Takže som na gymnáziu ...seminár z matematiky nemám ..som druháčka ...rozmýšľam do tretieho ročnika o semináre z ekonomie ...ale do matiky by som sa nejako hrnuuť nechcela.
Neviem, či na ekonomicku potrebuju odomna maturitu z matematiky či nie ??
mám spolužiačku, čo nevie z matiky nič (raz som ju doučovala na písomku a osobne som sa o tom presvedčila) a hlási sa na ekonomickú... takže by som to moc čierno na tvojom mieste nevidela, ale radšej si ten seminárik z matiky daj ... nie je to ťažké (teda podľa mňa, ale ja sa hlásim na matfyz)
Prijmacky mas z matiky, jazyka a ekonomie a je im jedno z coho mas maturitu a z akej skoly si pokial ich spravis. A ten seminar z matiky ti urcite neuskodi skor naopak...ci uz pri prijmackach alebo ked uz budes na skole. Pokial mas na vyber seminar z ekonomie tak si ho daj. Ja som taku moznost nemala, aj ked prijmacky z nej su dost lahke.
Maturitu z matiky od teba nepotrebuju, ale matike sa urcite nevyhnes, takze urcite by ti ta maturita pomohla aj na prijimacky a aj celkovo neskor, tu mas proste vsade, na kazdej fakulte je jej dost. Ale chapem, ze sa mozno bojis maturity z matiky, ja som si ju dala ako nepovinnu maturitu (5.predmet). Skus mozno tak porozmyslat, lebo pochybujem ze po maturite sa ti bude este chciet ucit na prijimacky a ine predmety z akych si maturovala.
Osobne si myslim, ze seminar z matiky pre ludi, co idu na EUBA na skodu byt nemoze. Na druhej strane, ak Vas nenaucili z matiky nic za 4 roky, nemyslim si, ze by to seminar nejak vytrhol. Kazdopadne EUBA ma cielove poziadavky na prijimacky pomerne jasne, takze kto sa tam chce dostat, vie presne, co bude musiet zvladnut.
rozmýšľaj dievča!!!! keď si ten seminár z matiky nedáš, nejak sa ju doučíš na prijímačky, tie spravíš....ale rozmýšľala si čo bude aj po tom, že matiku budeš mať aj prvý semester? ver tomu, že integrály, derivácie, matice, analytická geometria...a všetko podobné nie je sranda! takže ti radím, daj si ju, ak nechceš na VŠ kvôli matike vyletieť...
@lluucckkaa Ale tak pochybujem, ze by mala zaujem ist na MRIT-ko A na ostatnych fakultach tej matiky naozaj vela nie je. Ak sa nemylim, tak vacsinou je to len ten jeden semester a potom jeden volitelny predmet Tak zas az tak by som ich tou matikou nestrasil. Je tam kopa ludi, co po prichode na EUBA nemali o matike sajnu a drviva vacsina ju aj tak zvladne. Teda aspon ti, co sa stihli spamatat skor ako dva dni pred opravnym zapoctom
noo ja nechodim na MRIT, ja mam uctovnictvo... ale pokial viem tak na obchodnej fakulte(co sa povazuje za najlahsiu fakultu ) mas 3x v podstate matiku: 1. matika A 2. statistika 3. volitelny ale zas je to bud poistna alebo financna matika... a nevidim rozdieel medzi zapoctom a skuskou, lebo niektore skoly funguju len na zapoctoch, a niekedy zapoceet je tazsi ako skuska ... Ale tak ja nehovorim ze to je extra strasiak, daa sa to v pohode zvladnut, ale treba sa ucit... Napr. u nas prenasa zhruba polovica rocnika matiku, alee este viac prenasa ekonomicku teoriu, zevraj na tom chcu vyhodit gymplakov a na matike z obchodnych akademii
Ta statistika na OF s matikou vela spolocneho nema. To uz potom mozes za matiku povazovat aj VETko, PHcko a podobne sracky, kde treba dosadzat do vzorcov. Bohuzial, nerad to pisem, ale ta statistika je cisto o tom, vediet dosadzat do vzorcov, ktorym nemusim rozumiet... Medzi zapoctom a skuskou by som konkretne na EUBA rozdiel videl. Staci, ked mi povies, kolki prenasaju napriklad tu financnu matiku, ktora konci zapoctom Inac to s tym, ze na matike sa snazia vyhodit ludi z obchodnej a na VETku gymplakov, by som nebral nejak vazne. To, co niektori ludia popisu do tej skusky z matiky, je niekedy naozaj strasne. To nie, ze ich chcu vyhodit, to ich jednoducho musia vyhodit No a co sa tyka katedry ekonomickej teorie a predmetu VET, nechcem zovseobecnovat, ale vela ludi, co tam ucia, by mali vratit asi aj maturitne vysvedcenie. Napriklad co sa tyka pracovneho zosita z VET od Rozborilovej, tam je na niekolkych miestach jasne vidiet, ze dotycna osoba nema sajnu o veciach, ktore prednasa. Nechcem tym povedat, ze su tam veci, ktore by boli v rozpore s praxou. Su tam veci, ktore su v rozpore same so sebou To je podla mna dost zle, ked sa praktikum bije s teoriou z ucebnice, ktorej doplnkom to praktikum ma byt
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja tiež tam chcem íst z 8 ročného, a nemám ani seminár z matiky ani z ekonómie ani nič.
alebo si zožeň aspoň nejaké doučovanie
co ja viem, aku mas ponuku seminarov