Chcem zanechať štúdium, zaujímalo by ma, dokedy budem študentom? Som prváčka na UK. Ak im nepošlem ten papier tak ma vyhodia sami až vo februári lebo nebudem mať porobené skúšky. Potom sa budem musieť hlásiť na úrade práce plus naši na mňa nedostanú prída
@bubblebobble mne sa len zdá zbytočné zabíjať tam čas, cez ktorý by som mohla zarábať. vieš, či sa mi to oplatí sedieť tam kvôli "študentským výhodám"...
@ameliepoulain ak si im nič neposlala, tak ťa vyradia niekedy pri zápočtoch, potom sa musíš zahlásiť na úrad práce. Ako študentka môžeš mať tých 139 € mesačný zárobok, kt. ak prekročíš, tak si sama platíš poistku cca 50 € a to isté pravidlo platí aj keď si zapísaná na úrade.
poslat na skolu svoje vlastne rozhodnutie o ukonceni je somarina... nic tym nevyriesis.
Ked nebudes studentka, tak sa ti len skomplikuje zivot. Budes musiet chodit na urad prace, od ktoreho aj tak ziadne peniaze nedostanes. Ani tvoji rodicia nedostanu pridavky na teba. Navyse brigadovat sice budes moct, ale nebudes moct zarobit viac ako nejakych 136 eur/mesiac.
A ked si studentka, ale nechodis do skoly (co nikoho nezaujima), tak nemas problem s nicim.
Ako chces... ked chces komplikaciu, daj si odchod zo skoly teraz Odporucam este pocat dieta s nahodnym okoloiducim aby to bolo zaujimavejsie.
Inak, keby si chcela dalej studovat na inej skole, tak uz si si vycerpala 1 rok bezplatneho studia (bez ohladu na to ze by si skoncila v prvom semestri)
@elefantt@seagull1@majo a na tu dohodu o brigadnickej praci studenta ako to ze mozem zarobit 290 eur? a keby nie som student len 139? sak to je maximalne nefer
No tak ja si nic neposlem a do toho februara studentkou budem. Aby som sa mohla zapisat do letneho semestra musim mat urcity pocet kreditov, kt. nemam a ani mat nebudem, takze od marca teda mozem zarobit len 139??? O_o
@ameliepoulain ty nemôžeš ani teraz prekročiť ten mesačný limit, či si študentka alebo na úrade. inak si budeš musieť zdravotnú zaplatiť sama. Jedine ak by si to dostávala na čierno.
zdravim, som v podobnej situacii, chcel by som sa spytat ci neviete ako je to s pridavkami ak budem teraz na urade prace a od septembra zacnem na novej skole.... dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ked nebudes studentka, tak sa ti len skomplikuje zivot. Budes musiet chodit na urad prace, od ktoreho aj tak ziadne peniaze nedostanes. Ani tvoji rodicia nedostanu pridavky na teba. Navyse brigadovat sice budes moct, ale nebudes moct zarobit viac ako nejakych 136 eur/mesiac.
A ked si studentka, ale nechodis do skoly (co nikoho nezaujima), tak nemas problem s nicim.
Ako chces... ked chces komplikaciu, daj si odchod zo skoly teraz Odporucam este pocat dieta s nahodnym okoloiducim aby to bolo zaujimavejsie.
Inak, keby si chcela dalej studovat na inej skole, tak uz si si vycerpala 1 rok bezplatneho studia (bez ohladu na to ze by si skoncila v prvom semestri)
No tak ja si nic neposlem a do toho februara studentkou budem. Aby som sa mohla zapisat do letneho semestra musim mat urcity pocet kreditov, kt. nemam a ani mat nebudem, takze od marca teda mozem zarobit len 139??? O_o
a zarobit mozes aj 1000e, len potom si platis zdravotnu poistku sama