Ahoj, chcela by som sa informovat u ludi, ktori nosia sosovky a stretli sa niekedy s podobnym problemom ako ja. Skusila som prejst na kontaktne sosovky, dnes ich mam druhykrat a vidim rozmazane a zahmlene na jedno oko. Je to sposobene tym, ze oko si na so
Nikdy sa mi to nestalo. Resp. vtedy ak som ju nemala dobre ocistenu, ale tak ked ju mas druhy den tak by sa to nemalo este stat
Nemoze to byt tym ze ju mas zle nasadenu?
na začiatku treba skúšať rôzne značky a typy šošoviek a hlavne ich nemať dlho nasadené. Čas postupne predlžovať.
Mne trvalo asi tak 4-5 mesiacov pokiaľ som našiel tie pravé
Máš správny polomer zakrivenia a priemer?
Zahmelene som mala ked som si ich zabudla na noc vybrat a rano som sa zobudila s tym ze som videla vsetko akoby cez hustu hmlu, dala som si ich dole a zaspala a po par hodinach sa mi to upravilo ale velmi som sa zlakla... mozno si ich mala tiez dlho na sebe a takto ti oci zareagovali..
@demoniqangel mam jednodnove sosovky takze v ocisteni problem nebude, ale ked som ich mala prvykrat (tu istu znacku) videla som bez problemov tak mozno este to nasadenie @egon bola som na vysetreni kde mi zmerali vsetky parametre potrebne pre sosovky tak predpokladam ze to by malo byt v poriadku.. pouzivam jednodnove sosovky acuvue true eye a mam ich v oku zatial asi hodinu ale to zahmlene videnie mi naozaj velmi prekaza
@nikkaaa po vysetreni mi dali rozne znacky a typy sosoviek aby som zistila, ktore mi budu najviac vyhovovat... zacinam logicky s tymi jednodnovymi, lebo sosovky som nikdy predtym nenosila a nemam este taku prax v ich nasadzovani a vyberani takze ak by som ju nahodou roztrhla alebo mi spadla na zem jednoduchsie je vyhodit tu jednodnovu ako mesacnu
sosovku neroztrhnes ani s nou nic neurobis a keby ti spadne na zem nevadi to , umyjes si ju v roztoku, ta sosovka je silna, mne za tie roky praskla asi jedna ? a aj to nie manipulaciou ale bola daka vadna od vyroby ja som mala napred 2tyzdnove a teraz mam mesacne
ved je to tvoja vec len podla mna to su vyhodene peniaze
Dôvodov je hneď niekoľko kedže mam nejaké tie niekoľko ročne skúsenosti so šošovkami môžem napísať asi toto , zahmlenie videnia cez šošovku môže byť spôsobene nesprávnym naložením t.j opačne , niekto vie hneď že je niečo zle, iný to hneď nezistia pretože im sadne aj opačne, či je šošovka naložená správne môžeme zistiť kontrolným označením na nej 123 SPAVNE 132 NESPRAVNE. Chyba môže byť v samotných šošovkách, tvoje oko potrebuje určitú priepustnosť kyslíka a to mu ni je umožnené v tomto prípade možno , tu by som odporučil zmeniť výrobcu šošoviek za iného výrobcu ktorý ma šošovky s lepšou priepustnosťou.Taktiež to može byť spôsobene aj roztokom ktorý nedostatočne hydratuje šošovku , alebo nie si vhodná na nosenie šošoviek
V každom prípade by si sa mala poradiť so svojim oftalmológom ku ktorému si určite objednaná v najbližších týždňoch kedže je neprípustne neprijsť na kontrolu , kde bude všetko zhodnotené t.j ako si oko zvyka na šošovky ,nejaká reakcia na šošovku , začervenanie a podobne .V každom prípade na oku máš pravdepodobne skúšobne jednodňové šošovky pretože v prípade že by ti boli šošovky objednane tebou alebo samotným oftalmológom ešte pred kontrolou bolo by to dosť nezodpovedne.
