Určime si, že Sašin zárobok bude ´x´. Vieme, že Milka zarobila o 200 viac, čiže bude mať x+200. Týchto (200+x) je zároveň trikrát viacej ako to, čo zarobila Cilka, a preto Cilka zarobila trikrát menej ako Milka. Tým pádom delíme Milkin zárobok troma, čiže (200+x)/3 a to bude Cilkin zárobok.
Ich zárobky sčítame a dokopy by to malo vyjsť 4000, čiže z rovnice o jednej neznámej si jednoducho vypočítame x.
tak keď už sme pri tom, vyrátajte aj mne domácu úlohu: navrhnite zváranú konzolu na uchytenie potrubia. konzola bude pripevnená o stenu štyrma skrutkami M16. (dúfam, že máte strojnícke tabuľky )
F=8KN
l=2000mm
1. navrhnite a skontrolujte zvislé zvary
2. navrhnite a skontrolujte vodorovné zvary
3. narysujte okótovaný výkres zváranej zostavy
takže mi to vypracujte priamo na technickú predtlač a aj s rysom mi to oscanujte a pošlite na mail
som to práve dopočítala a tiež mi vyšlo,že Saša zarobila 1600,Milka 1800 a Cilka 600..takže ste to väčšina vyrátali správne @tysha pekne si jej vysvetlila postup a @nemamprachy no rada by som ti pomohla ale to by nedopadlo dobre ... @0 ten príklad bol strašne jednoduchý
mam za ulohu vytvorit fiktivnu cestovnu kancelariu, ponuknut zajazd, hotel, delegata, dopravu, urobit prezentaciu, vypocitat kalkulaciu ceny... kto mi to zrobi?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Milka ... x+200
Cilka ... (x+200)/3
x+ (x+200) + (x+200)/3 = 4000
.
.
.
S - 1600
M - 1800
C - 600
ale milka 960, Sasa 2280 a cilka 760
(hanbim sa)
ale prva veta plati!
C-542,86
S-1628,58
po zaokruhleni
3+200+x+(x+200)/3=1200
x=Cila
mozno som sa zas pomylila
Sasa 1600
Milka 1800
Takže
Určime si, že Sašin zárobok bude ´x´. Vieme, že Milka zarobila o 200 viac, čiže bude mať x+200. Týchto (200+x) je zároveň trikrát viacej ako to, čo zarobila Cilka, a preto Cilka zarobila trikrát menej ako Milka. Tým pádom delíme Milkin zárobok troma, čiže (200+x)/3 a to bude Cilkin zárobok.
Ich zárobky sčítame a dokopy by to malo vyjsť 4000, čiže z rovnice o jednej neznámej si jednoducho vypočítame x.
Tak?
F=8KN
l=2000mm
1. navrhnite a skontrolujte zvislé zvary
2. navrhnite a skontrolujte vodorovné zvary
3. narysujte okótovaný výkres zváranej zostavy
takže mi to vypracujte priamo na technickú predtlač a aj s rysom mi to oscanujte a pošlite na mail
@tysha pekne si jej vysvetlila postup a @nemamprachy no rada by som ti pomohla ale to by nedopadlo dobre ... @0 ten príklad bol strašne jednoduchý
Pretože som po hĺbavej dedukcii dospela k záveru, že je to tak najvhodnejšie.
(ale pokojne x môže byť aj iná)
Keby si sa zamyslel nad tým, prečo sú asi v úlohe spomínané len dievčatá, tak by ti bolo jasné, že ti takáto informácia nepomôže