Matka ma psychicky uz dlhe roky tyra aj ked zo mnou nebyva pretoze je uz komplet prestahovana na kanaroch... Byvam z babkou ktora ma stale spehuje a robi sa sprosta... Je thaka jak moja matka... Obidve ma klamu slubuju 6000 veci a pritom ani jednu nedodr
dneska som dve hodiny revala jak salena ... isla som sa baby spytat kde zduchla a ona nato ze sa mam ukludnit lebo ma odnesie zachytka... je pravda ze by som aj ju najradsej zmlatila ... hlava ma boli ani neviete jak... doskriabane ruky... s ocom som sa stretla az v 14 ale nic s toho lebo on je horsi ako ona... a uz asik 10 ci kolko rokov sa sudi o vyzivne a nikto nic kazdy ma v ....
Mas to tazke, ale lutovanie ti nepomoze. Musis sa naucit byt silna, kazdy mame nejaky osud.
A ked vies aka je a len ti slubuje a nic nesplni, preco jej stale veris? Za ten cas si sa uz mohla naucit, ze sa mas spoliehat len sama na seba.
A k tym peniazom, najdi si brigadu, mas 17, tak to ta uz niekde zoberu, zarobis si a kupis si sama co chces.
Jednoducho ju ignoruj, to ze sa s nou hadas ti nepomoze, jedine ublizujes sama sebe. A ked budes mat po strednej, osamostatni sa, teda ked to nechces riesit cez policiu. Budem drzat palce
Iweks drahá moja...ja som tiež v podobnej situéjš avšak mám starkú ktorá mi pomáha, otca, a s mama sa snaží dostať z alkoholizmu..i keĎ aj ona máva často svoje muchy,,, alebo skôr ovedá
Keďže máš už sedemnásť počkaj ešte rok a zober život do vlastných rúk...šetri si peniaze, ktoré ti dávajú nájdi si brigádu a presťahuj sa do podnájmu...ži si tam sama ako chceš a vykašli sa na všetkých...dá sa to, nebojsa...stretla som sa uiž s podobným prípadom, kedy ho vlastná matka bezvšetkého vyhodila z domu, chvíľu behal ako bezdomovec našiel si však brigádu a prespával v priváte...stláe sporil našiel si podnájom, skutočnú prácu, prenajatý byt a dokonca vyštudoval vysokú školu...takže sa vyser na nezodpovedných rodičov a ži si sama ako vieš.... držím palce
no shak toto ze neviem ci pojdem ale mala som ist tam na robotu na kanare robit kurz plavcicky a plavcicku robit... lenz ona sa mi vyhraza kazdy den preto ze nechcem ist do posilovne...zacala som chodit na plavaren ...
ja jej neverim lenze ona pokracuje v slubovani ja uz ani nic hovorit nemusim...
a toto ze mam bt silna ... neviem no ja sa snazim dokonca idem za hranicu ale uz nevladzem...
a policia by mi kkt uverila shak urady na celom svete nic pravdy... a ludia poviem vam neviem co mi zrobila ale sanka ma strasne boli...
toto ze som mala ist v auguste byvat s frajerom do jedneho s tych bytou co ma...
ja viem ze to mozno prezijem ale ja som neskutocne citlivy clovek a neviem fakt... a s tymi peniazmi nemam si ich jak setrit este nemam prijem a tie ubohe co dostavam je velmi malo
Ale co sa ti ma ona co vyhrazat a davat taketo podmienky aby si chodila do posilovne? Nedava ti peniaze, tak co sa do teba stara? Ja na tvojom mieste by som jej oznamila, ze mam brigadu a na posilovnu nemam cas, jednoducho by ma tam donutit neprinutila. Ako by ta donutila, akym sposobom? By ta tam nasilu dovliekla?
A viem, ze to mas tazke, ale neznic si zivot pre nejaku p.cu, co ti za to nestoji.
A policia by ti podla mna uverila, keby to oznamis, zacali by to skumat, popytali by sa aj susedov...
