ahojte, chcem si kupit psa ktory bude vhodny pre pracu v horskej sluzbe, ako lavinovy pes a tak podobne. neviem ale ake plemeno je na to najvhodnejsie. neriesme otazku ci byvam v byte, dome ci mam so psami uz skusenosti alebo nie....ak sa do toho niekto v
V prvom rade aby si mohla byt psovod pri takychto veciach, myslim ze musis mat 18.
A tie veci co nemame riesit su prave to najdolezitejsie, zachranarinu moze robit ktorykolvek pes s vhodnou povahou
A načo ti je taký pes, keď ani nevieš aké plemeno...
Navyše sú to všetko plemená, ktoré potrebujú veľa pohybu a určitú starostlivosť, čo pochybujem, že v 13 rokoch by si dokázala im poskytnúť a keď sa v psoch moc nevyznáš..
@ress ja nechcem byt psovod to moj otec robi na leteckej zachranke a ja vecsinu casu stravim na horach a bolo by dobre keby moj buduci pes mohol nejako pomohnut horskej sluzbe ale dakujem
Chceš si kúpiť psa = rodičia ti ho kúpia a budú platiť aj tie nehorázne výdavky na neho, veterinára, všetko.
A ak bývaš v byte, záchranárskeho psa si nekupuj. Veď ani nevieš aké plemeno, pričom na googli sa to dá nájsť O_o
A navyše, netreba na takýchto psov nejaké skúsenosti?
@RiusRiuska v prvom rade, kde bývaš?
máš v tvojom okolí nejaký dobrý klub, pod ktorým budú prebiehať tréningy?
prečo si sa rozhodla pre takýto výcvik?
čo so svojím budúcim psom chceš dosiahnuť?
bude ťa tvoj otec podporovať a pomáhať ti? má ťa kto voziť na tréningy? ono tie tréningy často prebiehajú na rôznych miestach (v ruinách, v lesoch, opustených budovách...) a tie miesta sa menia aby si psiská nezvykli na jedno prostredie a vedeli pracovať fakt za každých podmienok... podľa toho ako ďaleko chceš zájsť a čo si z neho vychovať.
inak, vyser sa na všetkých čo ti povedia že si príliš mladá - nie si.
a aké plemeno...
toto ti naj. poradí príslušný záchranársky/ horský klub.
v poslednom čase sa často na toto dávajú ľudia s labradormi a sú v tom fakt dobrí.
alebo beauceron a belgický ovčiak sú ešte dobrí...
ale videla som už aj stavače, kólie, boxera...
ak sa tomu chceš ale venovať seriózne, určite sa poobzeraj po psoch ktoré už majú záchranárske skúšky za sebou alebo pracovali ako záchranárske psy a iba po nich si ber šteniatko. to máš istotu že si z neho vychováš pracanta a že to pôjde teda omnoho ľahšie ako so psom ktorý to nemá v krvi, ktorý je nemožný a ktorého musíš učiť všetko od základov... tomu to určite cudzie nebude
a nepočúvaj takých debilkov ktorí ti povedia že záchranársky pes do bytu nepatrí viď @megane
@martin129 ty si tiež dobre mimo rada by som ti pripomenula, že už nežijeme v 19. storočí a na Slovensku nemáme Alpy ani Pyreneje
a 90 kilového psa 14 ročnému dievčaťu... funny
Podla mňa určite Labík alebo Flat alebo Borderka tie su užasné na všetku prácu a navyše je tam nižšia pravdepodobnosť displázie .. ale tiež si myslím že pracovný pes by nemal čo byť v byte pretože tým pes trpí . sama mam v byte dvoch psov ale mám gaučákov a este jedno pes nie je hračka ! takže myslím že máš čas ..
keď si kupuješ záchranárskeho psa musíš vybrať také šteňa aby malo na to predpoklady.. z osobnosti. lebo aj keď by bol pes na to plemenne určený nezaručuje to že bude na to vhodný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
A tie veci co nemame riesit su prave to najdolezitejsie, zachranarinu moze robit ktorykolvek pes s vhodnou povahou
Navyše sú to všetko plemená, ktoré potrebujú veľa pohybu a určitú starostlivosť, čo pochybujem, že v 13 rokoch by si dokázala im poskytnúť a keď sa v psoch moc nevyznáš..
A ak bývaš v byte, záchranárskeho psa si nekupuj. Veď ani nevieš aké plemeno, pričom na googli sa to dá nájsť O_o
A navyše, netreba na takýchto psov nejaké skúsenosti?
(vypadnute pismenko v slove "vsetci" do toho nezapada)
máš v tvojom okolí nejaký dobrý klub, pod ktorým budú prebiehať tréningy?
prečo si sa rozhodla pre takýto výcvik?
čo so svojím budúcim psom chceš dosiahnuť?
bude ťa tvoj otec podporovať a pomáhať ti? má ťa kto voziť na tréningy? ono tie tréningy často prebiehajú na rôznych miestach (v ruinách, v lesoch, opustených budovách...) a tie miesta sa menia aby si psiská nezvykli na jedno prostredie a vedeli pracovať fakt za každých podmienok... podľa toho ako ďaleko chceš zájsť a čo si z neho vychovať.
inak, vyser sa na všetkých čo ti povedia že si príliš mladá - nie si.
a aké plemeno...
toto ti naj. poradí príslušný záchranársky/ horský klub.
v poslednom čase sa často na toto dávajú ľudia s labradormi a sú v tom fakt dobrí.
alebo beauceron a belgický ovčiak sú ešte dobrí...
ale videla som už aj stavače, kólie, boxera...
ak sa tomu chceš ale venovať seriózne, určite sa poobzeraj po psoch ktoré už majú záchranárske skúšky za sebou alebo pracovali ako záchranárske psy a iba po nich si ber šteniatko. to máš istotu že si z neho vychováš pracanta a že to pôjde teda omnoho ľahšie ako so psom ktorý to nemá v krvi, ktorý je nemožný a ktorého musíš učiť všetko od základov... tomu to určite cudzie nebude
a nepočúvaj takých debilkov ktorí ti povedia že záchranársky pes do bytu nepatrí viď @megane
a 90 kilového psa 14 ročnému dievčaťu... funny