Postup: Hlboko sa pozrieme do rozosmiatych očí, roztvoríme dobre formované nohy a lahko masírujeme nádoby s mliekom pokial sa pekáč dobre nepremastí občas skúsime prstom či je dobre vymastený potom stiahneme supku z banána pomaly ho vložíme do pekáča pokryjeme ho vajcami. Torta je hotová, až banán zmäkkne a dobre pustí šťavu.
1. upeč (recept vygúgliš)/kúp tortový korpus, alebo môžu byť aj piškóty, korpus je lepší...
2. plnka: cca 2x pochúťková/kyslá smotana + 1 x tvaroh (môže byť aj nízkotučný) + čučoriedky (najlepšie zavárané, bez šťavy - ak so šťavou, pridaj toto: ) + vanilkový cukor podľa chuti
- všetko to zmiešaj mixérom, alebo ručne ak nepôjde prúd ako mne
3. plnku vykydni na korpus
4. na plnku naukladaj nakrájané ovocie (ja som dala kivi, jahody a mandarínky z konzervy)
5. toto: zmiešaj so šťavou z mandarínok (príp. z čučoriedok ak nedáš do plnky) a kým úplne nestuhne nacapkaj na ovocie (1-2 želé stačia)
6. aspoň na chvíľu to daj do chladničky, nech stuhne želé, a hlavne ak použiješ piškóty
mne hrozne chuti rumovo kakaova torta z piskotoveho cesta, korpus si bud kup, ked si leniva, alebo mne vzdy asi najlepsie vyjde z receptu, kde das kolko vajec, tolko lyzic cukru a tolko lyzic muky, vajcia oddelis, zltka slahas s cukrom, z bielok urobis sneh, k zltkam pridas muku, aj ked sa ti z toho urobi taky grc, tak to rozmiesas s castou snehu poriadne, druhu cast tam uz len zlahka vmiesas a pridas tolko kakaa ako hnede sa ti to paci.., das na vymasteny a vysypany plech a pecies kym nebude spajla alebo co sucha, ked to do toho pichnes...
ked vychladne, tak ju pozdlzne nakrajas, na tri alebo styri casti, pokapes poriadne rumom, mne to ide najlepsie rozprasovacom, aby sa ti v strede neurobila taka bazinka a na okraji suche
na krem si zoberes vajcia, heru, cukor, na jedno vajce dve lyzice cukru a 1/4kila hery, vajcia slahas s cukrom nad vriacou vodou slahacom, kym ti poriadne nezhustnu, len nech sa ti nezrazia, potom to oberes s pary ale musis to stale slahat, kym ti to nevychladne tak, ze je to len prijemne teple, ked do toho vopchas az na dno prst..nad tou parou by sa to malo zahriat na cca 70 stupnov..ked tzo mas uz vychladnute, tak slahas dalej ale uz pridavas po troske heru izbovej teploty, ono to najprv padne ale nakonec z toho bude ten najlepsi nadychany maslovy krem, a este (stale slahas ) pridavas po kvapkach rum asi tak tvrt deci.., a dosypes kakao zas do takeho odtienu aky sa ti paci...
potom namazes tie korpusy hrubo tym kremom, das na seba, a polejes rozpustenou varovou cokoladou, s trochou masla, a smotany, to tam budes potrebovat pri tom rozpustani, lebo inac sa mi z toho vzdy urobi taka hrca sucha, ale nie zas vela, aby ti to stuhlo na tom..
a nakonec vrch ozdobis parizskym kremom, cize slahacka, smetafix, cukor kakao, ale daj to dokopy pred tym, ako vyslahas tu slahacku, lebo kakao vzdy robi neplechu a su tam taku hrudky z neho a ked ich chces rozmiesat uz v hotovej slahacke tak si z toho urobiis maslo
toto je moj najoblubenejsi zakusok, viem, ze som sa strasne rozpisal, ale chcel som byt podrobny aby si daco neposrala, inak je to strasne jednoduche, ked to robis.. ale zidu sa ti nejake ruky navyse, hlavne pri tom slahani....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
alebo nejaky medovy kremes....či ovocna torta
Postup: Hlboko sa pozrieme do rozosmiatych očí, roztvoríme dobre formované nohy a lahko masírujeme nádoby s mliekom pokial sa pekáč dobre nepremastí občas skúsime prstom či je dobre vymastený potom stiahneme supku z banána pomaly ho vložíme do pekáča pokryjeme ho vajcami. Torta je hotová, až banán zmäkkne a dobre pustí šťavu.
Dobrú chuť!
jednoduchá,nie moc ťažká ani na príparvu ani na brucho.. proste mňam!
1. upeč (recept vygúgliš)/kúp tortový korpus, alebo môžu byť aj piškóty, korpus je lepší...
2. plnka: cca 2x pochúťková/kyslá smotana + 1 x tvaroh (môže byť aj nízkotučný) + čučoriedky (najlepšie zavárané, bez šťavy - ak so šťavou, pridaj toto:
) + vanilkový cukor podľa chuti
- všetko to zmiešaj mixérom, alebo ručne ak nepôjde prúd ako mne
3. plnku vykydni na korpus
4. na plnku naukladaj nakrájané ovocie (ja som dala kivi, jahody a mandarínky z konzervy)
5. toto:
zmiešaj so šťavou z mandarínok (príp. z čučoriedok ak nedáš do plnky) a kým úplne nestuhne nacapkaj na ovocie (1-2 želé stačia)
6. aspoň na chvíľu to daj do chladničky, nech stuhne želé, a hlavne ak použiješ piškóty
Torta sa dá robiť aj po tme pri svetle sviečky
ked vychladne, tak ju pozdlzne nakrajas, na tri alebo styri casti, pokapes poriadne rumom, mne to ide najlepsie rozprasovacom, aby sa ti v strede neurobila taka bazinka a na okraji suche
na krem si zoberes vajcia, heru, cukor, na jedno vajce dve lyzice cukru a 1/4kila hery, vajcia slahas s cukrom nad vriacou vodou slahacom, kym ti poriadne nezhustnu, len nech sa ti nezrazia, potom to oberes s pary ale musis to stale slahat, kym ti to nevychladne tak, ze je to len prijemne teple, ked do toho vopchas az na dno prst..nad tou parou by sa to malo zahriat na cca 70 stupnov..ked tzo mas uz vychladnute, tak slahas dalej ale uz pridavas po troske heru izbovej teploty, ono to najprv padne ale nakonec z toho bude ten najlepsi nadychany maslovy krem, a este (stale slahas ) pridavas po kvapkach rum asi tak tvrt deci.., a dosypes kakao zas do takeho odtienu aky sa ti paci...
potom namazes tie korpusy hrubo tym kremom, das na seba, a polejes rozpustenou varovou cokoladou, s trochou masla, a smotany, to tam budes potrebovat pri tom rozpustani, lebo inac sa mi z toho vzdy urobi taka hrca sucha, ale nie zas vela, aby ti to stuhlo na tom..
a nakonec vrch ozdobis parizskym kremom, cize slahacka, smetafix, cukor kakao, ale daj to dokopy pred tym, ako vyslahas tu slahacku, lebo kakao vzdy robi neplechu a su tam taku hrudky z neho a ked ich chces rozmiesat uz v hotovej slahacke tak si z toho urobiis maslo
toto je moj najoblubenejsi zakusok, viem, ze som sa strasne rozpisal, ale chcel som byt podrobny aby si daco neposrala, inak je to strasne jednoduche, ked to robis.. ale zidu sa ti nejake ruky navyse, hlavne pri tom slahani....