nie, nemam rada ten hluk, pokial sa mam divat len na ohnostroj je to v pohode, ale petardy? vacsiu zbytocnost som este nevidela, len to buchne, blikne a koniec
Myslím že už som z toho vyrástol, nepotrebujem aby mi peniaze vybuchli pred očami a môžem prísť pri tom aj o ruku, keď pozerám každý rok tie nehody v správach tak ma to vždy odradí. Radšej investujem peniaze do chlastu, jedla atď a pobavím sa na petardách keď pozerám ako ich malé detičky hádžu.
teraz prave nekdo pusta ohnostroj tu v dedine nwm preco asi nekdo oslavuje ze ho zvolili za starostu alebo za poslanca
no a ja som bol kedysi blazon do toho sme sa obhadzovali piratmi vzdy ale teraz si ked tak kupim nejaku 1 - 2 svetlice a par piratov , no ale nemusim nic kupovat mam doma uz ale 3 roky piraty a stale ich tam je ale 20
@28@pubertslatinocelny - no poviem ti tak, že keď som ja bol cca v jeho veku, mal som spolu s vreckovým mesačne cca 300 - 500,- Kčs, niekedy aj viac... keď si decko odkladá peniaze, čo dostane napr. za šibačku, na narodeniny či meniny, nejaké vreckové, sem tam niečo od babky a pod., nie je problem naškohliť si na SIlvestra 100 € Otázkou je, kto mu to kúpi resp. predá, keď sa pyrotechnika môže predávať až od 18 r. (aj keď síce existuje aj detská pyrotechnika resp. pyrot. I. tr.)
@salora ja som take velke peniaze ani nahodou nemal v takom veku
pamatam si (neviem presne, aky stary som bol, ale myslim, ze aj 13 rokov do toho obdobia stale spada), ze taky standard bol 100 korun, po Velkej Noci som mal najviac tak 300 (mama, starka, krstna ), na narodky a podobne som peniaze nedostaval a ak, tak to boli male sumy. 3000 korun by som setril dlhe roky, keby som si nekupoval vobec nic. je mi jasne, ze vela ludi je a bolo na tom inak.. ale aj tak, ak predpokladam, ze by tych 100 eur fakt musel "nasporit" - potom je riadna haluz, ze je ochotny vsetky (ak su to vsetky - ak naspori povazlivo viac, tak sa zase o to viac divim, kolko vela ma slight_smile: minut na taky ucel...
co sa tyka predaja nezletilcom - s tym som, naopak, problem nikdy (takmer nikdy) nemal, petardy sme kupovavali a nebola tazkost...ale je pravda, ze vtedy sa na tieto veci taky doraz nekladol ani zdaleka, kupovali sme to v kluciarstve a nie v tych stankoch v hypermarketoch, kde je to kazdemu na ociach. okrem toho sme nekupovali nic mimoriadne nebezpecne, najvacsi extrem boli Megy
no ale nevidim problem v tom, ze povie starsiemu kamosovi alebo bratovi a pod., nech mu ide kupit...
@32@pubertslatinocelny - no jasné, s tým súhlasím - dať za takéto veci 100 ojro je blbosť ale zasa nedá sa porovnávať situácia pred 30-timi rokmi a teraz... kedysi bolo tých 3000,- Kčs veľmi slušný mesačný plat - dnes je to de facto skoro nič... tým chcem ale povedať, že je zbytočné hádať, odkiaľ má 13r. decko 100 ojro, keď ho človek nepozná, nevie o jeho rod. pomeroch a pod.
Neviem, mňa takéto veci akosi obchádzali - max. sme si s kamošmi robili bombičky z kypr. prášku a pár krát akési "výbušniny" tuším z nejakých skrutiek, matíc a síry - už si to presne nepamätám... no v každom prípade nejaké rakety alebo guľ. bomby či kompakty harantom do rúk nepatria...
ja taktiež...tento rok som minul 70 eur aj mne sa to zdá ako vyhodene peniaze,ale už som si kolko krát povedal že už nc nšechcem a aj tak som kúpil...ale je lepšie vyhodiť 70 eur raz za rok ako fajčiť a prefajčiť 15x tolko za cely rok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
A nezášam keď si detiská kupujú petardy a hádžu ich vždy a všade, kde sa len dá!!
no a ja som bol kedysi blazon do toho sme sa obhadzovali piratmi vzdy ale teraz si ked tak kupim nejaku 1 - 2 svetlice a par piratov , no ale nemusim nic kupovat mam doma uz ale 3 roky piraty a stale ich tam je ale 20
zabavka pre deti
pamatam si (neviem presne, aky stary som bol, ale myslim, ze aj 13 rokov do toho obdobia stale spada), ze taky standard bol 100 korun, po Velkej Noci som mal najviac tak 300 (mama, starka, krstna ), na narodky a podobne som peniaze nedostaval a ak, tak to boli male sumy. 3000 korun by som setril dlhe roky, keby som si nekupoval vobec nic. je mi jasne, ze vela ludi je a bolo na tom inak.. ale aj tak, ak predpokladam, ze by tych 100 eur fakt musel "nasporit" - potom je riadna haluz, ze je ochotny vsetky (ak su to vsetky - ak naspori povazlivo viac, tak sa zase o to viac divim, kolko vela ma slight_smile: minut na taky ucel...
co sa tyka predaja nezletilcom - s tym som, naopak, problem nikdy (takmer nikdy) nemal, petardy sme kupovavali a nebola tazkost...ale je pravda, ze vtedy sa na tieto veci taky doraz nekladol ani zdaleka, kupovali sme to v kluciarstve a nie v tych stankoch v hypermarketoch, kde je to kazdemu na ociach. okrem toho sme nekupovali nic mimoriadne nebezpecne, najvacsi extrem boli Megy
no ale nevidim problem v tom, ze povie starsiemu kamosovi alebo bratovi a pod., nech mu ide kupit...
Neviem, mňa takéto veci akosi obchádzali - max. sme si s kamošmi robili bombičky z kypr. prášku a pár krát akési "výbušniny" tuším z nejakých skrutiek, matíc a síry - už si to presne nepamätám... no v každom prípade nejaké rakety alebo guľ. bomby či kompakty harantom do rúk nepatria...
Predpokladám že polovica z vás sú fajčiari a tých 100€ splyňujete každý mesiac.
dám do toho okolo 600-1000e
- 500ks , Zableskove petardy /LA BOMBA a SHOGUN/, daku tu detsku pyro