inspektorat prace je asi taka institucia ako ked si ju zalozis sam neskutocna korupcna firma, napriklad moja mama kedysi pred par rokmi posielala anonymne list na inspektorat, ze sa v praci porusuju bezpecnostne podmienky prace a skor ako dosla inspekcia, uz mal ich sef ten list v ruke (niekoho znameho mal na inspektorate), odstranil chyby a az potom samozrejme prisla kontrola ktora nic nezistila
rovnako aj teraz u mna v praci ma prist bezpecnostna kontrola pri praci, zrovna zajtra a my sme to uz dnes vopred vedeli (pritom to maju byt prepadove kontroly oficialne), tak samozrejme sme stihli dat doporiadku vo vyrobe lekarincky, unikove vychody a hasiace pristroje podla predpisov
Cize na taketo institucie sa spoliehat, ze ti pomozu nieco vymahat .. to je celkom naivne, myslim si ze prepichnut gumy, hodit tehlu na celne sklo majitelovho auta je urcite lepsi sposob ako sa tahat po sudoch
@erjedna chcem mu dat taku sancu dat to do poriadku nie hned byt zly lebo keby nema peniaze tak to este pochopim a pockam kym sa vyplatia faktury, ale viem ze za posledny mesiac sa mu prisypalo aj s predajom jednej budovy nieco cez 500k, tak to bude zle
a koľko ti vlastne nevyplatili?...
otázne je, čo vôbec stoji za to sa s ním ťahať po súdoch...
v každom prípade podaj naňho trestné oznámenie s tým, že to dáš na vedomie, daňovému úradu,sociálke a tomu inšpektorátu práce...
nezabudni podotknúť, že všetko budeš aj medializovať...
"možno", že sa preberú a niečo ti predsa len dajú....
všetko bezpodmienečne rob písomnou cestou, aby si mal dôkazy v rukách, že si zámestnavateľa upozorňoval...
ak si to robil ústne, alebo dokonca si sa iba dotazoval cez mobil, nie je nič platné na súde...
doporučene napíš zamestnávateľovi o zaslanie tvojej ušlej mzdy a pridaj číslo účtu...ak sa neozvu do 14 dní podaj znovu doporučený list s tým, že tam napíšeš UPOMIENKA č.1...
ak tiež neodpovedia pošli aj druhú upomienku...
ak aj napriek tomu nebudu reagovať, napíš trestné oznámenie na políciu za krátenie mzdy, dáš odfotené upomienky a všetko dáš na vedomie daňovémui úradu a aj sociálke aja tomu nešťastnému inspektorátu práce...
tieto inštitúcie sú povinné ti do 14 dní odpovedať...
myslím, že po tomto ti tie penisaze dajú, lebo im nakoniec pošlel predžalobnú upomienku na súd a to už nie je sranda aj pre ních...
@sharebell vidieraj ho. Mne kedysi zakaznik nechcel zaplatit tak som po mesiaci na neho zacal psychicky natlak. Najprv som mu volal asi 20x denne aj ked zozil volal som znovu a znovu. Potom som to stupnoval zacali vyhrazky ze sa ozvem jeho klientom rodine ze zablokujem jeho weby nakoniec povolil a druhy den som mal peniaze na ucte.
Keby sa tak nestalo tak si ho niekde pockam zistim si kde byva zacnem otravovat jehp rodinu. Ked ti niekto nechce zaplatit vzdy mozes tie peniaze z neho vytlct.
Alebo si stiahni fotku jeho rodiny z fb vytlac ju a hlavy jeho deti a zeny preciarkni fixkou a na druhu stranu napis "peniaze" hod mu to do schranky, volaj mu z neznameho cisla a ked dvihne zloz to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
rovnako aj teraz u mna v praci ma prist bezpecnostna kontrola pri praci, zrovna zajtra a my sme to uz dnes vopred vedeli (pritom to maju byt prepadove kontroly oficialne), tak samozrejme sme stihli dat doporiadku vo vyrobe lekarincky, unikove vychody a hasiace pristroje podla predpisov
Cize na taketo institucie sa spoliehat, ze ti pomozu nieco vymahat .. to je celkom naivne, myslim si ze prepichnut gumy, hodit tehlu na celne sklo majitelovho auta je urcite lepsi sposob ako sa tahat po sudoch
otázne je, čo vôbec stoji za to sa s ním ťahať po súdoch...
v každom prípade podaj naňho trestné oznámenie s tým, že to dáš na vedomie, daňovému úradu,sociálke a tomu inšpektorátu práce...
nezabudni podotknúť, že všetko budeš aj medializovať...
"možno", že sa preberú a niečo ti predsa len dajú....
uvidim co ten inspektorat prace, este si chcem zajtra zistit ci vobec za mna odvadzal odvody
všetko bezpodmienečne rob písomnou cestou, aby si mal dôkazy v rukách, že si zámestnavateľa upozorňoval...
ak si to robil ústne, alebo dokonca si sa iba dotazoval cez mobil, nie je nič platné na súde...
doporučene napíš zamestnávateľovi o zaslanie tvojej ušlej mzdy a pridaj číslo účtu...ak sa neozvu do 14 dní podaj znovu doporučený list s tým, že tam napíšeš UPOMIENKA č.1...
ak tiež neodpovedia pošli aj druhú upomienku...
ak aj napriek tomu nebudu reagovať, napíš trestné oznámenie na políciu za krátenie mzdy, dáš odfotené upomienky a všetko dáš na vedomie daňovémui úradu a aj sociálke aja tomu nešťastnému inspektorátu práce...
tieto inštitúcie sú povinné ti do 14 dní odpovedať...
myslím, že po tomto ti tie penisaze dajú, lebo im nakoniec pošlel predžalobnú upomienku na súd a to už nie je sranda aj pre ních...
myslim ze ked tam pripojim to pohrozenie medializaciou tak by to pre nich mohol byt dost seriozny strasiak nakolko sa firma specializuje na bezpecnost
Keby sa tak nestalo tak si ho niekde pockam zistim si kde byva zacnem otravovat jehp rodinu. Ked ti niekto nechce zaplatit vzdy mozes tie peniaze z neho vytlct.
Nejaké info máš tu ale je to už staršie: » karierainfo.zoznam.sk/cl/1000170/1337...
Zákon je na tvojej strane tak sa nemáš čoho obávať. Aj keby firma skončila v konkurze zamestnanec má prednosť.