A ked ta boli sanka, teda ze ta tak moc bije, tak naozaj chod na tu policiu, ja by som sa mlatit nenechcala nikdy.
iwikes, ale vykašli sa na to čo bolo...s tým už nič nenarobíš, chápeš,...ty to musíš skúšať znovu a znovu, počúvaj a keď ťa zmláti alebo čo...neboj sa to nahrať a ak budeš mať modriny,a lebo niečo s telom choĎ k lekároim a oni musia!!!! musia!!! toto zaobchádzanie oznámiť políci....
...alebo ak by toho bolo na teba príliš veľa, skús si nájsť nejakú dobrú dušu...ja viem že je to kruto diplomatické...napríklad nejakú starú tetku, ktorá nemá nikhoho a s nikým sa nemá ako porozprávať ...pokecaj si s ňou pár krát...ak teda taký prototyp niekde nájdeš...a hlavne musíš v takýchto ľuďoch vyvolať ľútosť!!!!!!
ta posilka je ok to potrebujem na ten kurz... no neviem ci na dajaky pojdem... ale shak ja som ju zacala mlatit... som to nenapisala??? uz ma thak vie vytocit ze som schopna toho najhorsieho... a mam skrabance p dost ale to je detail...aj som rozmyslala ze zajtra pojdem k doki... ale ja neviem... lbo toto je flip ze ja som zacala... ale mne je to aj jedno ked ma daju do vezenia abo ja neviem co ale viem ze ked ma nej zbavia thak to bude pre mna neskutcne vyslobodenie
Ale preco sa s nou bijes, co tym vyriesis? Chapem, ze si vtedy rozculena, ale skus sa ovladnut a radsej sa chod prejst. Tyras tym len sama seba.
Jednoducho ju ignoruj a to vo vsetkom, mozno ti pokoj potom da. Ked nemas nikoho, kto by ti pomohol, tak jedine riesenie je najst si brigadu, aby si mala aspon nejake peniaze a potom sa osamostatnit.
A ked ti neda ani tak pokoj a bude ta bit, ries to cez policiu, to je jedine riesenie.
a nebudes uz plnoleta? to si nemozes najst nejaku pracu? a zacat odznova a sama, mozno to je tazke ale vydrzis chviluu tej starkej a potom z tade proste vypadni
a ja sa stazujem na svoj zivot: mam to lepsie t hej...
preco sa s nou bijem??? lebo som mala uz davno chut to urobit a verte ze to urobim este aspon 1x...ona je neodbytna ... prave si pisem zo strykom ktory tiez prisiel na svk ten povedal ze mi pomoze... thak mi drzte palce... 18 mam v oktobri... ale toje este daleko ... neviem co bude zajtra.
vydrz bude lepsie, hlavne sa nenechaj vyprovokovat, zachovaj chladnu hlavu a nebi ju, iba jej dokazujes, ze vyhra nad tvojimi nervami ! osamostatnit sa je aj moja rada... hocijakym z hore uvedenych sposobov
To, keby na nu kasles by jej podla mna ublizilo ovela viac, ako ked ju udres. Podla toho co pises jej robi radost, ked sa spravas tak ako sa spravas. Asi sa jej chces pomstit, to chapem ale ty sa pomstievas tak, ze nicis seba.
Ale budem drzat palce, aby ti konecne ten stryko pomohol, nikdy nepochopim, preco ma niekto deti, ked im takto ublizuje
adulicek01_ velmi mudro nikdy nepochopim, preco ma niekto deti, ked im takto ublizuje
ja viem lutovanie neni cesta... stryko ma ukludnuje lebo on je fliper dufam ze mi pomoze...
a mate pravdu bitka nevyriesi nic ... ale to jak ma neskutocne boli ta sanka... aj hlava... dufam ze dnes zaspim...
a sa som ju ignorovala jeden cas bola v koncoch ale sa mi zacala vyhrazat ze detsky domou... a thake kktiny ona jednoducho ma velke usta z ktorych ja neviem von...
