nie, moze to byt uzasny clovek, dobry, so zmyslom pre humor, s ktorym si budem rozumiet, ale nebudem s nim chodit, lebo je na vozicku..pane boze niektore veci v laske nehraju rolu!
Iba keby to bolo tak že ešte keď bol normálny človek, zdravý a vtedy by sme spolu "chodili" a potom by sa mu niečo stalo, tak asi áno. Ale inak nie.. ani neviem kde by som k takému človeku prišla.
podľa mňa v tom hrá rolu nejaký ľudský inštinkt. s takým človekom sa nechcete len "pobaviť" ale keď už vážny vzťah tak si každý podvedome vyberá niekoho, s kým by mohol mať zdravé potomstvo. tieto veci sa ťažko oklamú.
ty vole to by ste nezacali s niekym chodit len preto ze by bol napr.slepy,hluchy,ochrnuty???co ste vy za ludia??,vraj srdcu nerozkazes----lenze myslim ze v tejto dobe to uz neplati.............teraz v laske rozhoduju skor peniaze,zdravotny a dusevny stav...ak sa maju dvaja ludia NAOZAJ radi tak laska zatieni vsetky rozdiely nie??????
keby ste vy boli na vozicku a vsetci by vas obchadzali,neviem co by ste robili....asi by ste zo zufalstva zleteli na voziku s nejakeho utesu.....
co je tazko zdravotne postihnuty? sorry, prilis vseobecna otazka. odpoved znie neviem. neviem, pretoze opat poviem moju oblubenu odpoved: okolnosti.
mam kamosa ktory bojuje s rakovinou, uz mu amputovali celu ruku aj s ramennym klbom, je ztp a viem si predstavit vztah s nim bez problemov, ale sme len priatelia.
a potom predstava vztahu s chlapom, co je odkazany na opateru inych, je trebars len na posteli, ze sa nevie vobec hybat tak popravde asi si ten vztah neviem predstavit. suzvuk dusi ano, vztah nie.
@ericca Vcitovat sa moze kazdy pokusat, kolko chce, ale kym sa ho to netyka, nikdy nie je schopny to pochopit uplne. Naviac je nezvratne, ze s tazkym zdravotnym postihom (TAZKYM) je cely zivot absolutne odlisny od toho pred tym pre (myslim pre potencialneho partnera). A tazko budes stastna, ked musis 24 hodin denne a NOČNE bdiet nad niekym, kto moze kazdu sekundu dostat nejaky zachvat a Ty musis byt stale stopercentne pripravena mu pomoct. Nespis, neoddychujes, nic. Mozes byt jeho dusevna podpora, chodit ho navstevovat, ale nie je to ziadny egoizmus ani hanba, ze proste potrebujes aj vlastny zivot. A to ani nehovorim o psychickych postihoch - s autistom si asi do noty tiez tazko padnes, ze..
A nevytahuj tu, prosimta, sucit... Skratka ma v zivote niekto viac stastia a niekto menej a ak existuju buduce zivoty, mozno sa karta obrati. Aj keby som bola teraz na mieste toho postihnuteho, nijako nemam pravo od niekoho ziadat, aby so mnou bol, LEBO.
@ericca Ozaj - kedze sledujem, ze si sa v tomto fore vyjadrovala vo viacerych prispevkoch, moja reakcia patrila tomu @17 -temu. A samozrejme myslim na tie velmi tazke a zlozite pripady.
@flussica .. to samozrejme chápem.. len táto anketa je príliš všeobecná a tým pádom aj hlasovanie skreslené, lebo takmer každý si pod pojmom ZTP predstaví tie najťažšie prípady...
ak by som s nim uz chodila predtym a stalo by sa dake nestastie,ze by skoncil ako tazko zdravotne postihnuty..neopustila by som ho..ved by som ho lubila a neopustila by som ho vo chvili ked ma najviac potrebuje
Určite takto odbuka dobuka neviem povedať ani usúdiť či by som mohla a či nie. Ak by sme si sadli povahovo a rozumeli si, bola by som s ním a starala sa oň. No ja sa všeobecne vzťahov bojím, takže neviem ako by to dopadlo...každopádne, na svojom priateľovi som vždy hľadala dobré povahové črty, a až potom výzorové..takže tak...záleží akého človeka stretnem a je to v podstate jedno ako vypadá, aj keď to znie trošku klišato
hzdravotne postihnutý je aj krývajúci človek a v zhladom na moju prieberčivosť, keby sa zalubim do nejakeho kripla tak mi je to jedno či je krivý alebo nie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ale ak to niekto ozaj dokáže, tak ho obdivujem
..ale pisu tu ludia ktory na to nevyzeraju vobec @domiki25...neviem sice čo ti je ale pochybujem že u teba plati tych 50%
keby ste vy boli na vozicku a vsetci by vas obchadzali,neviem co by ste robili....asi by ste zo zufalstva zleteli na voziku s nejakeho utesu.....
Preto je táto anketa dosť zovšeobecnená...
mam kamosa ktory bojuje s rakovinou, uz mu amputovali celu ruku aj s ramennym klbom, je ztp a viem si predstavit vztah s nim bez problemov, ale sme len priatelia.
a potom predstava vztahu s chlapom, co je odkazany na opateru inych, je trebars len na posteli, ze sa nevie vobec hybat tak popravde asi si ten vztah neviem predstavit. suzvuk dusi ano, vztah nie.
A nevytahuj tu, prosimta, sucit... Skratka ma v zivote niekto viac stastia a niekto menej a ak existuju buduce zivoty, mozno sa karta obrati. Aj keby som bola teraz na mieste toho postihnuteho, nijako nemam pravo od niekoho ziadat, aby so mnou bol, LEBO.
zavisi od druhu postihnutia urcite. myslim, ze psychicka choroba by bola nad moje sily, ale striktne nie nehovorim.
sucitom sa ohanat je uplne bezpredmetne. tiez by som nechcela, aby ma mal niekto rad "zo sucitu". to nie je vztah.