Nasralo ma to že keď človek ukonči prvy semester školu (samozrejme vysokú) tak naši milovaní a zatracovaní poslanci to posrali ako inač.. novelou zákona o absolevntskej praxi. teraz musím 3 mesiace trčať doma a až tak možem požiadať o absolventskú prax...
holt, u nas to je tak, ze zakony tvoria a schvaluju ludia, ktori o tom nic nevedia, a bohuzial, su mimo skutocnosti, a netusia, ako to fakt funguje neprezili si to a ani nepreziju..
Konkretne tento pripad az taky strasny nie je, poznam aj ovela horsie takze sa priprav na to ze ta stretnu aj ovela horsie, ked ta to takto zobralo uz teraz a nefnukaj a chod nieco robit, naozaj ti to nic nerobenie neprospieva
@tenario nie len raz. môžeš si tú prax predĺžiť, pokiaľ je s tebou "zamestnávateľ" spokojný. A viem, že po absolventskej praxi sú ešte nejaké dve, neviem momentálne ako sa nazývajú, ale platia ich o niečo menej.
@delegatka ak je s tebou spokojny ma ta zamestnat je to max 6 mesiacov vid
"absolventská prax sa vykonáva najmenej 3 mesiace a najviac 6 mesiacov, bez možnosti jej predĺženia a opakovaného vykonávania, v rozsahu 20 hodín týždenne" zdroj. UPSVaR.sk
oni pojebali aj to,že ako piatak si musím platiť cca pol roka odvody do sociálnej poisťovne,lebo budem mať viac ako 26... ako keby nestačilo,že si musím aj tretiak platiť..tak @1
caute vsade co som cital pisu ze abs. prax musi trvat min 3 mesiace a max 6 mesiacov ale dnes som bol na urade a povedali ze prax minimalne 6 mesiacov co je natom pravdy ? dik za info...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
cize som ta spravna aby som sla robit zakon!
holt, u nas to je tak, ze zakony tvoria a schvaluju ludia, ktori o tom nic nevedia, a bohuzial, su mimo skutocnosti, a netusia, ako to fakt funguje neprezili si to a ani nepreziju..
nič iné ti nezostáva, len ísť pracovať na normálny počet hodín za mizerný plat.
ale! iste si aspoň uvedomuješ tú krásu, keď si človek môže užívať parádny študentský život
v priebehu zivota ich objavis este tolko, ze ich na prstoch oboch ruk nespocitas....
:/
@patrixo chaby pokus o vtip
@myschka to ano ... minimalne by si potrebovala asi tak celu zbierku zakonov rúk
@veronikass nefnukam ale uz ma to totalne dozralo a musel som to niekde zo seba dostať von nastastie tu sa k tomu mozu aj ludia beztrestne .. vyjadriť
"absolventská prax sa vykonáva najmenej 3 mesiace a najviac 6 mesiacov, bez možnosti jej predĺženia a opakovaného vykonávania, v rozsahu 20 hodín týždenne" zdroj. UPSVaR.sk