Vidis, ked si ju ignorovala, tak uz nevedela, co dalej a vravela, ze ta da do detskeho domova. Ale nemyslim si, ze by ta tam dala, su to cisto jej vyhrazky, lebo nevie ako ta vyprovokovat. Navyse by sa zacali urady o to zaujmat, ze preco, aj teba by sa na to spytali a zistilo by sa, ze aka je a sama by isla do vazenia. A toto by ona neriskovala.
A keby ta tam aj da, nebolo by ti tam lepsie ako pri nej?
Ale chapem, ze nemas tolko sebavedomia ako ona, a nedokazes sa proti nej postavit, jednoducho to nezvladas
no neuverite..dalsi ale poriadny skrabanec som si nasla az teraz... tak to je brutal...a este aj na viditelnych miestach... som zvedava co zajtra v skole...
To s tym postavenim, nenechaj sa nou bit. Ked ta udre, tak jej priamo povedz, ze este raz, tak ju pojdes udat a ked to spravi zase, tak ju udaj skutocne. A nenechaj sa vyprovokovat jej recami, ani neplac, nerob ziadne sceny, to ti nepomoze.
noo ked je problem v peniazoch tak fakt brigada ako v mekaci zarobis aj 7000 ked budes casto robit no a s rodinou to moc nevyriesis..tu si clovek nevybera
bola som so strykom na obede ... nesiel sice zo mnou na policiu ale rozpraval mi thake flipy jak sa mam spravat a vseliake thake o dusi no musli by ste pocut aby ste pochopili... ale nikam som sa este nepohla... srac sa to snazi dat vsetko dokopy... neviem ci z nim zase zacnem velakrat ma sklamal ale teraz to bolo neodpustitelne... nevoete si predstavit jak mi to stazil ... ja som cakala ze mi pomoze a este on thak... matka mi rano povedala ze uz nemam kde byvat... asi zajtra naozaj pojdem k doki aj ked policia nic neylieci a bude to mozno este aj horsie ale ,,,
fuuha taq ti powjem ze policia je ZBYTOCNA tam ta mozem uistit ze aq tam dojdes s tym ze ta rodina psychicky(pripadne aj fyzicky) tyra, taq ta wysmeju a powedia ti na to ze pokial newidia fyzicky utok zo strany rodiny na teba, nic s tym nezmozu...a to ze sa o teba nestaraju rodicia nieje tiez ich powinnost...nexcem ti radit zle, ale ja by som w twojom pripadne konala bezhlawo taq ako je pre mna typycke...prestala by som chodit do skoly, pri wysokej absencii by ta dali sledowat socialkow, ktora by mohla po case zobrat twojej mame pridawky na teba(alebo tatkowi newjem kto cih dostawa),co ked ty sa mas zle mat taq nech aj oni-a miesto skoly najst aspon nejaku robotu zarobit nejake peniazky,pripadne obratit naspolahliveho kamarata...
kolko to mas rokov? ja by som ti poradila,dokonci skolu,a najdi si normalneho chalanam,ktory ta bude lubit a mas kamosov,tak sa obrat nanich:o) ja viem,mas to tazke,ale nejako sa zacat musi a navyse ty zato ani nemozes:o( drzim palce
Nečítala som všetky reakcie, ale keď už nevieš na koho sa obrátiť, každá škola má výchovných poradcov, tak on/a ti určite pomôže. Minimálne ťa nasmeruje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
držím palce
a inac nechapem preco 800 sk ked len ti co su neni zamestnani platia 2000sk..tomu fakt nechapem...(jak sa vyznam no ale koniec srandy
a pripajam sa k 2....
toto by si mali prečítať vetky sopľavé rozmaznané deti čo nevedia čo skôr zo sebou
A ked vies aka je a len ti slubuje a nic nesplni, preco jej stale veris? Za ten cas si sa uz mohla naucit, ze sa mas spoliehat len sama na seba.
A k tym peniazom, najdi si brigadu, mas 17, tak to ta uz niekde zoberu, zarobis si a kupis si sama co chces.
