Čo sa stane ak sa zapíšem na viac vysokých škôl a teda koncom augusta dám vedieť, že moj zápis ruším? (Za predpokladu, že by som zaplatila aj štud. preukaz)
@19martina19 : Štát ti prispieva iba na jedno denné štúdium na vysokej škole, tzn. že v prípade, že sa zapíšeš na viac škôl naraz, dňom zápisu sa záväzne stávaš ich študentom. Aj napriek tomu, že hneď po zápise oznámiš ukončenie štúdia na dannej VŠ (aj keď sa ti nezačala ešte výučba), automaticky ti zarátajú absolvovanie jedného akademického roku. Pozor na to, pretože by si na to finančne doplatila v poslednom ročníku, čo je nemalá čiastka.
v čechach to maju tak ,že ked sa rozhodneš ,že nejdeš do školy tak napišeš len ,že rušiš , len tady na slovensku je to ako u debilov človek sa nemôže ani rozhodnuť a že právny štát
A ak dam jednej skole predbezne vediet, ze sa zapisem - to znamena, ze si vytvorim elektronicku navratku v aise, ale na zapis normalny v septembri nepridem, ale sa zapisem na nejaku inu skolu?
Zaujimalo by ma velmi, ako sa berie to predbezne zistovanie, napriklad do konca jula a potom septembri je zapis, piste, ak mate skusenosti niekto Diky
@korylein : Aj v elektronických návratkách v Aise je obsiahnutá klauzula: "Na základe dekrétu o prijatí v súlade s § 58 ods. 10 zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov záväzne oznamujem, že nastúpim na štúdium v akademickom roku xxx."
Čiže na základe tejto vety a vlastnoručného podpisu sa zaväzuješ, že nastúpiš na štúdium, v opačnom prípade ti zarátajú rok štúdia, ktorý si budeš musieť v poslednom ročníku na druhej škole plne hradiť(ale závisí to od konkrétnej VŠ, či tam túto klauzulu majú uvedenú alebo nie). Pozorne si prečítaj návratku, nech vieš, k čomu všetkému sa zaväzuješ.
@19martina19 mam uplne ten isty problem ako ty ..na jednu skolu ma prijali na druhej som skoncila stvrta pod ciarou a chcem sa odvolat ..lenze pochybujem ze rozhiodnutie o pripadnom prijati mi pride pred zapisom na druhu skolu...takze sa tam budme musiet zapisat a neviem co mam potom robit ak ma nahodou zoberu ciu sa da odhlasit :/
@korylein Podľa mňa je to záväzné až vtedy, keď tú návratku v AIS aj vytlačíš a podpíšeš a odošleš. Ak ju v AIS len urobíš a neodošleš im ju nie je to podľa mňa záväzné..Veď dôležitý je tam tvoj podpis a hlavne úhrada toho poplatku za preukaz..aspoň tak som to pochopila ja v tom dekréte o prijatí..
No, ta navratka sa len vytvara v AISe, nic sa nepodpisuje ... a uz som studovala rok na tej istej VS, ale na inej fakulte ... takze ... mam len zaplatit prolongacny poplatok a to az dokonca augusta, ale navratku treba dokonca jula .... a tiez to mam tak, ze som skoncila 9. pod ciarou, dala som odvolanie a teraz cakam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Zaujimalo by ma velmi, ako sa berie to predbezne zistovanie, napriklad do konca jula a potom septembri je zapis, piste, ak mate skusenosti niekto Diky
Čiže na základe tejto vety a vlastnoručného podpisu sa zaväzuješ, že nastúpiš na štúdium, v opačnom prípade ti zarátajú rok štúdia, ktorý si budeš musieť v poslednom ročníku na druhej škole plne hradiť(ale závisí to od konkrétnej VŠ, či tam túto klauzulu majú uvedenú alebo nie). Pozorne si prečítaj návratku, nech vieš, k čomu všetkému sa zaväzuješ.