ja nosím mesačné PureVision ,nonstop aj cez noc ...za mesiac sa mi stane asi tak 2x ze vidim tiez zahmlene na jedno oko ,tak vyberiem,očistím a necham den oddýchnut oko a potom je to v pohode
@bitter sosovky mam zalozene spravne kontrolovala som pomocou tvaru aj oznacenia 123, ktore si spominal. Mam este niekolko druhov sosoviek tak budem skusat a uvidim ci sa to objavi aj pri nich. Ano jasne zatial mam vsetko len skusobne sosovky tak na 3mesiace a potom kontrola. Este som si vsimla (ak to moze nejako suvisiet), ze to zahmlene videnie mam len vo vnutri a najma ked pracujem na pc. Vonku vidim uplne v poriadku bez akehokolvek zahmlenia alebo rozmazania.
@5
ja som to inak tiez mala, doktorka mi povedala, ze si ich mam vybrat a precistit, tak som si ich vyberala a cistila aj 5krat a nic, 5minut som videla fajn, potom sa mi zase zahmlievalo :d
ale ja mam celkovo dost citlive oci a sosovky mi ich drazdili vzdy nejako
..a takto sa skoncil moj partyzdnovy vztah so sosovkami
Tak práca pri PC so šošovkami nieje veľmi dobra, veľký problém je frekvencia žmurkania, ty si to ani neuvedomuješ, ale pri práci s PC dostatočne nezmurkaš a preto oko rýchlejšie vysychá, v tomto prípade by som použil zvlhčovacie kvapky.Taktiež je odlišná vlhkosť vo vnútri a vonku to preto sa ti to vonku nestava
@eutanazia tiez mam trochu citlivejsie oci ale ine probemy so sosovkami nemam ziadne zacervenanie, stipanie oci ani nic podobne len to zahmlievanie. tak dufam ze neskoncim rovnako rychlo ako ty ked som sa uz tolko k tomu odhodlavala @bitter ok dakujem skusim tie kvapky ak sa to bude opakovat aj pri inych sosovkach.
ked si s nimi spala tak je uplne jasne ze si tak videla, to je uplne normalne, lebo to poznas ked spis a rano sa zobudis a mas akoby zlepene oci, to je z toho, to je akoby si ich mala zle ocistene, a radim nespi v nich, je to dost blbe na oci, a tie sosovky mozu mat potom vela bakterii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Nemoze to byt tym ze ju mas zle nasadenu?
Mne trvalo asi tak 4-5 mesiacov pokiaľ som našiel tie pravé
Máš správny polomer zakrivenia a priemer?
naco nosis jednodnove inac ? to ma zaujma, podla mna zbytocne vyhodene peniaze
ved je to tvoja vec len podla mna to su vyhodene peniaze
@maggie3 a to len jedna šošovka ti robí? tak zajtra dáš inú a tá bude v pohode
V každom prípade by si sa mala poradiť so svojim oftalmológom ku ktorému si určite objednaná v najbližších týždňoch kedže je neprípustne neprijsť na kontrolu , kde bude všetko zhodnotené t.j ako si oko zvyka na šošovky ,nejaká reakcia na šošovku , začervenanie a podobne .V každom prípade na oku máš pravdepodobne skúšobne jednodňové šošovky pretože v prípade že by ti boli šošovky objednane tebou alebo samotným oftalmológom ešte pred kontrolou bolo by to dosť nezodpovedne.
ja som to inak tiez mala, doktorka mi povedala, ze si ich mam vybrat a precistit, tak som si ich vyberala a cistila aj 5krat a nic, 5minut som videla fajn, potom sa mi zase zahmlievalo :d
ale ja mam celkovo dost citlive oci a sosovky mi ich drazdili vzdy nejako
..a takto sa skoncil moj partyzdnovy vztah so sosovkami