Jednoducho ju ignoruj, to ze sa s nou hadas ti nepomoze, jedine ublizujes sama sebe. A ked budes mat po strednej, osamostatni sa, teda ked to nechces riesit cez policiu. Budem drzat palce
Keďže máš už sedemnásť počkaj ešte rok a zober život do vlastných rúk...šetri si peniaze, ktoré ti dávajú nájdi si brigádu a presťahuj sa do podnájmu...ži si tam sama ako chceš a vykašli sa na všetkých...dá sa to, nebojsa...stretla som sa uiž s podobným prípadom, kedy ho vlastná matka bezvšetkého vyhodila z domu, chvíľu behal ako bezdomovec našiel si však brigádu a prespával v priváte...stláe sporil našiel si podnájom, skutočnú prácu, prenajatý byt a dokonca vyštudoval vysokú školu...takže sa vyser na nezodpovedných rodičov a ži si sama ako vieš.... držím palce
ja jej neverim lenze ona pokracuje v slubovani ja uz ani nic hovorit nemusim...
a toto ze mam bt silna ... neviem no ja sa snazim dokonca idem za hranicu ale uz nevladzem...
a policia by mi kkt uverila shak urady na celom svete nic pravdy... a ludia poviem vam neviem co mi zrobila ale sanka ma strasne boli...
ja viem ze to mozno prezijem ale ja som neskutocne citlivy clovek a neviem fakt... a s tymi peniazmi nemam si ich jak setrit este nemam prijem a tie ubohe co dostavam je velmi malo
A viem, ze to mas tazke, ale neznic si zivot pre nejaku p.cu, co ti za to nestoji.
A policia by ti podla mna uverila, keby to oznamis, zacali by to skumat, popytali by sa aj susedov...
A ked ta boli sanka, teda ze ta tak moc bije, tak naozaj chod na tu policiu, ja by som sa mlatit nenechcala nikdy.
...alebo ak by toho bolo na teba príliš veľa, skús si nájsť nejakú dobrú dušu...ja viem že je to kruto diplomatické...napríklad nejakú starú tetku, ktorá nemá nikhoho a s nikým sa nemá ako porozprávať ...pokecaj si s ňou pár krát...ak teda taký prototyp niekde nájdeš...a hlavne musíš v takýchto ľuďoch vyvolať ľútosť!!!!!!
Jednoducho ju ignoruj a to vo vsetkom, mozno ti pokoj potom da. Ked nemas nikoho, kto by ti pomohol, tak jedine riesenie je najst si brigadu, aby si mala aspon nejake peniaze a potom sa osamostatnit.
A ked ti neda ani tak pokoj a bude ta bit, ries to cez policiu, to je jedine riesenie.
a ja sa stazujem na svoj zivot: mam to lepsie t hej...
drzim ti prsty
Ale budem drzat palce, aby ti konecne ten stryko pomohol, nikdy nepochopim, preco ma niekto deti, ked im takto ublizuje
Lutovanie ti nepomoze.
Da sa to prezit a nie je to zas taky des.
A to ze ju napadas ti fakt nepomoze.
ja viem lutovanie neni cesta... stryko ma ukludnuje lebo on je fliper dufam ze mi pomoze...
a mate pravdu bitka nevyriesi nic ... ale to jak ma neskutocne boli ta sanka... aj hlava... dufam ze dnes zaspim...
a sa som ju ignorovala jeden cas bola v koncoch ale sa mi zacala vyhrazat ze detsky domou... a thake kktiny ona jednoducho ma velke usta z ktorych ja neviem von...
A keby ta tam aj da, nebolo by ti tam lepsie ako pri nej?
Ale chapem, ze nemas tolko sebavedomia ako ona, a nedokazes sa proti nej postavit, jednoducho to nezvladas
Ale jednoducho jej musis ukazat, ze si silnejsia, sebavedomejsia a ze ti je ukradnuta.
Alebo chod na tu policiu, to by bolo asi najlepsie, ked nemas ziadne peniaze.