016/05/pozor-w...
@boolean Zakázanie všetkých update-ov je dosť úchylny nápad ... Vitaj deravý systém
@dezolat Ak už ubehol mesiac od upgrade-u, musíš už urobiť len čistú instaláciu