Ahojte,
tento rok by som chcel ísť cez Work and travel do USA. Máte niekto skúsenosti ? Bol niekto aj sám, nakoľko z môjho okolia nikto nechce ísť. Budem rád za všetky vaše komenty
Tiež by som niečo také skúsil, ak by som stratil terajšiu prácu a nemal do čoho pichnúť...ale chýba mi troška odvaha na také, neni to sranda, skôr každodenný boj
Zalezi v prvom rade od toho jaku pracu budes mat. A ci si uz bol takto niekde... tiez aj cez koho ides a podobne. Najcastejsie tam byvaju len take co nechcu robit domaci, cize take kde sa vela narobis, mas malo zaplatene a este si aj pripadas ako niekto menejcenny. Neviem coby si si predstavoval, skus napisat viac a poradim ti.
@trevor1994 robiť som v zahraníčí takto ešte nebol nikde. V USA by som chcel robiť v hoteli pomocníka v kuchyni alebo housekeepera. Určite sa do USA nejdem so zámerom zarobiť, ide mi o cestovanie a zlešiť si angličtinu, no dúfam, že náklady sa mi vrátia. Ty si bol USA ? Aké sú tvoje skúsensti ?
@hugoo-888 U mna to bolo take komplikovane dost, ak si vies predstavit ze budes upratovat do posledného smietka 16 izieb denne, musis byt rychly a presny, nemozes si mimo prestavok ani na 5 sekund sadnut, robit tie najpodradnejsie prace, resp. nerobi ti problem fakt tazko pracovat a to castokrat s nelegalmi co nevedia ani ceknut anglicky tak to skus... v opacnom pripade housekeeping urcite nechod robit, je to snad ta najhorsia robota aku tam mozes mat, nic ti to neda, si len narobeny jak svina 6 dni v tyzdni robis. Celkovo su nato najvacsie staznosti, pretoze to nesplna kulturno vymenne podmienky programu, preto boli aj navrhy zo strany americanov nech to americka vlada zaradi do zoznamu zakazanych prac. Vela ludi nato nadavalo, co som aj na internete viacej pozeral potom som videl dost extremne pripady, co bol este ovela horsi. Pomoc v kuchyni neviem ale tam sa urcite tiez dost narobis. Najlepsie prace co su bud plavcik (tam momentalne chcem skusit stastie) nato su velmi dobre ohlasy, pretoze tam sa malo narobis, kedze je to hlavne o zodpovednosti a mas tam vela kultúrnej a jazykovej vymeny kedze sa tam bezne zhovaras jak s americanmi tak s dalsimi studentami z iných krajin. Dalej co su dobre prace by som povedal doorman v hoteli alebo porter... alebo mal som moznost vyskusat nachvilu aj housemana to je ten co zasobuje housekeeperov s pradlom atd cize chodi hore dole po hoteli (to bola celkom pohodicka, ale to ma tie spiny portorikanske nechceli nechat robit), alebo tiez aj pool attendant staras sa o priestory bazena (tiez som robil ale len jeden den, bohuzial dost so mnou zametali takto a vodili ma za nos). Toto bol moj 2.krat v US, co sa tyka kultúrnej stranky som si poradil sam spoznal som fajn americanov cez couchsurfing a to bola ta najlepsia vec co sa mi tam stala, naozaj velmi dobry pocit. Prvy krat som bol v US ako 18 rocny v 2013 na jazykovom kurze, no to som stravil vacsinu casu v new yorku (velmi dobra skusenost doteraz su nato paradne spomienky)
@trevor1994 Vďaka za rady. Určite to bude drina, no asi do toho pôjdem, keď neskúsim možno budem ľutovať. Ja sa akurát obávam toho tam ísť sám, to ma najviac odrádza. A cez ktorú agentúru si bol ?
prepočítal si si koľko by si vôbec zarobil? lebo väčšinou to vychádza za 10týždňov práce tak 600 max 800eur (keď odčítaš prvotné náklady ktoré platíš agentúre), nie je jednoduchšie makať doma kde ješ a spíš zadara, 600eur si zarobiť za 4týždne a potom ísť cestovať? veď letenky alebo bus vychádza dosť lacno, dokonca aj do londýna (ak ti ide o jazyk) a ubytko tiež zoženieš za pár eur (ja pozerám cez » www.kuponyzdarma.sk/... tajné ponuky na lacné ubytko cez booking.com). isto uvidíš viac a nebudeš nikomu robiť lacnú pracovnú silu...
@hugoo-888 Alaska travel ale natom az tak moc nezalezi... proste ked pojdes naozaj hentie prace ocakavaj akurát ze sa narobis jak svina a ze si zvyknuty tazko robit a ze ti to aspon trochu ide (mne sa to dost protivilo). No je pravda ze vtedy som bol este celkom nevyzrety, ale nikdy by som to uz neisiel robit ani za nic. A znova opakujem pri hentých pracach naozaj budes mat minimalnu alebo ziadnu kulturnu vymenu, pretoze to tam naozaj vacsinou nerobi nikto domaci (a ani sa necudujem). Ist sam, no zalezi od toho ci si samostatny ak ano, tam uz niekoho spoznas...
@peps8 Zarobit si zase tolko zarobi (pokial nejak vela neutraca na chujoviny), tam ide hlavne o to aby toho nelutoval ze investoval do toho vela penazi, energie aj nervov a nakoniec sa ma horsie ako ti co su tam a robia nacierno (Kedze im to tam ani nezdanuju). To este ked som spominal tomu americanovi ake to tam bolo tak sa smial (robi v kapitole pennsylvanie). A celkovo co sa tam clovek dozvedel v niektorých pracach ze k nim pristupuju dost blbo. No tam zalezi proste naco natrafi clovek. Ale ako som spominal ide hlavne o tu pracu aku si zaistis pretoze tam uz to najst je horsie (pokial niesi v nejakom letovisku), si stale pod dohladom sponzora a si velmi obmedzovany, skratka maju ta na spagatoch.
Vďaka za rady....som rozhodnutý to ísť skúsiť. Keď nezažijem, nebudem vedieť na vlastnej koži aké to je. V budúcnosti možno nato budem spomínať v dobrom a možno v zlom. Tento rok končím vyšku a mám poslednú možnosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov