Ake zamestnanie by ste chceli(mozno robite uz) najradsej robit,resp. co by vas najviac bavilo bez ohladu na vyplatu?(ja osobne by som chcel byt programatorom nejakej dobrej firmy na vyrobu games(napr Ubisoft),alebo robit specialne efekty do filmov a pod..
nechcel by som robiť nič. určite nie v nejakej firme, kde mi bude nadriadený zadávať úlohy a ja ich poslušne plniť (programovanie je čistá otročina). keď už, tak potom firmu vlastniť, nech peniaze pracujú pre mňa a nie ja pre nich a užívať si život ópia>
naštuduj si knihu "bohatý táta, chudý táta" a pochopíš, ako to myslím.
Hmm, neviem. Chcel by som byť programátor. Programovať nejaký užitočný SW, pomáhať pri vývoji linuxu... Myslím ale, že toto robiť nebudem. Asi by som nemal dostačujúce vedomosti niečo prospešné naprogramovať.
Reálnejšia predstava je asi silnoprúd. Spraviť si nejakú maličkú firmu a chodiť zapojovať zástrčky ...
Ráno si vstanem o takej desiatej, preložím nejakej ázijskej firme so sídlom na Slovensku zopár papierov.. Zinkasujem za to balík, večer skočím na nejaký firemný večierok preložiť zopár formálnych viet predstaviteľovi nejakej z vyšších spomínaných firiem. Zožnem obdiv publika, prevezmem ďalší balík peňazí a spokojne odídem domov... Toť moja predstava
@george90 ta kniha je síce fajn, no treba si uvedomiť, že on tam opisuje americký princíp, čo síce nevadí no v niektorých situáciach to rolu zohráva. Ja som tu knihu čítal a s niektorými vecami súhlasím, niektoré sa mi zdáli trochu zvláštne a občas to zaváňalo pocitom, ako keby to písal človek, ktorý o biznise iba píše ale nikdy ho nerobil. Napríklad keď vykladal nejaký fakt, tak bol dosť nekonkrétny, ako keby tomu nechápal a chcel to nejako rýchlo zakončiť. Nie všade to bolo ale niekde som si to všimol. V konečnom dôsledku však nemôžem tvrdiť, že to tak 100% je, pretože ho nepoznám a vydedukoval som to iba z čítania a akéhosi výkladu. Taktiež som nikdy nevidel jeho spoločnosť, jeho daňové priznanie ani iné dokumenty.
V dnešnej dobe funguje veľa ľudí na takom princípe, že "v beznádejnej situácii už vidím východisko všade" (Napíšem knihu napr. "ako sa dostať z dlžôb" a veľa ľudí, ktorí majú veľké dlhy si ju kúpia, lebo to budú brať ako nejaké východisko, niečo z čoho sa môžu odraziť alebo sa chytiť, keď sa topia) a taktiež veľa "nie len" mladých ľudí chce rýchlo zbohatnúť, mať drahé veci a užívať si život. A tu je ten zásah. Ľudská nádej tu bola aj bude.
Rober Kiyosaki to mal dobre premyslené a takýmito knižkami namotal ľudí a tu sa ukazuje jeho sila, takto sa stal naozaj "rich man". Predsa nič nové, že v Amerike sa ľahko bohatne na "blbosti" ľudí a ľahko sa dajú namotať. Niekto to marketingovo skúšal cez "utrpenie ľudí a problémy" a niekto cez pozitívnu stránku (ako Kiyosaki), ktorá ma udať napr. jasný príklad ako byť bohatý. Myšlienka je fajn to nepopieram, hovorí tam o finančnej slobode a o tom, ako počas kariéry postupovať v jednotlivých segmentoch, ako si vybudovať ten najvhodnejší systém a tak, ale treba sa na to pozerať aj trošku z nadhľadu. (My sme na Slovensku, on to písal hlavne pre Američanov, ale základný princíp môže byť).
S tou firmou máš pravdu, ale na druhej strane je na tebe oveľa viac zodpovednosti, rizika a ďalších vecí a podnikať na slovensku je často na nervy, pretože je to tu hotové zdieračstvo aj keď, šikovným patrí často "svet" a presadia sa za rôznych podmienok. (Samozrejme medzi šikovných ľudí nerátam podvodníkov, zlodejov a iné skupiny ako aj pseudo podnikateľov atď. )
@johnysheek sú (smutné), sú to ľudia, ktorých bežne vidíš na verejnosti či v TV, ale to je zbytočné rozoberať, lebo to nie je predsa nič nové. Nájdu sa tu však aj poctiví a šikovní ľudia aj keď, je ich žalostne málo.
Keď sa jedná o peniaze, veľa ľudí neberie ohľad na nič, čo je v niektorých situáciach dosť smutné, ale tak je to pomerne všade na svete a ver mi, že ma to neteší ale ja ako človek s tým nespravím nič.
Pre niekoho je podnikanie super, pre niekoho naopak. Niekto môže byť šikovný zamestnanec a vypracovať sa fakť daleko (a môže zarábať aj milióny) ak sa vypracuje na manažéra veľkej firmy (a stále je zamestnancom).
@tenpatic tiež som to bral z nadhľadom, veď je to už aj dosť stará kniha, ale ide o tú myšlienku. väčšina ľudí rozmýšla štýlom - vyštudujem školu, nájdem si dobrú prácu. peniaze nebudem nikam investovať, radšej ich dám do banky, aby som z nich nič nestratil (na istotu). hej, tiež si chcem po výške nájsť prácu, ale nie len to. začať robiť aj na vlastnú päsť, možno rozbehnúť nejaké projekty, možno do niečoho zainvestovať. a postupne sa od tej práce oslobodiť. možno utópia, ale vždy lepšie rozmýšlať aj o alternatívach ako poznať iba: škola->zamestnanie->dôchodok
jaj ja by som chcela vlastniť právnickú firmu, kde by som zamestnávala len tých najlepších a preto by sme mali len tie najťažšie a najväčšie prípady... to by som chcela.. byť veľké zviera ...
jednu firmu viest ... druhu vlastnit ... paradny obrat ... peniaze sa mnozia ... a ja si robim co len chcem vo volnom case ... to je moje idealne povolanie ... podnikatel a investor
@george90 chápem čo si chcel povedať, uvažuješ dobre. Niektorí ľudia sa boja podnikať, ísť do niečoho, čo môže prinášať isté % rizika, boja sa neúspechu, nedostatok sebavedomia, prípadne vedomostí atď, ale to je hneď úvodný problém. Ak cez toto človek nedokáže prejsť, tak prejde životom len podľa mini modelu, ktorý si uviedol na konci tvojho komentáru, zaradí sa medzi priemer a v živote bude zažívať prevažne častý stereotyp, chodiť každý deň domov unavený a vystresovaný z práce a občas sa bude báť o finančnú stránku alebo si zanervačí čo je zasa zlé. Niektorí ľudia netúžia vybudovať nič veľké, alebo dosiahnuť nejaké vysoké posty, idú ako si hovoril na istotu a to im prináša uspokojenie, každí ma svoju cestu a má nejakú úlohu na svete.
@tomas hovorí dobre, že aj zamestnanec sa môže mať pomerne dobre, len záleží kde robíš a čo robíš a pre koho prípadne robíš.
@hangtime11 veď náš pán prezident má menej ako 10000 euro (on má 9300 alebo 9700 či kolk
ale to kritizovanie by sa dalo, mal by si sa dať na kariéru kritického žurnalistu a každý deň dačo spindať... síce ti dajú tak 9-10 krát menej ako chceš, ale aspoň môžeš kritizovať
@george90 mne sa páči čo píšeš, že "investovať do vlastných projektov" (risk je zisk, možno prídeš o všetko, alebo o veľa, a možno veľa získaš, ale aspoň budeš mať vzrušujúci život).
mňa pred dvoma rokmi sa snažil kamoš z výšky (finančný poradca) presvedčiť investovať tam hentam, do takého fondu, do hentakého, hentam bude výnos 3-4% ročne s poplatkom 1% ročne, hentam možno 5% a skombinovať to... a potom mi hovoril, ako tuto na konzervatívnom sporení dostanem 10 miliónov keď budem mať 45 rokov, ak budem vkladať 5000 mesačne a pod... Bože, ako hej má pravdu, ale ja fakt nechcem vkladať 5000 mesačne niekde, aby som mal taký a taký výnos a to a hento...
Ja radšej vložím viac peňazí do nejakého projektu, ktorému verím, založím firmu (keby mám viac peňazí, tak kúpim čo ja viem bar alebo tak) proste investujem do konkrétnej veci a sám si zhodnocujem to čo chcem... A nie čakať do 45 rokov, že mi dá výnosový fond hento tamto...
Takže to čo vravíš je super!
(Ja osobne by som napr. aj zrušil dôchodkové sporenia (teda aspoň ich spravil nepovinné), lebo osobne si myslím, že lepšie zhodnotím peniaze v nejakom projekte (možno prvý nevýjde, možno ani druhý nevýjde, možno výjde až tretí-štvrtý, ale výjde...) ako štát či nejaký investičný fond). Ako hej, pre bežného pracujúceho bez nejakých veľkých plánov a snov je to fajn, ale nie pre každého. A tvoja chuť robiť vlastné projekty je SUPER!
