Jasné a nie len cez vianoce. Vyzerať cool je proste nutnosť čiže sa zadľžim vždy keď vyjde nová technologická hračka a vždy keď príde nová módna kolekcia. A kočky ma žerúúúú
Hm... ja vlastne neviem ako funguju financie v mojej rodine.. ale dufam, ze nie, kedze uz aj tak mame pozicky kvoli mojej skole (co ma moc netesi :/), takze toto by nebolo moc dobre.
@trdelniiiq , veď je tam písané, že pred Vianocami čiže sa myslí darček. a to mi príde logické, že ľudia nekupujú niečo keď na to nemajú a museli by to splácať len za to, že sú Vianoce.
Je iné splácať chladničku, ktorú potrebujeme ako darček, ktorý má len potešiť.
Myslím že kvôli darčekom by sa moji rodičia nezadlžili. A teraz mi už nič kupovať nemusia kedže som dospelá. Vlastne už si darčeky moc nedávame, max nejaké maličkosti ale nič drahé.
o rodinných financiách mám dosť dobrý prehľad a pokiaľ viem, tak vyslovene kvôli Vianociam si naši pôžičku nikdy nebrali. max šla mama hlbšie do debetu, keď sme boli na tom blbo, ale nám proste chcela niečím urobiť radosť. ale keďže už sme v debete boli, tak to neberiem ako "pôžičku kvôli vianociam".
ale vzhľadom na to, že moja mama sa riadi tým "keď na to nemám a nepotrebujem to, tak to proste nekúpim" a s peniazmi pracuje triezvo, tak fakt pochybujem, že by takúto blbosť spravila. radšej by nám vysvetlila, že to proste nejde.
Skromnô dieťa ako ja nemá nikto. Podľa mňa by sa mali kupovať darčeky podľa toho, koľko je v rozpočte alebo menej. Radšej novú knihu za 9€ ako tričko čo sa mi nebude ani páčiť za 20.
neviem a dufam ze nie. aj ked posledne 2 roky boli vo vietname a thajsku cez vianoce takze tam by sa o tom dalo polemizovat ci nebrali pozicku. ale to sa nerata kedze som bola vtedy u babky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
vianoce nie sú o darčekoch, ok ak sú peniaze, tak môžu byť aj darčeky, ale kvôli tomu sa zadlžovať mi príde najhlúpejší spôsob zadĺženia...
Je iné splácať chladničku, ktorú potrebujeme ako darček, ktorý má len potešiť.
ale vzhľadom na to, že moja mama sa riadi tým "keď na to nemám a nepotrebujem to, tak to proste nekúpim" a s peniazmi pracuje triezvo, tak fakt pochybujem, že by takúto blbosť spravila. radšej by nám vysvetlila, že to proste nejde.