čaute, Chcem sa opýtať kupil som si notebook a mal som tam už windows 10 a vobec mi nevyhovuje. Chcem sa opýtať či sa dá nejakou bezplatnou cestou prejsť na windows 7,8. Lebo toto je katastrófa. Ďakujem
@kosmiklove možnosť downgradu je len pre tie zariadenia, ktoré mali pred inštaláciou Win 10 iný systém - Win 8/8.1 (myslím že na 7 sa nedá ísť), alebo to nie je možné zadarmo vôbec?
@tomas6 to isté som si myslel o 8, keď som ju uvidel na novom ntb ale stačilo pár úprav (konkrétne nainštalovanie programíku ktorý "vrátil" tlačítko štart tam kde malo byť) a už to nebolo také hrozné ... to, že je všetko inde, ako bývalo, čo už skôr či neskôr by som povedal, že si človek na to bude musieť ajtak zvyknúť 8 sa nepáčila ani mne, ale 10 je už podľa mňa fajn. Ale hovorím, už som si zvykol na systém 8, takže na 10 mi to už nevadí + sa vrátilo tlačítko štart (trošku vynovené, ale nie je to zlé) Je to asi len o zvyku, myslím si
@Matejced to ti neviem povedat ale malo by to ist aj na win7 (ak si mal predtym win7) nemozes ale zmazat zlozku windows.old a na downgrade mas len 30 dni od updatu. ina moznost neni. jedine si win kupit alebo stiahnut a nainstalovat si ho tam rucne. co ale samozrejme neodporucam.
@Matejced teda ak bol povodne notas so starsim winom tak je to jedno nech si s tym robi kto co chce (s tym problem nebude). ale pokial je uz notas od vyroby s win10 a na stranke vyrobcu su len ovladace pre win10 tak pchat tam starsi os je dost odveci. ovladace robene priamo pre win10 nemusia fungovat. opacne to ale kompatibilne je.
inak fakt by som chcel vediet co bezny clovek take od windowsu ocakava ked zahlasi ze mu win10 nevyhovuje
@tomas6 Ak je to business rada a máš tam Windows 10 Pro, občas býva nárok pre downgrade na Windows 7 Professional ...
Rovnako ako pri Windows 8 Pro na Windows 7 Professional.
Ale platí iba pri business triedach (Lenovo Thinkpad T, X, W , Dell Latidude a Vostro vyšších rád, HP Elitebook, Probook a Zbook atď...) .. a aj to len pri niektorých modeloch
@kosmiklove@Matejced Pri upgrade z Windows 7 na Windows 10 nemáš len 30 dní čas na downgrade z 10 na 7 ...
Licenčné číslo je pre Windows 7 stále platné, aj po 30tich dňoch od upgrade na Windows 10 ... Takže kedykoľkovek to môžeš preinštalovať späť na Windows 7 .....Jediné, čo nemôžeš urobiť je downgrade so zachovaním programov a súborov ... Musíš urobiť čistú inštaláciu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
inak fakt by som chcel vediet co bezny clovek take od windowsu ocakava ked zahlasi ze mu win10 nevyhovuje
Rovnako ako pri Windows 8 Pro na Windows 7 Professional.
Ale platí iba pri business triedach (Lenovo Thinkpad T, X, W , Dell Latidude a Vostro vyšších rád, HP Elitebook, Probook a Zbook atď...) .. a aj to len pri niektorých modeloch
Čo predpokladám, že tvoj prípade nebude
Licenčné číslo je pre Windows 7 stále platné, aj po 30tich dňoch od upgrade na Windows 10 ... Takže kedykoľkovek to môžeš preinštalovať späť na Windows 7 .....Jediné, čo nemôžeš urobiť je downgrade so zachovaním programov a súborov ... Musíš urobiť čistú inštaláciu.