@tomas@tenpatic tak sme sa nakoniec zhodli viem, pre niekoho je byť zamestnancom lepšie, no ja sa bojím, že nie som ten typ, čo by robil iba to, čo mu povie nadriadený. aj pre to rozmýšlam skôr nad živnosťou, uvidím, teraz je skoro niečo riešiť. ale každopádne, vlastné nápady nezahadzujem a mám otvorené oči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
naštuduj si knihu "bohatý táta, chudý táta" a pochopíš, ako to myslím.
Reálnejšia predstava je asi silnoprúd. Spraviť si nejakú maličkú firmu a chodiť zapojovať zástrčky ...
@George90 ked ta to bavi tak nie..alebo ked mas dobreho sefa
ale vývoj v akomkoľvek smere...proste zlepšovať si kreativitu a prinášať nové nápady, aké tu neboli.
V dnešnej dobe funguje veľa ľudí na takom princípe, že "v beznádejnej situácii už vidím východisko všade" (Napíšem knihu napr. "ako sa dostať z dlžôb" a veľa ľudí, ktorí majú veľké dlhy si ju kúpia, lebo to budú brať ako nejaké východisko, niečo z čoho sa môžu odraziť alebo sa chytiť, keď sa topia) a taktiež veľa "nie len" mladých ľudí chce rýchlo zbohatnúť, mať drahé veci a užívať si život. A tu je ten zásah. Ľudská nádej tu bola aj bude.
Rober Kiyosaki to mal dobre premyslené a takýmito knižkami namotal ľudí a tu sa ukazuje jeho sila, takto sa stal naozaj "rich man". Predsa nič nové, že v Amerike sa ľahko bohatne na "blbosti" ľudí a ľahko sa dajú namotať. Niekto to marketingovo skúšal cez "utrpenie ľudí a problémy" a niekto cez pozitívnu stránku (ako Kiyosaki), ktorá ma udať napr. jasný príklad ako byť bohatý. Myšlienka je fajn to nepopieram, hovorí tam o finančnej slobode a o tom, ako počas kariéry postupovať v jednotlivých segmentoch, ako si vybudovať ten najvhodnejší systém a tak, ale treba sa na to pozerať aj trošku z nadhľadu. (My sme na Slovensku, on to písal hlavne pre Američanov, ale základný princíp môže byť).
S tou firmou máš pravdu, ale na druhej strane je na tebe oveľa viac zodpovednosti, rizika a ďalších vecí a podnikať na slovensku je často na nervy, pretože je to tu hotové zdieračstvo aj keď, šikovným patrí často "svet" a presadia sa za rôznych podmienok. (Samozrejme medzi šikovných ľudí nerátam podvodníkov, zlodejov a iné skupiny ako aj pseudo podnikateľov atď. )
ten nereálnejší sen je písať - ale to môžem aj popritom
Keď sa jedná o peniaze, veľa ľudí neberie ohľad na nič, čo je v niektorých situáciach dosť smutné, ale tak je to pomerne všade na svete a ver mi, že ma to neteší ale ja ako človek s tým nespravím nič.
Niekomu viac vyhovuje podnikanie... Každý je iný.
@tomas hovorí dobre, že aj zamestnanec sa môže mať pomerne dobre, len záleží kde robíš a čo robíš a pre koho prípadne robíš.
ale to kritizovanie by sa dalo, mal by si sa dať na kariéru kritického žurnalistu a každý deň dačo spindať... síce ti dajú tak 9-10 krát menej ako chceš, ale aspoň môžeš kritizovať
mňa pred dvoma rokmi sa snažil kamoš z výšky (finančný poradca) presvedčiť investovať tam hentam, do takého fondu, do hentakého, hentam bude výnos 3-4% ročne s poplatkom 1% ročne, hentam možno 5% a skombinovať to... a potom mi hovoril, ako tuto na konzervatívnom sporení dostanem 10 miliónov keď budem mať 45 rokov, ak budem vkladať 5000 mesačne a pod... Bože, ako hej má pravdu, ale ja fakt nechcem vkladať 5000 mesačne niekde, aby som mal taký a taký výnos a to a hento...
Ja radšej vložím viac peňazí do nejakého projektu, ktorému verím, založím firmu (keby mám viac peňazí, tak kúpim čo ja viem bar alebo tak) proste investujem do konkrétnej veci a sám si zhodnocujem to čo chcem... A nie čakať do 45 rokov, že mi dá výnosový fond hento tamto...
Takže to čo vravíš je super!
(Ja osobne by som napr. aj zrušil dôchodkové sporenia (teda aspoň ich spravil nepovinné), lebo osobne si myslím, že lepšie zhodnotím peniaze v nejakom projekte (možno prvý nevýjde, možno ani druhý nevýjde, možno výjde až tretí-štvrtý, ale výjde...) ako štát či nejaký investičný fond). Ako hej, pre bežného pracujúceho bez nejakých veľkých plánov a snov je to fajn, ale nie pre každého. A tvoja chuť robiť vlastné projekty je SUPER!