sama nie, ale kamoška bola sama oplatilo sa, aj jej aj nám pocity najlepšie, ideme aj toto leto.. skúsenosti super, videli a zažili sme čo by nám ani vo sne nenapadlo, doslova aa boli sme cez ccusa, ale už by som cez nich nešla.. nie cez slovenskú pobočku...
student agency je vraj dobra... ale podla mojho skromneho nazoru je lepsie ist mimo agentury..co som poserala, tak dost vela chcu za to a to dokopy nic take nevybavuju...
Student agency nie je zlá ale je fakt, že keď si zoberieš všetky náklady tak ťa to samú výjde aj o tisícku lacnejšie mimo nich, známy si takto vybavoval, šiel tam na leto a počiatočné náklady mal nejakých 1500 so všetkým.
Ak ideš za vidinou, že tam zarobíš horibilné sumy tak ako to bolo na začiatku 90 rokov tak na to veľmi rýchlo zabudni. Niekto tu spomenul letenku za 500 eur. No bodaj by mal pravdu to musí mať človek neskutočné štastie aby také našiel (ale dá sa to mna stála okolo 470 samozrejme letel som z Krakowa do Viednie a z tadial do NY a z NY do DC busom čiže aj to sú nejaké peniaze naviac a nie male . kamarátov stala od 600-800). Isiel som cez agentúru CKM travel 2000. Spokojný som hlavne kvôli sponzorovi v USA priamo. Prišli ma pozrieť počas roboty. Pýtali sa ma ako sa mám, či si uživam leto s čím som spokojný a s čím nie. Po tejto stránke fakt super. Prácu som si samozrejme vybavil už predtým (plavčík ozaj najlahšia cesta ako sa tam dostať). Poistenie ma stálo teraz si hned nespomeniem ale nieco cez 300 eur to bolo urcite neviem ci sa to neblizilo niekam az k 400 euram, ale ono to zaleží od toho ako dlho tam chceš ostať tak podľa toho ti vypočítajú koľko to bude stáť. Celkovo do toho USA tripu som dal tak okolo 1750 eur. Moje skúsenosti ako plavčík? no ako to povedať najprv som sa aj tešil že spoznam nových ludi a tak, ale keď začali tie neskutočné rekordné horúčavy tam tak som pohľadom zabil viac ľudi ako sa tam vôbec nachádzalo 3 mesiace som v podstate nadával na svoju prácu a podobne, ale musím povedať, že hlavne kvôli mojim kolegom v práci ja som si svoju robotu robil maximalne zodpovedne dodržiaval som kazde jedno pravdilo a tak podobne. Povedal som si, že som to iba ja môžem mať taku smolu a robiť tu najčiernejsiu robotu a take podobne sebalutovacky. No ked som mal ist po 4 mesiacoch domov tak sa mi velmi tazko odchádzalo a chyba mi to Moje zhrnutie. Do USA choj urcite s cielom pocestovat (preto je tam to travel) a zabávať sa
no moje info su podlozene tym istym co mas ty + osobnejsie poznatky s ludmi ktory tam su / boli a maju viza prave skrz hento
o tom ze by bola potrebna vyska pocujem naozaj prvy raz a ver mi ze som google znasilnil viac nez dost
v praxi (opakujem, v praxi, co je ine nez net) to funguje tak ze ak mas napr. kamosa ktory je sefko a zamestna ta tak mas GC relativne rychlo. Zalezi to od toho ako velmi ta chce , akeho dobreho ma pravnika, aky odbor je v ktorom podnika...
ale ja svoje netvrdim skalopevne kedze imigracna politika a zakony sa menia kazdym rokom. Teda nie menia ale upravuju. No moje info ktore povazujem za aktualne su taketo.
@wewo tak teraz si sam povedz, ked daju GC aj typkovi bez VS, preco by mal byt jediny dovod preco by ju na zlatom podnose nedali typkovi co drvi kody a je v tom dobry ? za skillerov amerika s usmevom plati, kazdy kto je lepsi nez ostatni je tam vitany, oni chcu byt vzdy o krok vpred a to sa da len ked mas ludi co su machri do toho co robia.
budem tam uz toto leto a zubami nechtami sa tam drzat, poznam par ludi ale pomoct si musis v prvom rade sam. nedopadni ako ja, lebo cim viac si nechas pomahat tym skorej padnes na hubu. Radsej na nu padaj sam ked si budes slapat svoju vlastnu cestu bez pomocnych koliesok. To ti da viac .
no naozaj nepoznam nikoho co by ti vedel pomoct.
staci zapojit rozum, byt aktivny a uplatnis sa. Ja sa ti este ozvem v blizkej dobe s jednou osobou totiz chceme skusit jeden projekt ktory by bol prave o ludoch ako ty.
nic v zlom ale to je moc dlhy pribeh robil som elektrikara na truckoch a mozno to robit aj budem az tam dojdem, myslim ze moj skill je prave v elektronike a auta mam rad ako take, myslim ze ani ako illegal si nebudem mat problem najst job a nebudem hadam umyvat riady alebo robit pod 10 na hodinu no, dufam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
cesta ku GC je skill
no moje info su podlozene tym istym co mas ty + osobnejsie poznatky s ludmi ktory tam su / boli a maju viza prave skrz hento
o tom ze by bola potrebna vyska pocujem naozaj prvy raz a ver mi ze som google znasilnil viac nez dost
v praxi (opakujem, v praxi, co je ine nez net) to funguje tak ze ak mas napr. kamosa ktory je sefko a zamestna ta tak mas GC relativne rychlo. Zalezi to od toho ako velmi ta chce , akeho dobreho ma pravnika, aky odbor je v ktorom podnika...
ale ja svoje netvrdim skalopevne kedze imigracna politika a zakony sa menia kazdym rokom. Teda nie menia ale upravuju. No moje info ktore povazujem za aktualne su taketo.
budem tam uz toto leto a zubami nechtami sa tam drzat, poznam par ludi ale pomoct si musis v prvom rade sam. nedopadni ako ja, lebo cim viac si nechas pomahat tym skorej padnes na hubu. Radsej na nu padaj sam ked si budes slapat svoju vlastnu cestu bez pomocnych koliesok. To ti da viac .
no naozaj nepoznam nikoho co by ti vedel pomoct.
staci zapojit rozum, byt aktivny a uplatnis sa. Ja sa ti este ozvem v blizkej dobe s jednou osobou totiz chceme skusit jeden projekt ktory by bol prave o ludoch ako ty.